IGRE PO NAŠE 2019

 Dodana: 2019-06-07

 

 

Članice in člani DU Selnica ob Dravi so se 6. 6. 2019 udeležili tradicionalnih "IGER PO NAŠE", ki so tokrat potekale pod organizacijo DU Smolnik. Udeležile so se ekipe DU Selnica ob Dravi, Ruš, Fale in Smolnika. DU Lovrenc na Pohorju se tekmovanja ni udeležil čeprav je bil prijavljen oziroma vabljen. DU Smolnik je pripravilo vse potrebno za dobro vzdušje in počutje tekmovalcev. Skupaj s spremljevalci se je tekmovanja udeležilo preko 100 udeležencev. 

 

DU Smolnik se za organizacijo, ostalim za sodelovanje, zahvaljujemo in v nadaljevanju navajamo rezultate tekmovanja. Čestitke vsem, ki so se tekmovanja udeležili. 

 

 

 

 

     MOŠKI - UVRSTITVE PO DOSEŽENIH MESTIH IN TOČKE 
           
ekipahlodtočkepikadotočkepotakanjetočkeobročtočkeskupajMESTO
Fala1251251251251001
Selnica220315220315702
Smolnik315220410315603
Ruše00410315220454
           
           
           
           
           
     ŽENSKE- UVRSTITVE PO DOSEŽENIH MESTIH IN TOČKE 
           
ekipaKOZARCItočkePIKADOtočkePOTAKANJEtočkeOBROČtočkeskupajMESTO
Selnica125220220125901
Ruše410125125125852
Fala220315410220653
Smolnik315410315315554
           
           
ekipaKEGLANJEMESTO        
Fala1881        
Selnica1802        
Ruše1593        
Smolnik1574        

Zbor članov 2019

 Dodana: 2019-03-14

Dne 14. 3. 2019 od 10 ure dalje je v HK AT v Selnici ob Dravi potekal letni zbor članov. DU Selnica ob Dravi šteje 706 članov in članic, od tega jih je sedem v domovih za upokojence. Predsednik DU Ivan Majster je podal letno poročilo o delu društva za preteklo leto, poročila so podali tudi ostali člani za posamezne funkcije in zadolžitve. Skupaj smo ocenili, da je delo potekalo v skladu s sprejetim letnim programom dela. 

 

Zbor je obiskal tudi poslanec DZ Jurij Lep, podžupan občine Selnice ob Dravi, presednik ZDUZP, ter predsednica DU Fala in Smolni. Nekaj vabljenih gostov sej opravičilo. Ob zboru je bilo poskrbljeno tudi za kulturni program Marušekov in naših Godcev. 

 

6. srečanje članov Društva upokojencev Selnica ob

 Dodana: 2018-05-21

Hram kulture Arnolda Tovornika je bil kraj 6. srečanja članov Društva upokojencev Selnica ob Dravi. Srečanje je potekalo v soboto, 19. 5. 2018 s pričetkom ob 10.00 uri. Udeležba je bila velika, saj se je zbralo okoli 350 članic in članov društva.

 

Za otvoritev so poskrbeli člani oziroma naši ljudski pevci »UPI«, ki so v svojem slogu zaigrali in zapeli tri pesmi. Vse prisotne je pozdravil predsednik društva Ivan Majster, ki je v govoru izpostavil vlogo naših upokojencev v kraju in v celotni družbi. Pozdravno besedo je v imenu Občine Selnica ob Dravi podal župan Jurij Lep, ki je istočasno tudi kandidat na volitvah v Državni zbor na listi stranke DeSUS v četrtem volilne okraju sedme volilne enote.

 

K pozdravni besedi se je pridružil tudi Edi Sever, predsednik Zgornje podravske zveze društev upokojencev Maribor.

 

Z monologoma nas je nasmejal ljubiteljski gledališki igralec iz Ožbalta Branko Rejec. Modroval je v stilu Iztoka Mlakarja in se spraševal, kaj je v življenju moškega vredno več: "al žena al flaša"? Nadaljeval je tudi z razmišljanjem o zdravi hrani in zdravem načinu življenja s čemer je dal misliti marsikateremu upokojencu ali upokojenki.

 

Predsednik Ivan Majster in Edi Sever sta Danici Čepe podelila priznanje ZDUS-a. Iz seznama prisotnih je Vlado Sabolek v svojem stilu poiskal osebo, ki praznuje ali je praznovala dan prej. Tako je podelil lončnico Jožici Serblin.

 

Za konec in pesem ob zaključku je poskrbel Jaka Metličar, star komaj 13 let, ki je prisotnim pokazal in ponovno dokazal, da nosi upravičeno naziv »državni prvak« v igranju na frajtonarico. Ob tretji pesmi pa je ob njegovem igranju zapela vsa dvorana.

 

Sledil je ples in malica, pa kakšen kozarček in besede lepih spominov iz mladosti in upi v starosti.

 

Vlado Sabolek je kot že nekajkrat v preteklosti, tudi tokrat poskrbel za dobro izvedbo srečanja. Pa hvala tudi njemu.

Občni zbor DU Selnica ob Dravi

 Dodana: 2018-03-20

Dne 15. 3. 2018 s pričetkom ob 10.00 uri je v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi potekal redni letni občni zbor DU Selnica ob Dravi. Okoli 200 članov društva je prisluhnilo poročilu predsednika Ivana Majstra in ostalim komisijam društva. Skupno je občni zbor ugotovil, da je delo v minulem letu potekalo v skladu s sprejetim programom dela društva in da smo zastavljene naloge uspešno opravili. 

 

Občnega zbora so se udeležili gostje sosednjih društev, ki so prisotne nagovorili in jim tudi v imenu lastnih organizacij čestitali za opravljeno delo. Slavnostni govornik je bil župan Občine Selnica ob Dravi Jurij Lep, ki je pohvalil delo društva, pohvalil zavzetost članov za delo v lokalni skupnosti in pomen dela društva v kraju. Poudaril je, da je društvo pomemben segment družbenega dogajanja v okviru občine in da pričakuje še naprej aktivnost članov. 

 

Predstavnik ZDUS je prenesel pozdrave in na kratko pojasnil aktivnosti zveze društev in pri tem iznesel nekaj aktualnih zadev, ki se nanašajo na našo organizacijo. 

 

Ob ustrezni zakuski smo zaključili občni zbor in pričeli z izvajanjem aktivnosti po letošnjem programu, ki se počasi približuje koncu prve polovice. 

 

Več posnetkov na naši FB strani.

 

Hvala za udeležbo in uspešno delo ter mnogo zdravja. 

 

Igre po naše 2017

 Dodana: 2017-09-07

V sredo, 5. 9. 2017 so se na Fali na dvorišču gostišča Hojnik odvijale tradicionalne »Igre po naše« pod okriljem Društva upokojencev (DU) Fala. Sodelovali sta še ekipi DU Smolnik in DU Selnica ob Dravi. Tekmovanje je potekalo v moški in ženski kategoriji. Tako so predstavniki močnejšega spola tekmovali v naslednjih disciplinah:

 • žaganje hloda
 • pikado,
 • potakanje krogle do količka,
 • met na koš,
 • mišelovka in
 • vrvično keglanje za prehodni pokal.

 

Nežnejši spol je tekmoval v naslednjih disciplinah:

 • pikado,
 • mišelovka,
 • potakanje krogle do količka,
 • prebiranje fižole,
 • zlaganje kozarcev in
 • vrvično keglanje za prehodni pokal.

 

Po nekaj urnem tekmovanju in po seštevku rezultatov so bile razvrstitve naslednje. Kategorija »ženske«, 3. mesto ekipa DU Smolnik, 2. mesto ekipa DU Selnica in 1. mesto domača ekipa DU Fala.

 

Kategorija »moški«, 3. mesto DU Smolnik, 1. mesto pa sta zasedli ekipi DU Fala in DU Selnica.

 

Rezultati za prehodni pokal: 1. mesto DU Fala, ki je zbrala 365 točk, 2. mesto DU Selnica, ki je zbrala 335 točk in 3. mesto DU Smolnik, ki je zbrala 305 točk. Za ekipne uvrstitve so ekipe prejele lepe pokale.

 

Zahvaljujemo se organizatorju DU Fala za izvedbo srečanja. Naslednje leto bo tekmovanje 5. 9. 2018 (kraj bo še določen) pod organizacijo našega društva Selnica.

 

Po razglasitvi rezultatov in govorih vseh treh predsednikov in predsednice DU so člani nadaljevali s skupinskimi fotografijami, prigrizkom in napitkom. Srečanje je trajalo pozno v noč, nihče ne ve do kdaj in kje se je sploh končalo. Upam, da so že vsi doma.

 

Mogoče še malo komentarja o samih panogah tekmovanja. Na videz zelo preprosto in nezahtevno, pa vendar. Če pozabim, da so tekmovali člani društev upokojencev, panoge niso bile enostavne in bi tudi mlajšim povzročale kar nekaj težav. Pri vsaki panogi je bilo potrebno imeti veliko mero koncentracije, umirjenosti, hitrosti in logičnega razmišljanja. Edina razlika, ki je bila, so pač leta. In ko sem videl vse naše člane in članice z vsemi športnimi rekviziti sem si mislil, da večina njih še sploh ne bi smela biti v penziji. Pač leta….

 

Zahvala vsem sodelujočim, zlasti organizatorjem in korajžno v priprave za naslednjo leto.