SIMBIOZA GIBA

 Dodana: 2019-10-11

Letos smo se priključili gibalni akciji Simbioza giba 2019 in sicer s telovadbo, ki jo izvajamo vsak dan. V tednu od 14.10. do 21.10.

bomo   popestrili dogajanje s spremembo lokacije - 14.10. bomo elovadili na parkirišču pri Zamorčku ob 8 uri, vabljeni, da de nam pridružite,

17.10. pa se nam bodo k skupni telovadbi pridružili predšolci in vrtca.

 

 

KEGLJANJE

 Dodana: 2019-09-11

Začetek septambra je bil tudi v znamenju tekmovanj v kegljanju. Ekipa kegljačev društva se je udeležila tekmovanja v keglanju Dolenjske in Bele krajine, kjer je v konkurenci 12 ekip osvojila pokal za 3. mesto.

Z meddruštvenega srečanja - v organizaciji DU Mali slatnik pa se je vrnila s pokalom za 1. mesto.

TURNIR V BALINANJU ZA POKAL STRAŠKA JESEN 2019

 Dodana: 2019-09-10

v organizaciji Društva upokojencev Straža se je

5.9. se je v Športnem parku Breza odvil balinarski turnir za pokal straške jeseni za ženske ekipe. Sodelovalo je osem ekip iz društev upokojencev Straža, Prečna, Drska, Šentjernej, Sodražica, Mali Slatnik, Gaberje in Brusnice.  Pokal za 1. mesto je osvojila ekipa Drska, 2. mesto Prečna in 3. mesto Straža. Društvo upokojencev iz Gaberja pa je imelo najboljšo tekmovalko v bližanju.  Pokale je podelil župan Občine Straža Dušan Krštinc. 

Iz sobote 7.9. zaradi deževnega dne preložen turnir za moške ekipe se je odvil danes 10.9. Sodelovalo je 11 ekip - Straža I, Straža II, Prečna, Drska, Brusnice, Mali Slatnik, ŠD Poljane, Šentjernej, ŠD Velika Štanga, Semič, ŠRD Breza. Ekipa DU Straža I je osvojila pokal za 1. mesto, 2. mesto Drska in 3. mesto ŠD Poljane. najboljši v bližanju je bil Kump Jože, najboljši v bližanju pa Blatnik Andrej oba iz ekipe Drska.

Turnir je bil organizacijsko dobro pripravljen in izpeljan, zato hvala tehnični ekipi in vodji turnirja Derganc Francu.

Tradicionalno srečanje pohodnikov

 Dodana: 2019-09-10

3.9. je bilo tradicionalno srečanje pohodnikov v športnem parku Breza. V sklopu srečanja je potekal  meddruštveni turnir v pikadu

in turnir v keglanju z kroglo na vrvici. Srečanja so se udeležili člani DU Uršna sela, Prečne in Dolenjskih toplic. Na tokratnem meddruštvenem

druženju je bilo 115 udeležencev. Prisotne je pozdravil in nagovoril tudi župan občine Straža Dušan Krštinc.

 Dodana: 2019-09-06

 JESENSKO POTEPANJE

  1. SEPTEMBRA se bomo odpeljali k našim južnim sosedom. Obiskali in ogledali si bomo Hrvaško Istro, natančneje posebnosti krajev ROČ, HUM, MOTOVUN,GROŽNJAN,BUZET.             Ne bo manjkalo tudi pokušin njihovih značilnih jedi.

Stroški prevoza, vodenja, ogledov in kosila bodo 38 EUR. Za osebne potrebe ( kava, pijača,…) vzemite s seboj H kune, čeprav vzamejo tudi EUR. tudi sendvič ne bo odveč.

IMEJTE S SEBOJ VELJAVNI OSEBNI DOKUMENT (osebna izkaznica ali potni list), sicer meje ne boste mogli prestopiti.

Odhod  Volavče 5.50, iz Straže ob 6 uri  v smeri Podgora, Novo mesto. Povratek v večernih urah.

Prijave sprejema LIDIJA PETERLIN na tel: 05 992 64 55 ali 041 552 564 do 18.9.2019, oziroma do zasedenosti avtobusa ( število potnikov je omejeno na 53).

Rok za odjavo je dva dni pred odhodom.