DOMOV >PROSTI ČAS > IZLETI IN POTOVANJA > Po svetu
Foto: ha-net.de

Foto: ha-net.de

Križarjenja


Študijska in doživljajska potovanja z veliko udobja

Prva križarjenje s parnikom se je zgodilo 22.januarja leta 1891. 227 potnikov se je podalo na plovbo proti orientu. Za tiste čase prestižna ladja je obiskala 14 pristanišč v dveh mesecih in bila povsod sprejeta z navdušenjem. Sprejela sta jo tudi turški sultan in grški kralj. Večina kabin je bila prbega razreda, na ladji se je odvijal zabavni program, tiskali so celo dnevni časopis, potniki pa so se prehranjevali v restavraciji primerljivi najboljšim restavracijam na svetu.

S takšno vožnjo, kombinacijo zabave in ogledov, je g. Ballin razvil novo obliko potovanj – križarjenje. V zadnjih letih postajajo križarjenja pomembna vrsta potovanj predvsem med generacijo po 50-em letu. Rast teh potovanj je iz leta v leto večja in znaša kar 8%. Evropejci tako najraje križarimo na sever Evrope – Norveška, Danska, Finska ali v srednjo Ameriko. Na vsak način so križarjenja postala moderna.

Agencije ponujajo veliko klasičnih križarjenj v eksotične dežele, pa tudi razne kombinacije s posebnimi ponudbami za kolesarjenje ali pohodništvo. Danes lahko najdemo primerno ponudbo za vsako denarnico. Tako križarjenja niso več namenjena le prestižnim gostom, ampak si ga lahko privoščijo tudi ljudje s tanjšo denarnico.

Poskusite pobrskati po svetovnem spletu. Mi smo pogledali in našli npr:
• vzhodno Sredozemlje – 11 dni – že od 650 eur
• zahodno Sredozemlje – 8 dni – 399 eur
• Bermudski in Karibski otoki – 10 dni – od 1050 eur + letalski prevoz
• Južna Amerika – 9 dni – že od 699 eur + letalski prevoz
• Vzhodni Karibi – 8 dni – že od 599 eur + letalski prevoz
• ...

Vas mika?


Tuesday 13. September 2011

Povezave: