ZDRAVO IN SREČNO V TEM LETU

 Dodana: 2021-01-23

Spoštovani bralci spletne strani Društva upokojencev Lendava ! Pozdravljeni v tem novem letu. Želimo Vam, da ostanete zdravi. Za nami je leto, ki ga moramo čim prej pozabiti in začeti v tem letu polni optimizma, da bo leto drugačno, takšno, da se bomo lahko videli, se srečevali in veselili. Za vse to se bomo v vodstvu Društva upokojencev Lendava trudili. Pričakujemo, da nam boste pri tem sledili.

 

 .................................................................................................................

 

45 let delovanja Društva upokojencev Lendava

 Dodana: 2020-10-26

Društvo upokojencev Lendava letos beleži 45 let delovanja. Namreč, 26. oktobra 1975, je bilo ustanovljeno Društvo upokojencev Lendava kot samostojna pravna oseba.

Iz zgodovine organiziranega delovanja upokojencev v občini Lendava je razvidno, da je bila dne 21. januarja 1951, v okviru Društva upokojencev Republike Slovenije, ustanovljena podružnica upokojencev Lendava. Naslednje leto bo torej sedemdeset let organiziranega delovanja upokojencev v občini Lendava. Žal se iz tistih povojnih časov niso ohranili pisni dokumenti o dejavnosti podružnice. Iz zapisnika o ustanovitvi je razvidno, da je bil prvi predsednik gospod Čosič Martin, tajnik gospod Ivan Horvat in blagajnik gospod Rajko Kojzek.

Predsedstvo Društva upokojencev Republike Slovenije je marca leta 1975 sprejelo sklep, da se podružnice preoblikujejo v samostojna društva, ki se bodo na republiški ravni združevala v Zvezo društev upokojencev Slovenije. Tako se je lendavska podružnica še isto leto preoblikovala v samostojno društvo upokojencev.

V arhivu o delovanju podružnice Lendava smo našli podatek, da je v letu pred ustanovitvijo samostojnega društva, podružnica imela okoli 400 člaov. Dom upokojencev Lendava, v katerih naše društvo ima svoje prostore, je bil zgrajen v zadnjih letih delovanja podružnice upokojencev Lendava, pred ustanovitvijo samostojnega društva.

V času od ustanovitve samostojnega društva do volilnega občnega zbora marca letos, so društvo vodili štirje predsedniki. Prvi predsednik je bil gospod Aleksander Šimonka, ki je pred tem že vrsto let vodil podružnico upokojencev Lendava. Nato so sledili : gospod Anton Slavinec, gospa Dragica Larnsak in gospod Aleksander Marič. Ves čas delovanja se je ohranjalo visoko število članov društva. V več letih se je gibalo okoli 700 članov. Danes društvo šteje 600 članov.

Nedvomno je velik prispevek v delovanju društva dal gospod Aleksander Marič, ki je društvo vodil zadnje tri mandate. Ob podpori članov društva in še drugih aktivnih članov, so v tem času bili urejeni sodobni prostori društva, razvile so se nekatere nove vsebine dela in aktivnosti, kot so : projekt "Starejši za višjo kakovost življenja doma", gledališka dejavnost, ohranjanje kulturne dediščine in pevski zbor. Konec letošnjega leta pa bomo obležili 20 let delovanja sekcije ročnih del. Ob tej priložnosti bomo izdali tudi spominski bilten, ko bo  možno, pa bomo pripravili tudi jubilejno razstavo ročnih del.

 

ŠZ LENDAVA RAZGLASILA REZULTATE

 Dodana: 2020-10-06

Člani športnih sekcij Društva upokojencev Lendava so se tudi letos udeležili športnih tekmovanj, ki jih je organizirala Športna zveza Lendava. Bili smo uspešni, kar kažejo naslednji rezultati naših ekip in posameznikov - članov DU Lendava :

STRELJANJE :

Ekipa DU Lendava 2. mesto

PIKADO :

Moška ekipa DU 2. mesto

Anton Lebar posamezno 2. mesto

Ženska ekipa DU Lendava 2. mesto

BOWLING :

Moška ekipa DU 2. mesto

Dušan Radakovič 1. mesto

POHODNIŠTVO :

Ekipa DU Lendava 1. mesto

RIBOLOV :

Stanko Žižek 3. mesto

BALINANJE :

Moška ekipa 2. mesto

Ženska ekipa 1. mesto.

Vsem našim športnikom iskrene čestitke !

POHOD PO GORIČKEM

 Dodana: 2020-10-06

V sredo, 16. septembra 2020 se je petdeset članov Društva upokojencev Lendava odpravilo na pohod na Goričko. Zjutraj ob 8. uri so se pohodniki zbrali pred prostori društva in se z avtobusom odpeljali na Gornje Slaveče, kjer so prisluhnili predstavitvi prvega vodnega sommelierja v Sloveniji g. Niku Huber, ki je predstavil pridobivanje  in polnjenje vode Cana.  Gre za izvirsko mineralno vodo iz Krajinskega parka Goričko. Vsak pohodnik je tudi dobil stekleničko vode, da jo je lahko poizkusil.

Sledil je daljši pohod s postanki za počitek in osvežitev. Pohod pa se je končal pri izviru prej navedene vode, na kar je sledila malica v gostišču Rak.

Udeleženci pohoda so se nekoliko utrujeni, vendar zadovoljni vrnili domov.

 

BALINANJE V BAKOVCIH

 Dodana: 2020-09-12

V četrtek, 10. septembra 2020 je Društvo upokojencev Bakovci organiziralo tekmovanje v balinanju. Sodelovale so ekipe :

- DU Gornja Radgona

- DU Brezovci - Beznovci

- DU Lendava in

- DU Bakovci.

Tekmovale so moške in ženske ekipe. Naši predstavniki društva so krogle metali zelo dobro, saj je moška ekipa osvojila I. mesto, ženska ekipa pa drugo mesto. Čestitamo !