Dodana: 2019-07-11

                                                                                                                                                                                                

 

                                                                                                          

 

Brezplačni prevozi za starejše v občini Trebnje

                            

Občina Trebnje v sodelovanju z Društvom upokojencev Trebnje ter Zavodom zlata mreža pričenja  z izvajanjem projekta

»PROSTOFER / prostovoljni šofer«,

s katerim bomo povečali mobilnost in socialno vključenost starejših in invalidov ter jim zagotovili dostopnost do zdravniške oskrbe, trgovinskih centrov in javnih ustanov.

»skupaj na POT«

Komu je namenjen PROSTOFER?

Prevozi so namenjeni vsem tistim starejšim občanom nad 65 let, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov oziroma prijateljev, da bi poskrbeli za prevoze in so v socialno šibkem položaju.

Način izvajanja projekta PROSTOFER

Prevoze bo opravljalo deset prostovoljcev, ki so se prijavili na projekt in sodelujejo z Društvom upokojencev Trebnje. Prostoferji so šoferji, ki svojim sopotnikom nesebično pomagajo, jih pospremijo do čakalnice pri zdravniku, jih počakajo…, so ljudje z velikim srcem, ki so v svojem prostem času pripravljeni pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo.

Občina Trebnje zagotavlja električno vozilo Renault ZOE, katerega boste prepoznali po napisu  »PROSTOFER.«

Kdaj in kje se izvajajo prevozi?

Prostovoljci bodo prevoze izvajali od 1. 8. 2019 dalje,  od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, in sicer na območju občine Trebnje.

Kako uporabnik naroči prevoz?

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10 dva dni pred željenim prevozom. V komunikacijskem centru zabeležijo podatke o željenem prevoz, nato pa klicni center obvesti prostovoljca o prevozu in to sporoči uporabniku.

Za več informacij lahko pokličete našega koordinatorja projekta, Borisa Slaka, ki je šofer z dolgoletnimi izkušnjami, saj je vozil reševalno vozilo v Zdravstvenem domu Trebnje. Njegov kontakt: 041 354 442.

 

Občinska uprava

Oddelek za družbene in gospodarske dejavnosti

 

 

***************************************************************************************************************************************************** 

 Dodana: 2019-07-08

 

 

BILTEN 2 - VSI REZULTATI 44. ŠIU DBk 2019

 

 

 

 

****************************************************************************************************************************************************

Letno srečanje članov DU Trebnje

 Dodana: 2019-07-08

 

V nedeljo 7.7.2019 smo imeli člani DU Trebnje letno srečanje pri lovski koči v Vel. gabru. Uživali smo v kulinaričnih dobrotah, se zabavali ob zvokih ansambla. Ponagajalo nam je vreme, zato se letos nismo pomerili v športnih panogah. Srečanja se je useležilo tudi nekaj članov DU Vel.gaber.

 

 Miro Šalehar,   Foto - Božo Kodrič                                                                                             Ostale fotografije v galeriji "Letno srečanje 2019"

 

**************************************************************************************************************************************************

 Dodana: 2019-07-08

 **************************************************************

SREČANJE UPOKOJENCEV NAŠE POKRAJINE BO

V SOBOTO, 3. AVGUSTA 2019 OB 10. URI

NA JASI TERM KRKA V DOLENJSKIH TOPLICAH

VABLJENI!

 

 

 

***************************************************************************************************************************************************

44.ŠIU - STRELJANJE

 Dodana: 2019-04-15

V okviru  44. Športnih iger Društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine, se je v torek 9. 4. 2019 na strelišču v Novem mestu odvijala tekma strelcev z zračno serijsko puško. Tekmovanja so se udeležili tudi strelci iz Društva upokojencev Trebnje. Moška ekipa v sestavi (na sliki od leve proti desni) Franc Cugelj, Alojz  Kaplan, Bojan Ostanek in Janez Žurga je zopet osvojila  1. mesto, ženska ekipa v sestavi Milena Veber, Mira Cugelj, Marta Dreža in Vida Barle pa je bila 3.

 

 

 

Tekst in slika Franc Cugelj

 

 

************************************************************************************************************************************************