10 let Rastoče knjige Veliki Gaber

 Dodana: 2021-10-24

 

10 let Rastoče knjige Veliki Gaber

 

V četrtek 21. oktobra 2021 smo praznovali 10-letnico delovanja Rastoče knjige v Velikem Gabru z okolico. Delovanje Rastoče knjige je aktivno v Osnovni šoli Veliki Gaber in DU Veliki Gaber. Prireditev se je odvijala pred OŠ Veliki Gaber. Predsednica DU Veliki Gaber ga. Jožefa Štrempfelj je v uvodnem nagovoru pozdravila vse navzoče na prireditvi. Sledil je bogat kulturni program, ki  so ga pripravili učenci OŠ, učenci glasbenih šol in člani našega društva. Učiteljice in učitelji OŠ so pripravili lepe odrske kulise. Jubilej so s svojo prisotnostjo in nagovori počastili cenjeni gostje: idejni oče Rastoče knjige g. Janez Gabrijelčič, ambasadorka Rastoče knjige ga. Slavka Kavčič, ravnatelj OŠ Veliki Gaber g. Gregor Udovč, župan občine Trebnje g. Alojzij Kastelic, predsednica KS Veliki Gaber ga. Štefanija Gliha. V upanju, da bo delovanje Rastoče knjige še naprej tako uspešno, smo zaključili prireditev.

 

Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

Zorčev pohod 2021

 Dodana: 2021-10-09

 

ZORČEV POHOD 2021

 

 

 

Društvo upokojencev Veliki Gaber prijazno vabi na deveti tradicionalni Zorčev pohod po poteh treh občin

(Trebnje, Ivančna Gorica in Šmartno pri Litiji), ki bo 16. oktobra 2021.

 Štartno mesto bo  v Velikem Gabru pri Domu krajanov ob 8.00 uri. Startnina znaša 6,00 € (čaj, pecivo, golaž, zloženka).

 Poskrbljeno bo za prevoz težje gibljivim pohodnikom (zadnji del poti je precej strm). Informacije dobite pri vodji pohodništva našega društva – Tone Miklavčič tel. št. 070/227-501 ali predsednici društva Jožefi Štrempfelj tel. št. 041/528-913.

 

Zaradi zagotovitve zadostne količine malice prosimo, da število udeležencev sporočite na e.pošto: >du.velikigaber@gmail.com" target="_blank">du.velikigaber@gmail.com" target="_blank">du.velikigaber@gmail.com ali tajnici društva na tel. št.: 041/386-268

 

 Prosimo, da o pohodu obvestite vaše pohodniške sekcije. Udeleženci pohoda morajo izpolnjevati PCT pogoje.

 

Veselimo se skupnega pohoda!

 

 

 

Izlet

 Dodana: 2021-10-05

 

 

Izlet na Most na Soči

V našem DU smo 21. septembra organizirali izlet z vlakom na Most na Soči. Potovanje z vlakom je bilo zelo zanimivo. Zaradi presedanja smo se peljali z različnimi vlaki, od malo starejšega do najnovejšega. V Mostu na Soči smo se peljali z ladjo po jezeru vse do hidroelektrarne. Na ladji smo imeli tudi dobro kosilo. Dan je hitro minil in v večernih urah smo se zadovoljni vrnili domov.

Nekaj fotografij si lahko ogledate v galeriji.

Žalna slovesnost in OZ 2021

 Dodana: 2021-08-14

 

 

V DU Veliki Gaber smo imeli 14. 8. 2021 občni zbor in žalno svečanost za 14. umrlimi člani našega društva, ki so nas zapustili v letu 2020. Ukrepi stroke in vlade niso dovoljevali širšega načina slovesa od pokojnih. V kulturnem programu so sodelovali učenci OŠ Veliki Gaber z mentorico g. Justino Zupančič, člana dramske sekcije našega DU in pevska skupina Prijatelji iz Šentvida pri Stični.

Po zaključeni žalni slovesnosti smo nadaljevali z občnim zborom. Podana so bila poročila o doseženih ciljih sekcij in organov društva. Na omenjeni žalni slovesnosti in občnem zboru sta bila prisotna tudi župan g. Alojzij Kastelic in predsednik PZDU Dolenjske in Bele Krajine g. Dušan Krašovec. Oba gosta sta imela pozdravne nagovore. Načrtujemo tudi delo in aktivnosti v prihodnjem obdobju. Upamo na ugodne razmere v zvezi z boleznijo covid.

Po zaključku je sledilo kosilo in druženje, ki smo ga zelo pogrešali.

Nekaj fotografij si lahko ogledate v galeriji.

 

 

Končane 45. ŠIU

 Dodana: 2021-07-04

 

 

Končane 45. ŠIU Dolenjske in Bele krajine

 

Končale so se 45. Športne igre Dolenjske in Bele krajine, v katerih smo sodelovali tudi članice in člani DU Veliki Gaber. Sodelovali smo v 5. športnih panogah z 9. ekipami. Z doseženimi rezultati smo zadovoljni. Pomebno je sodelovanje in zastopanje našega društva na omenjenih dogodkih.

 

Zaključek 45. ŠIU Dolenjske in Bele krajine 2021

Udeležba in dosežki članic in članov športno rekreativnih sekcij DU Veliki Gaber

 

 

 

panoga - sekcija

ekipa

št. nastopajočih ekip

doseženo mesto

1

kegljanje s kroglo na vrvici

moška

17

9

2

kegljanje s kroglo na vrvici

ženska

13

8

3

petanka

ženska

19

8

4

petanka

moška

20

1

5

strelstvo

moška

15

7

6

balinanje

ženska

12

8

7

balinanje

moška

16

12

8

pikado

ženska

27

6

9

pikado

moška

26

23

Povezava do biltena z vsemi rezultati: pzdudolenjskeinbelekrajine.si