POHOD ČLANOV

 Dodana: 2019-10-10

V četrtek 26. septembra se nas je dvanajst članov društva odpravilo na pohod v Šmarjeto. Zbrali smo se pred občinsko zgradbo, nato pa smo se odpravili proti Orešju, kjer sta nas pogostila prijazna domačina. Pot smo nadaljevali mimo Bele cerkve in Šmarjeških Toplic. Preden smo prišli na izhodiščno točko smo obiskali vaško gostilno, kjer smo analizirali prehojeno pot. Z lepimi občutki smo se vrnili domov.

KOSTANJEV PIKNIK

 Dodana: 2019-10-10

Skladno z letnim programom smo člani Društva upokojencev Škocjan, tudi letos že tradicionalno na jesenski kostanjev piknik povabili goste iz prijateljskega društva upokojencev Zagojiči. Po sprejemu gostov, katerega se je udeležil tudi župan občine g. Jože Kapler, je sledil krajši kulturni program in ogled znamenitosti Škocjana, katerega sta vodili domači osnovnošolki in župnik. Gostje so si ogledali spomenik NOB pred občinsko zgradbo, novo postavljeno obeležje Frana Metelka,  cerkev sv. Kancijana v Škocjanu, spominski park dr. Ignacija Knobleharja pred župniščem, vaško perišče ob sprehajalni poti itd.. Sledilo je družabno srečanje članov obeh društev, kjer ni manjkalo glasbe, petja, hrane in pijače. Seveda pa nismo pozabili tudi na mošt in kostanj, saj smo po njem imenovali tudi to jesensko srečanje. Da pa je bilo vzdušje še bolj prijetno in vznemirjeno, smo izvedli tudi tekmovanje v kegljanje s kroglo na vrvici.

 

 

 

SKUPAJ ZA VARNOST

 Dodana: 2019-06-11

SKUPAJ ZA VARNOST-PREDSTAVITEV SLUŽB

 

V mesecu maju 2019 je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Škocjan (SPV) je v sodelovanju s Policijsko postajo Šentjernej (PP) organiziral predstavitev služb, ki so soodgovorne za  varnost ljudi na območju občine. Poleg policistov so se predstavili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Škocjan,  občinski redar Medobčinskega inšpektorata in redarstva, reševalci Zdravstvenega doma Novo mesto in predstavnik AMZS. Predstavitev je potekala z namenom približevanja služb koristnikom, hkrati pa izboljšanja splošne varnosti na našem območju.  Najštevilčnejši obiskovalci so bili učenci osnovne šole, ki so si z veseljem ogledali stojnice policije, SPV,  reševalno vozilo, preizkusili t.i. zaletavček in se pomerili v rokovanju z gasilsko opremo. Kasneje je sledilo izobraževanje s področja prometne varnosti za starejše občane, ki je potekalo v Metelkovem domu. Preko štiridesetim slušateljem je predaval učitelj vožnje ene izmed avtošol, ki je izobraževanje popestril z različnimi poučnimi delavnicami in filmi.

 

IZLET NA TOLMINSKO

 Dodana: 2019-06-11

Člani DU Škocjan smo se dne 22. 05. 2019 odpravili na enodnevni izlet nas tolminsko. Pot nas je vodila preko Kranjske gore v Trbiž, kjer smo si ogledali mestno tržnico. V nadaljevanju smo si ogledali več znamenitosti v dolini Soče, kot so grobišča prve svetovne vojne, sirarski muzej itd.. Osrednje druženje smo imeli na ladjici, kjer je sledilo družabno srečanje. 

 

 

TORKOVI POHODI - SPOZNAJMO DOLENJSKO

 Dodana: 2019-01-06

 

 

Društvo upokojencev

Škocjan 35

8275 Škocjan

TORKOVI POHODI - SPOZNAJMO DOLENJSKO

Pohod bo v TOREK, 15. januarja ob 9. uri.

 

Zbirno mesto pohodnikov bo pri gasilskemu domu v Škocjanu. Pohod bo potekal v bljižnji okolici Škocjana, prilagojen vremenskim razmeram in letnemu času.

Priporočamo primerno opremo ( pohodni čevlji, palice itd. )

Pohod je na lastno odgovornost.

Kontaktni osebi : Slavko Avsec   031 722 705

                          Janko Škoporc   041 647 016

 

Lepo pozdravljeni !                                                                                                                                               Upravni odbor DU Škocjan