ŠENTJANŠKI VANDROVČKI - Pohod po Murncah

 Dodana: 2015-11-23

18. novembra smo štartali pri stari preši na križišči poti v Murncah. Šli smo pod vinogradi, mimo domačije Bajtkove Marije, naprej mimo domačije Bajtkovega Jožeta. Povzpeli smo se navkreber mimo Podlogarjeve domačije in prišli nad Murnce. Razgled je bil čudovit. Od Gorjancev do Vihra, do Snežnika ... Šli smo mimo lepo urejene hiše, kjer so nas pozdravile kamnite račke. Spustili smo se čez Laporje, do zidanice, kjer nas je čakala malica in kozarec vina.

ŠENTJANŠKI VANDROVČKI - Pohod v Staričevo dolino

 Dodana: 2015-07-19

\"\\"\\"\"Julijski pohod šenjanških upokojencevKljub napovedani vročini, smo se šentjanški upokojenci vseeno odločili in odšli na julijski pohod. Zbralo se nas je kar lepo število.  Sonce je že ob osmih zjutraj močno grelo. Izbrali smo pot ob podborškem potoku. Potok nam je večkrat kar malo zagodel, ker nam je večkrat prečkal pot. Kar dobro smo plezali po ozkih brveh, preskakovali po kamnih in se veselo smejali, ker smo bili tako poskočni. Spotoma smo nabirali še zelišča  tavžentrože, rmana, šentjanževke, preslice in drugo.  Temperature so se hitro dvigale, vendar nas je ob poti varovala senca gozdnega roba. Imeli smo se lepo in avgusta nadaljujemo  mogoče v še večjem številu.

ŠENTJANŠKI VANDROVČKI - Pohod na Vrhe

 Dodana: 2015-05-22

V sredo, 20. maja 2015, smo se odpravili na pohod, za nekatere v kraje, kjer še nismo bili, pa čeprav smo domačini ali okoličani. Ob običajnem času smo se dobili na Šentjanški avtobusni postaji in se odpeljali proti Malem Cirniku. Za današnji pohod je bila zadolžena Cvetka. Avtomobile smo pustili pri Koritnikovih, močno zavezali vezalke in naš pohod se je začel. Kdor zna opazovati okoli sebe, je našel marsikaj lepega za oko on uho. Žvrgolenje ptic po gozdu in travnikih, prijetno dišeče cvetje in grmovje, tudi jagode so se našle in nekateri so se posladkali z njimi. Tudi češnje se že barvajo. Okolica je čudovita, vinogradi urejeni, veliko novih vikendov in zidanic . . ., kaj hočeš še lepšega. Nazaj grede nas je znanka še povabila na kavico in klepet. Malo odmora ni škodilo.Če strnemo misli današnjega pohoda: čudovita narava, okolica, novi kraji, druženje . . . na splošno; vsakemu je lahko žal, ker se ne udeležuje takih prijetnih pohodov.Na svidenje na naslednjem sredinem pohodu šentjanških vandrovčkov.

MAJSKO POPOLDANSKO SREČANJE

 Dodana: 2015-05-15

10. maja 2015 smo organizirali nedeljsko popoldansko srečanje. Odpeljali smo se proti Šentrupertu. Po načrtu  je bil ogled Dežele kozolcev, vendar zaradi prevelike cene vstopnine, smo si jih ogledali le bolj od daleč. Nato nas je pot vodila na Čatež pri Trebnjem, kjer smo  se malo odžejali in se odpeljali naprej na Zaplaz. Kdor je želel, se je lahko udeležil maše v cerkvi na Zaplazu. Ob povratku smo se v gostišču v Račjem selu okrepčali, malo poklepetali in se dobre volje vrnili domov.Fani Rupar

ČISTILNA AKCIJA

 Dodana: 2015-04-16

V petek, 10. aprila 2015 smo se, skupaj s KO DIS Šentjanž, udeležili čistilnee akcije. Očistili smo traso glavne ceste od  Šentjanža  do Krmelja. Udeležilo se je deset članov, nabrali  pa smo 9 vreč raznih smeti – odpadkov.V sredo, 15. aprila 2015 je bil redni pohod po okolici naše krajevne skupnosti. Z lepim vremenom so se začela tudi dela na vrtovih in poljih, zato je bila tudi udeležba na pohodu skromna. Udeležilo se je le pet članov, a vseeno smo se imeli lepo. Podali smo se po hribu v Bržane in okolico, opazovali kako se lepo prebuja narava in se po drugi poti vrnili nazaj v Šentjanž.V maju pa načrtujemo popoldansko srečanje. Ogledali si bomo kozolce v Šentrupertu, se odpeljali na Zaplaz in nato na večerjo, ter domov. Srečanje bo v nedeljo, 10. maja.Junija se bomo pridružili DU Krmelj na izletu v Opatijo in na Trsat. Upamo, da bo dovolj prijav, saj bo to lep izlet.Fanika Rupar, DU Šentjanž

largeporntubepornrowsmaturevideopornnaughtysextales