DOMOV >PROSTI ČAS > IZLETI IN POTOVANJA

Posestvo Herk nad Muto


Posestvo Herk ima svoje gnezdo  nad občino Muta, čisto na vrhu planote, v  zaselku Sv.Jernej, v neokrnjeni naravi na višini 1036 metrov. Tukaj so z namenom, da vas razvajajo,  da vam polepšajo življenje, vam ga olajšajo, ga  okrepijo in ga naredijo še bolj kakovostnega in prijetnega. Pri njih vas bodo razvajali znani strokovnjaki kulinarike, uslužbenci wellness programov  ter celoten kolektiv, ki vam bo dal vedeti, da pri njih niste le številka ampak pravi GOST.  Zavedajo se , da niso velik hotel, so pa prijeten družinski hotel in strokovno podkovan kolektiv s srcem in dušo, kar je  njihova velika  prednost.


Na posestvu imajo tudi čredo jelenov in ovac, pričakujejo pa še jahalne konje.
Okoli objektov je veliko ekološko obdelane  zemlje, tako ograjene kot prostih pašnikov, travnikov in gozdov. Cela  planota  je  idealna  za sprehode in  pohode  vseh  težavnostnih   stopenj. Mimo posestva  vodi  evropska kolesarska  pot in pot  orjaških lip. Eden  najlepših kotičkov njihovega posestva pa je zagotovo  sončna  jasa, ki  je  idealno  vzletišče  za  vse  vrste  zmajarjev.

Iz Posestva Herk se ves čas odpira čudovit razgled na Bistriški jarek, Peco, Uršljo goro, Raduho, Grintovec, Slovenjegraško Pohorje, Pernice in del Dravske doline. Cerkev Sv. Jerneja stoji ob posestvu in je peš oddaljena le 2 minuti. V okolici pa lahko še najdete Splavarski Muzej v turistični vasici Javnik, mestno graščino Kienhofen z bidermajerskim okrasjem in cerkev Sv. Marjete z baročno čebulasto zaključenim zvonikom pred vhodom v Muti.

V njihovem manjšem wellness centru  vam nudijo:
- savne (finska savna, IR savna in zeliščna savna)
- masažno sobo (več vrst različnih masaž)
- masažni bazen (zastekljen s pogledom v naravo,  veliko  masažnih funkcij)
- fitnes  (večnamenske naprave, zastekljen s pogledom v naravo, inštruktor)
- počivalnico (sveži sadni napitki, čaji, sadje)


Postreglo vam bo usposobljeno osebje, hrana na posestvu Herk je v večji meri BIO in EKO pridelave in tako se trudijo pridobiti certifikat EKO restavracije.
Pohvalijo se lahko z zelo izkušenim kuharjem, ki si je nabiral kuharske izkušnje po  širnem svetu in  upajo si trditi da je eden boljših kuharjev v Evropi. Ne verjamete? Potrebno se bo prepričati!

Hotel ima 18 sob, skupaj 42 ležišč, sobe so dvoposteljne in dvoposteljne z dodatnim ležiščem (2+2).

Na posestvu je poleg wellness programa na voljo še veliko ostalih aktivnosti. Zunanje aktivnosti v zimskem času:  sankanje, vožnja z gumami in lopatami. Tek na smučeh, zimski PAINT BALL na lastnem poligonu v našem gozdu,nogomet in odbojka na snegu, tekmovanje v postavljanju snežnih gradov, nočni pohodi z baklami, zimsko koroški krst…

Notranje aktivnosti:
- biljard,
- ročni nogomet,
- pikado,
- namizne igre,
- playstation,
- mini kino,
- pomoč v hlevu,
- tekmovanje pri molži krave,
- peka domačega kruha …

V poletnih mesecih pa še:
- vožnja s kolesi,
- 4kolesniki,
- badminton,
- nogomet na travi,
- odbojka na travi,
- streljanje z zračno puško,
- streljanje z lokom,
- pohodi itd.

Namig kluba Po srcu mlad: kdor se želi razvajati v podeželskem okolju in čudoviti naravi naj obišče posestvo Herk.

Kontakt:
Posestvo Herk d.o.o.
Sv. Jernej nad Muto 36
2366 Muta
www.herk.si
info@herk.si


Tuesday 20. September 2011

Povezave: