20.12.2019 za 200 nasmehov

 Dodana: 2019-12-31

Na pobudo DU Semič in v sodelovanju z organizacijo Združenja borcev za vrednote NOB Občine Semič že mnogo let pred božično-novoletnimi prazniki obiskujemo in obdarujemo starejše občane naše občine. Letos sta se v akcijo vključili še Krajevni organizaciji RK Semič in Štrekljevec.

Po nekaj letih pa se nam je ponovno pridružila OŠ Belokranjskega odreda Semič, šestošolci in sedmošolci so na tehniškem dnevu izdelali 200 voščilnic.

Topel je bil stisk rok v domačem okolju kot v domovih starejših občanov v Črnomlju, Metliki, Novem mestu, Pribanjcih in na Vivodini. Vsi so bili veseli obiska, prijaznih besed in dobrih želja.

Marjeta Lipar za DU Semič

20.12.2019 Prednovoletno srečanje

 Dodana: 2019-12-24

Ker skozi leto se nam vedno mudi, smo v društvu upokojencev ustavili čas za praznične dni

in ga posvetili za same lepe stvari: dobri hrani in odlični kapljici, prijetnemu druženju, plesu in petju ob živi glasbi, zabavi in prijateljskemu pogovoru.

Zbralo se nas je veliko, saj z druženjem izkazujemo pripadnost društvu in istočasno še sebi privoščimo lep, nepozaben prednovoletni večer.

 

Staro leto se od nas poslavlja,

novo nas z veseljem in upanjem obdaja.

 

Vsem članicam in članom društva ter občanom želimo obilo zdravja, sreče, osebnega zadovoljstva in medsebojnega razumevanja.

 

 

  

Voščilnice 2020

 Dodana: 2019-12-15

Osnovna šola Belokranjskega odreda Semič se je odzvala povabilu Društva upokojencev Semič, organizacije Rdečega križa Semič ter Združenja borcev NOB občine Semič in izdelala 200 voščilnic, ki jih bomo podarili starejšim občanom naše občine in jim voščili lepe praznike ter zaželeli veliko zdravja v prihajajočem letu.

Vsem, ki so sodelovali pri izdelovanju voščilnic, se iskreno zahvaljujemo in se veselimo nadaljnjega sodelovanja z njimi.

Čas naj ne zabriše dragocenih vezi, ki stkali smo jih do soljudi.
Srečno 2020 !

Irena Mali

 

28.11.2019 106. rojstni dan Angele Ogulin

 Dodana: 2019-12-11

Gospa Angela Ogulin, po domače Škalova botra, je 28.11. 2019 praznovala 106. rojstni dan. Obiskali smo jo v DSO Metlika, kjer biva že tri leta. Svojci in zaposleni so ji pripravili manjše slavje. Čestitala ji je direktorica Ivica Lozar, Andrej Kunič in njegova učenka iz Glasbene šole Črnomelj pa sta zaigrala nekaj skladb in popestrila slavje. Botra si je ganjeno brisala solzne oči. Je še vedno mladostna in živahna, vsakemu izmed nas je namenila prijazno besedo in nasmeh. Skupaj smo obujali spomine in zapeli njene najljubše pesmi.

 

Gospa Angela Ogulin je najstarejša občanka občine Semič. Za visoki jubilej smo ji poleg številnih domačih čestitali in zaželeli, da še dolgo ostane tako vedra in živahna: županja Polona Kambič, sosedje, predstavniki Društva upokojencev Semič in predstavnice Krajevne organizacije RK Semič.

Branka Muc

 

 

13.10.2019 Kostanjev piknik

 Dodana: 2019-10-16

Ko so dnevni vedno krajši, hladnejši in ko začne odpadati jesensko listje, je skrajni čas, da zadiši po pečenih kostanjih. V času, ko vsepovsod dežujejo vabila na kostanjeve piknike, tudi v Društvu upokojencev Semič poskrbimo za polne želodčke naših članov, njihovih prijateljev, sorodnikov in znancev. Kostanjev piknik je dogodek, kjer se družimo ob sveže pečenih kostanjih in slastni pečenki. Pa ne samo to! Z nami so tudi člani gasilskega društva Kot - Brezje, ki nas pogostijo in poskrbijo, da kostanj lažje drsi po naših grlih.

V nedeljo, 13. oktobra, se je na športnem igrišču Spodnje Gorenjce zbralo kar 260 ljudi. Preživeli smo zelo lep dan, v sproščenem in veselem vzdušju.

Ob tej priložnosti se DU Semič zahvaljuje vsem udeležencem kostanjevega piknika ter jih ponovno vabi na srečanje prihodnje leto.

 

Zapisala: Irena Mali