VOLILNI OBČNI ZBOR DU LENDAVA

 Dodana: 2020-03-07

V petek, 6. marca 2020 je v hotelu LIPA v Lendavi potekal volilni občni zbor članov Društva upokojencev Lendava. Člani društva so se pričeli zbirati že eno uro pred pričetkom zbora, kar je bilo opaziti pred hotelom, saj je zmanjkalo parkirnih prostorov. Zbralo se je namreč 224 članic in članov DU Lendava.

Pevski zbor DU Lendava "Nimam časa" je s petjem treh pesmi pozdravil vse člane društva. Prijetno ubrano petje je božalo čutila in pesem je donela po vsem prostoru. Obstali so tudi zaposleni in ostali gostje hotela in prisluhnili nastopu zbora. Po predstavitvi delovanja zbora je predsednica PPZDU Murska Sobota ga. Vijola Bertalanič zboru predala malo plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije kot priznanje in zahvalo za vse opravljeno delo v desetih letih delovanja.

Predsednik DU Lendava g. Aleksander Marič je uvodoma pozdravil vse navzoče, še posebej goste in predlagal v sprejem dnevni red. Izvoljeni so bili organi zbora, delovno predsedstvo je vodil g. Branko Lovrak.

Najprej so se navzoči z minuto molka poklonili vsem članom društva, ki so umrli v letu 2019.

Sledila je predstavitev vseh poročil, t.j. poročilo o delu društva med leti 2016 - 2020, finančno poslovanje za leto 2019 in poročilo nadzornega odbora. Pripomb oz. dopolnitev na poročila navzoči niso podali, zato so bila vsa poročila soglasno sprejeta. Prav tako so člani društva sprejeli sklep o razrešitvi predsednika, podpredsednika in vseh organov DU Lendava.

Ker je bil razrešen predsednik DU Lendava, je na predlog UO zbor društva g. Aleksandru Mariču podelil priznanje oz. naziv častni član DU Lendava.

Vse spoštovanje tega sveta, iskrena hvala za ves trud, delo razumevanje in požrtvovalno 12-letno delo za DU Lendava g. Aleksander Marič.

V nadaljevanju je prisotnim bila predstavljena Kandidatna lista z obrazložitvijo in zbor je pričel  z javnim glasovanjem za izvolitev :

- Za predsednika Društva upokojencev Lendava je bil soglasno izvoljen g. Aleksander Varga.

- Za podpredsednika Društva upokojencev Lendava je bil soglasno izvoljen g. Boris Ostrc.

- Za člane UO Društva upokojencev so soglasno bili izvoljeni : Rozalija Bukovec, Irena Levačič, Ana Petek, Marija Varga, Drago Nađ, Dragica Marič, Anton Lebar, Vera Ropoša in Štefan Žerdin.

- V NO Društva upokojencev Lendava so bile izvoljene : Marjeta Varga, Martjeta Jambor in Marija Gjuran, ter namestnice : Angela Karakatič, Anica Jelen in Dragica K.Ošlaj.

Zbor članov je sprejel še Program dela in finančni načrt za leto 2020. Oba dokumenta bo po potrebi UO dopolnil in skrbel za njuno izvajanje.

Za dosedanje uspešno in zavzeto delo v DU Lendava so bila podeljena priznanja in sicer :

 

- Pisno priznanje Pomurska pokrajinske zveze DU Murska Sobota sta prejela :   g. Štefan Hozjan in g. Dušan Peric.

- Pisno priznanje Zveze društev upokojencev Slovenije so prejeli : ga. Marija Feher, ga. Justina Ivanuša in g. Branko Lovrak.

- Malo plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije je prejela : ga. Katarina Šomen.

Navedenim sta priznanje s cvetjem podelila ga. Vijola Bertalanič in g. Aleksander Marič.

Po končanem zboru je bilo kosilo in zabava z živo glasbo, saj so člani društva veselo proslavili mednarodni praznik Dan žena.

Iskrena hvala vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi zbora članov Društva upokojencev Lendava. Čestitke tudi vsem dobitnikom priznanj in še enkrat čestitke in zahvala častnemu članu Društva upokojencev Lendava.

 

 

 

 

PRVI LETOŠNJI POHOD IZVEN LENDAVE

 Dodana: 2020-02-24

V sredo, 19. februarja 2020 smo se člani Društva upokojencev Lendava opravili na prvi letošnji pohod, ki je bil ob državni meji z Madžarsko. Tako se nas je enainpetdeset pohodnikov in pohodnic, članov DU Lendava, odpravilo z avtobusom do vasi Žitkovci, ki je tik ob državni meji. Avtobus nas je odložil sredi vasi pred vaško gasilskim domom, kjer je bilo izhodišče pohoda. Po lepo urejeni vaški cesti smo nadaljevali pot mimo gozda do vznožja vinogradov, ki ležijo tik ob Madžarsko-Slovenski državni meji. Ob vinogradih smo se povzpeli na samo mejo in imeli prvi postanek ob razglednem stolpu, ki ga je nekoč postavila JNA, ki je varovala takratno državno mejo. Nekoliko smo si oddahnili po krajšem vzponu ter se okrepčali pred nadaljevanjem naše poti.

Pohod smo nadaljevali na sami meji ob mejnih kamnih vse do parka prijateljstva, ki sta ga uredili KS Žitkovci in prebivalci sosednje vasi ob meji Bodenhaza iz madžarske strani. Po polurnem postanku, kjer smo opravili malico in se okrepčali s čajem, kavo in dobro kapljico iz čentibskih goric, smo pot nadaljevali v smeri žitkovske opuščene karavle in nekaj pred njo zavili nazaj na naše izhodišče v Žitkovce, kjer nas je čakal avtobus. 

Na pohodu smo uživali v naravi, ki nas je obdajala ter v prebujanju pomladi, saj so nas pozdravljali prvi znanilci, t.j. zvončki, norice in mačice. Druženje je bilo prijetno, dolžina proge je bilo ravno primerna za nas upokojence. Nekaj naših članov, ki jim je ta trasa bila samo za ogrevanje, pa so se domov v Lendavo podali peš in so prehodili še dodatnih dvajset km poti.

GOSTILI SMO GLEDALIŠKO SKUPINO IZ M.SREDIŠČA

 Dodana: 2020-02-08

V nedeljo zvečer je v gledališki dvorani v Lendavi, na povabilo DU Lendava, nastopila dramska sekcija KUD Mura iz Murskega Središča, ki je odigrala komedijo SEKS i GROD. Nastopajoi so občinstvu predstavili komedijo, s katero so od navzočih v dvorani izsilili spontani smeh in aplavz.  Vsebina komedije se dogaja v eni od gostiln v Međimurju, v kateri pet žensk "dobrih prijateljic" ob kavici in konkretni pijači, obdeluje aktualna družinska, sosedska, športna, politična, gospodarska in svetovna dogajanja. Seveda pa se v njihov pogovor vmešava kuhar Pišta, pa vaški pijanček Žejni Franc ter mestni zapeljivec žensk Kristijan.

Bilo je veliko komičnih prizorov, ki so navduševali prisotne gledalce. Nastopajoči so na koncu bili nagrajeni z dolgim in bučnim aplavzom preko dvestotih obiskovalcev.

Po predstavi je bilo še druženje  z nastopajočimi, na katerem je bilo podanih kar nekaj predlogov za nadaljnje sodelovanje.

VOŠČILO OB KONCU LETA

 Dodana: 2019-12-30

Spoštovani naši obiskovalci spletne strani Društva upokojencev Lendava :

Veseli in zadovoljni smo, ker nas spremljate vse leto, da spremljate vsa naša dogajanja, prireditve, razstave, koncerte in vse ostale  družabne dejavnosti, ki jih naši sodelavci popestrijo in vam jih prikažejo tudi v galeriji.

V novem letu 2020 vsem želimo uspešno, predvsem pa zdravo in zadovoljstva polno leto, da se vam izpolnijo vse skrite želje. Pričakujemo vas tudi na naši spletni strani, potrudili se bomo, da boste tudi v naslednjem letu sproti obveščeni o vseh pomembnejših dogodkih, ki jih bomo v društvu izvajali.

Srečno vsem želimo : Aleksander Marič, Rozalija Bukovec, Branko Lovrak, Boris Ostrc in Laszlo Ligetti.

 

VESELO SILVESTROVANJE

 Dodana: 2019-12-30

Tradicionalno Silvestrovanje Društva upokojencev Lendava je bilo v petek, 27. decembra 2019 v hotelu LIPA v Lendavi. Kot veleva že nekajletna tradicija, smo tudi letos ob Silvestrovanju pripravili sprejem za vse zlatoporočence, ki so v letu 2019 praznovali petdeset let skupnega življenja. Letos so za svečano mizo sedeli :

- Dragica in Jožef Gaberšček, poročena v Berlinu, 7.2.1969,

- Rozalija in Šandor Szabo, poročena v Čentibi, 2.8.1969,

- Nada in Ludvik Toth, poročena v Novi Gradiški, 9.8.1969,

- Slavica in Ivan Pamič, poročena v Murskem Središču, 18.10.1969 in

- Ana in Ladislav Bagladi, poročena v Črenšovcih, 25.10.1969.

Navedenim slavljencem se je pridružilo 140 svatov (kot je v zahvali povedal eden od slavljencev) - članov Društva upokojencev Lendava.

Silvestrovanje se je pričelo s kratkim kulturnim programom, ko sta bratec in sestrica Tim in Sara Horvatič recitirala vsak po dve pesmici v slovenskem in v madžarskem jeziku. Sledil je nagovor, ki ga je predsednik društva g. Aleksander Marič namenil slavljencem v slovenskem in ga. Marija Feher v madžarskem jeziku. Oba sta čestitala zlatoporočencem za doživet jubilej. Po razdelitvi priznanj in šopkov cvetja je sledilo še fotografiranje.

Voščilo z dobrimi željami je bilo namenjeno tudi vsem navzočim članom društva v novem letu 2020.

Po svečanem kosilu je sledilo veselo rajanje ob prijetni glasbi. Veseli in zadovoljni so se naši člani odpravili domov, nekateri pa še na kulinarično ulico v Lendavo, ki je ta dan zaživela v središču mesta.