ORIENTACIJSKI POHOD V GABRJU

 Dodana: 2019-06-11

Člani DU Škocjan smo se v petek 7. 06. 2019 udeležili orientacijskega pohoda, ki ga je organiziralo Društvo upokojencev Gabrje. Na trasi pohoda so bile štiri delovne točke, na katerih so se izvajala tekmovanja za vse udeležence v ekipi. Tekmovali smo v metu obroča na drog, metanju krogle v krog, pikadu, ter flori in favni.  Od sedemnajskih sodelujočih ekip smo zasedli osmo mesto oz. smo si ga delili z drugo ekipo, s katero smo dosegli enako število točk. Po razglasitvi rezultatov je sledilo družabno sračanje za vse udeležencev.

 

SKUPAJ ZA VARNOST

 Dodana: 2019-06-11

SKUPAJ ZA VARNOST-PREDSTAVITEV SLUŽB

 

V mesecu maju 2019 je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Škocjan (SPV) je v sodelovanju s Policijsko postajo Šentjernej (PP) organiziral predstavitev služb, ki so soodgovorne za  varnost ljudi na območju občine. Poleg policistov so se predstavili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Škocjan,  občinski redar Medobčinskega inšpektorata in redarstva, reševalci Zdravstvenega doma Novo mesto in predstavnik AMZS. Predstavitev je potekala z namenom približevanja služb koristnikom, hkrati pa izboljšanja splošne varnosti na našem območju.  Najštevilčnejši obiskovalci so bili učenci osnovne šole, ki so si z veseljem ogledali stojnice policije, SPV,  reševalno vozilo, preizkusili t.i. zaletavček in se pomerili v rokovanju z gasilsko opremo. Kasneje je sledilo izobraževanje s področja prometne varnosti za starejše občane, ki je potekalo v Metelkovem domu. Preko štiridesetim slušateljem je predaval učitelj vožnje ene izmed avtošol, ki je izobraževanje popestril z različnimi poučnimi delavnicami in filmi.

 

IZLET NA TOLMINSKO

 Dodana: 2019-06-11

Člani DU Škocjan smo se dne 22. 05. 2019 odpravili na enodnevni izlet nas tolminsko. Pot nas je vodila preko Kranjske gore v Trbiž, kjer smo si ogledali mestno tržnico. V nadaljevanju smo si ogledali več znamenitosti v dolini Soče, kot so grobišča prve svetovne vojne, sirarski muzej itd.. Osrednje druženje smo imeli na ladjici, kjer je sledilo družabno srečanje. 

 

 

TORKOVI POHODI - SPOZNAJMO DOLENJSKO

 Dodana: 2019-01-06

 

 

Društvo upokojencev

Škocjan 35

8275 Škocjan

TORKOVI POHODI - SPOZNAJMO DOLENJSKO

Pohod bo v TOREK, 15. januarja ob 9. uri.

 

Zbirno mesto pohodnikov bo pri gasilskemu domu v Škocjanu. Pohod bo potekal v bljižnji okolici Škocjana, prilagojen vremenskim razmeram in letnemu času.

Priporočamo primerno opremo ( pohodni čevlji, palice itd. )

Pohod je na lastno odgovornost.

Kontaktni osebi : Slavko Avsec   031 722 705

                          Janko Škoporc   041 647 016

 

Lepo pozdravljeni !                                                                                                                                               Upravni odbor DU Škocjan

 

 

 

SPOMLADANSKE AKTIVNOSTI ČLANOV DU ŠKOCJAN

 Dodana: 2018-05-27

DU Škocjan je v mesecu marcu organiziralo dvodnevni izlet v Beograd. Izleta se je udeležilo 41 članov. Kljub zimskemu vremenu, smo bili udeleženci z izletom zadovoljni. Ogledali smo si vse predvidene znamenitosti prestolnice naše nekdanje države, za kar gre pohvala požrtvovalnemu vodiču. Pred odhodom domov se nam je na kosilu, ki smo ga imeli na ladji na mogočni reki Donavi, pridružil naš domačin, beograjski nadškof Stanko Hočevar. Zadovoljen je bil, da je lahko kljub delovnim obveznostim preživel kratek čas z nami, mi pa smo bili počaščeni, da smo se lahko srečali z njim.

V aprilu je naše društvo prevzelo organizacijo tekmovanja pokrajinske zveze v pikadu za moške. Tekmovanje je potekalo v dvorani Metelkovega doma. Udeležilo se ga je 32 ekip. Naši tekmovalci so osvojili tretje mesto.

V mesecu maju smo z DU Šmarjeta, Otočec in Bela Cerkev organizirali tradicionalni pohod na Vinji vrh. Udeležilo se ga je 121 članov iz Škocjana. Od tega je bilo 20 pohodnikov iz DU Raka, ki so se odzvali našemu vabilu. Vseh pohodnikov na Vinjem vrhu je bilo 267. Po premagani poti je ob malici sledilo prijetno druženje. Preživeli smo lep poznopomladni dan.