Razglašena epidemija

 Dodana: 2020-10-20

 

Spoštovani

Ponovno je razglašena epidemija. Vzrok je širjenje zelo nevarnega virusa, ki je še posebej nevaren za našo generacijo upokojencev. Spoštujmo ukrepe, ki jih priporoča zdravstvena stroka in ne nasedajmo dezinformacijam.

Veliko obvestil, navodil in priporočil najdete na spletni strani PZDU Dolenjske in Bele Krajine.

Povezava do spletne strani PZDU pzdudolenjskeinbelekrajine.si/koronavirus

Ostanimo zdravi.

Meddruštveno srečanje

 Dodana: 2020-02-28

 

 

Srečanje igralcev pikada

 

Na osnovi dogovora vseh društev upokojencev bivše Občine Trebnje, da se v zimskem času enkrat mesečno srečamo igralci pikada, je bilo naše društvo 24. februarja 2020 gostitelj omenjenega srečanja. Vsak mesec organizira srečanje drugo društvo. Na tokratnem srečanju so bili prisotni predstavniki vseh šestih društev bivše Občine Trebnje (Veliki Gaber, Velika Loka, Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno). Namen srečanja je predvsem druženje ob igranju pikada. Naše predpustno razpoložene članice so pripravile sladke dobrote in pijačo. Imeli smo se lepo, kar še dodatno potrjuje, da je bila odločitev za takšna srečanja, pravilna.

 

Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

Občni zbor 2020

 Dodana: 2020-02-23

 

 

Občni zbor 2020

 

V DU Veliki Gaber smo imeli v nedeljo, 23. 2. 2020, redni občni zbor. Pred otvoritvijo občnega zbora je bil krajši kulturni program. Sledila so poročila predsednice društva in vseh sekcij, ki delujejo pod okriljem tega društva. Predsednica, ga. Joži Štrempfelj, je predstavila tudi program za leto 2020.

 

S svojo prisotnostjo so nas počastili predsednik PZDU Dolenjske in Bele Krajine, g. Dušan Krašovec, župan Občine Trebnje, g. Alojzij Kastelic, predsednica DU Trebnje, ga. Darinka Krevs, in predsednik DU Žužemberk, g. Anton Novak. V svojih nagovorih so vsi pohvalili delovanje našega društva. Župan Alojzij Kastelic nam je v svojem nagovoru podal zelo spodbudne informacije o nadaljnjem sodelovanju z Občino Trebnje. Oba predsednika sosednjih društev (ga. Krevs in g. Novak) sta izrazila zadovoljstvo s sodelovanjem z našim društvom. Udeležba je bila velika, saj se je rednega občnega zbora udeležilo preko 120 članic in članov. Po zaključku občnega zbora smo imeli kosilo.

 

Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

 

Meddruštveni pohod 2020

 Dodana: 2020-01-21

Meddruštveni pohod Spoznajmo Dolenjsko

DU Veliki Gaber 2020

Naše DU je bilo organizator pohoda Spoznajmo Dolenjsko, ki ga vsak mesec organizira eno izmed DU Dolenjske regije. Kljub zimskem mesecu januarju smo imeli zelo lepo vreme. Današnjega pohoda se je udeležilo rekordno število pohodnikov. Trasa pohoda je bila skrbno izbrana, prilagojena nam upokojencem. Med potjo smo si ogledali nekaj zanimivosti. Na zaključku pohoda je sledila manjša pogostitev s toplimi napitki in sladicami. Z lepimi vtisi iz današnjega pohoda smo se poslovili in odšli proti domu.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate v galeriji.

 

Voščilo za praznike

 Dodana: 2019-12-23

 

 

Vesele Božične praznike in Srečno Novo Leto 2020

želimo vsem članicam in članom

Društva upokojencev Veliki Gaber

 

DU Veliki Gaber