POMEMBNO OBVESTILO

 Dodana: 2020-03-27

OSTANITE DOMA!

 

 VAŽNO OBVESTILO ZA ČLANE DU ŠENTJANŽ

 Dodana: 2020-03-16

 

Pozdravljeni !

 

ZARADI KARANTENE DO PREKLICA DRUŠTVO NE BO POSLOVALO PO DELOVNEM PROGRAMU:

  • pisarna ne bo odprta do preklica,
  • odpadejo vse dejavnosti športa, druženja in podobno
  • odpovedana so tekmovanja PZDU v športu.

 

Za vprašanja smo na razpolago na našem e-naslovu, po osebnih telefonih vodstva društva, vodij posameznih skupin in poverjenikov.

 

Nada Vodišek

Predsednica  DU Šentjanž

 

V regiji ima odprto linijo CSD Posavje, za starejše za res nujne primere 070 585 803. Dostavijo  jim (živila, zdravila)

#Stavi na zdravje#ostani doma. #ostanite doma, da bomo potem zdravi kam šli.

 

Akcija - pobiranje smeti

 Dodana: 2018-03-23

Že nekaj let teče akcija pobiranja smeti ob cestah, ki vodijo do naših domov. Od 19. do 25. marca se je to dogajalo v naši Krajevni skupnosti. Kot po navadi smo dobili svojo smer. Vsako društvo si je organiziralo svoj termin. Tako smo upokojenci štartali že ob 9.uri dopoldne v smeri Šentjanž-Krmelj, od table do table. Kot vedno, je bilo največ naj več pločevink od piva, letos 12 različnih znamk, tudi takih, ki jih v Sloveniji ni, torej so jih skozi okno vozila odvrgli tranzitni potniki. Nekaj je bilo tudi "rezervnih" delov od karamboliranih avtomobilov, pa tudi plastenke sokov in razne embalaže.

sm

 

LETNI ZBOR ČLANOV DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŠENTJANŽ

 Dodana: 2018-03-23

V nedeljo, 11. marca 2018 smo se zbrali v dvorani v Šentjanžu in opravili redni letni zbor članov društva. Udeležilo se je preko sto članov. Dvorana je bila polna do zadnjega kotička. Podali smo poročilo o delu in finančno poročilo za leto 2017.  Predstavili pa smo tudi načrt dela za letošnje leto. Pripomb na opravljeno delo in na načrt dela ni bilo, zato smo z uradnim delom kmalu zaključili. Zbor članov so pričeli in zaključili Šentjanški jurjevalci z lepim petjem.

                                                                                                                                                                            Fanika, UO DU Šentjanž

FEBRUARSKI POHOD »SPOZNAJMO DOLENJSKO«

 Dodana: 2018-02-22

Društvo upokojencev Šentjanž, sekcija pohodništvo, smo bili organizatorji in gostitelji februarskega pohoda »Spoznajmo Dolenjsko«.

Peklensko mrzlo jutro, rahlo naletavanje snežink, burja, tu in tam ledene plošče pokrite s tanko odejo snega. Nič kaj obetavno za pohod. Ampak vse to ni bila ovira za tiste, ki se radi družimo in udeležujemo skupnih pohodov. Enostavno smo si vzeli tisti čas, ki ti dovoli, da greš in uživaš v vsej lepoti, ki ti jo ponudi zima.

Krepko preko sto pohodnikov se je zbralo na šentjanški avtobusni postaji. Prišli so od daleč in malo manj daleč. Po krajšem pozdravu in dobrodošlici, smo v gosjem redu krenili skozi vas in se kmalu usmerili po stranski poti mimo sadovnjakov in navkreber proti cilju, kjer nas je pričakal ogenj v kaminu, topel čaj, kuhano vino in miza obložena z dobrotami, ki so jih spekle članice DU Šentjanž. Tako kot vedno, smo zapeli našo pohodniško himno.

Tokratni razgledi so bili zaviti v tančico skrivnostnih snežink, vendar tisti najbolj vztrajni, so iskali smer od kod so prišli. Ni se videlo daleč, ampak dovolj za to, kar smo iskali.

Vsi zadovoljni, da smo v tako mrzlem pohodu, odkrili še en biser med Dolenjskimi griči, ki se imenuje Hiša vina v Kamenški gorci, smo se poslovili z novim povabilom na marčevski pohod, ki ga organizira DU Dolenjske Toplice.

Hvala vsem članom, ki si vzamete čas in to tisti čas, ki pravi »pojdi« in ti dovoli, da greš, da odkrivaš, da se družiš in da pozabiš na vse kar te teži. Zima je vedno zima, ampak vsakič je drugačna. Ta je bila tista prava, kakršno si lahko samo želiš, tista, ki z mrazom lica pobarva v rdeče.

                                                                                                                                                                           Sekcija za pohodništvo

                                                                                                                                                                                         Cveta Jazbec

Gazenje v snegu in burji ... Pred ciljem ... Malo toplega ...

PRAZNOVALI SMO 70 LET DRUŠTVA

 Dodana: 2017-12-03

Društvo upokojencev Šentjanž je konec novembra praznovalo lep jubilej – 70 let delovanja. Ta dogodek smo obeležili s programom, ki so ga pripravili učenci OŠ Šentjanž z mentorji in Šentjanški jurjevalci. Program je povezoval Boštjan Repovž.

Društvo je v svojem govoru predstavil predsednik Miha Jazbec. V društvo je vključenih okoli 230 članov. Najstarejši član je Franc Sigmund, ki je praznoval 102 leti, najstarejša članica pa Amalija Keber, ki bo v decembru dopolnila 99 let. 57 članov je starih od 80 do 89 let, nad 90 let pa 8 članov.

Ob tem jubileju smo izdali tudi publikacijo z naslovom Naših 70 let, v kateri smo na kratko opisali zgodovino društva.

Upravni odbor je sklenil, da ob tej priložnosti podeli zaslužnim članom zahvale za prizadevno dolgoletno delo v društvu. Te so prejeli: Anica Koritnik, Jože Livk, Nande Prijatelj, Pavla Lamovšek, Jožica Revinšek, Rezi Repovž, Jožica Urbančič, Martina Hočevar, Rozi Bale, Marija Gorenjc, Marija Okorn, Gustelj Umek, Miha Jazbec in Fanika Rupar. Podeljeni sta bili posebni zahvali za organizacijo in vodenje izletov ter pohodov Cvetki in Slavku Jazbecu. Zahvalo pa je prejel tudi Milan Sotlar za pripravo in oblikovanje publikacije Naših 70 let.

Zahvale za zgledno sodelovanje so prejeli še: Turistično društvo Šentjanž, Društvo vinogradnikov Šentjanž, PGD Veliki Cirnik, PGD Šentjanž, Šentjanški jurjevalci, pobrateno Društvo upokojencev Razbor, Osnovna šola Šentjanž, Pokrajinska zveza društev upokojencev Posavja Krško, Krajevna skupnost Šentjanž in Občina Sevnica. Predstavnik Zveze društev upokojencev Slovenije Jože Žnidarič pa je podelil plaketo društvu, predsedniku in tajnici.

Vse prisotne sta pozdravila tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik Pokrajinske zveze Posavja Krško Jože Žnidarič.

Po zaključku programa in podelitvi priznanj smo se okrepčali in poklepetali.

 

Pri izvedbi praznovanja so nam pomagali donatorji: Krajevna skupnost Šentjanž, PZDU Posavja Krško, Pavel Jazbec, AGM Pungerčar Janez, Gradbeništvo Odlazek, Bar Majcen in Dvigala Prijatelj. Vsem iskrena hvala.

                                                                             Fanika Rupar, Društvo upokojencev Šentjanž

Priznanja ... Tudi župan je prišel ... tudi petja ni manjkalo ...