Koloidno srebro je učinkovita naravna alternativa vsem sintetičnim antibiotikom, uničuje viruse, bakterije, glivice (zdravi več kot 650 bolezni) in je brez škodljivih stranskih učinkov.

Poenostavljeno je koloidno srebro tekočina, v kateri so delčki srebra zelo majhne velikosti, premera 0,001 mikrona, pozitivno nabiti in se med seboj odbijajajo. Delčki srebra tako ostanejo kljub gravitaciji v tekočini enakomerno razporejeni in se ne posedejo na dno.

Srebrna voda ni škodljiva za sesalce, plazilce, rastline in vsa živa bitja, ki niso zgrajena le iz ene celice. Enocelična bitja imajo namreč drugačen sistem presnove kisika in v tem je tudi prednost koloidnega srebra. To deluje le kot katalizator in vpliva na spremembo hitrosti ali pojavnosti reakcije pri enoceličarjih, ne vstopa pa v kemijske reakcije v telesnih tkivih.

Koloidno srebro naj bi delovalo relativno hitro – najpogosteje v šestih minutah ali prej, po stiku znotraj telesa – patogene bakterije, tako nimajo dovolj časa, da bi mutirale v odporen soj, saj taka mutacija zahteva precej več časa kot ga potrebuje srebro, da izniči to bakterijo.

Tisočletna uporaba te izjemne substance še do danes ne pozna patogena ali soja, ki bi mutiral in razvil odpornost na srebro. Skratka, nobeno enocelično bitje ali rastlina ne bosta mogla nikoli postati imuna na srebro.


Vir : Lah medikal center