Popočitniške dejavnosti DO DOO

 Dodana: 2019-11-06

Člani DU DOO so bili po letošnjih počitnicah zopet dejavni. Med drugim so sodelovali na Dnevih medgeneracijskega sožitja. So sicer majhno društvo vendar imajo tudi uspešne športnike. O njihovih popočitniških dejavnostih si lahko več preberete v prispevku predsednice društva Cvetke Vrabič na povezavi: Popočitniške dejavnosti DU DOO

 

********************************************************************************

20. obletnica delovanja DU DOO treh sosednih občin

 Dodana: 2019-04-06

Društvo upokojencev državnih in občinskih organov občin Šmartno ob Paki, Šoštanj in Velenje

je 25. marca 2019 praznovalo 20. obletnico delovanja. Ob tej priliki je imelo 20. volilno skuščino.

Praznovali so tudi materinski dan in vsem prisotnim ženskam podelili cvetje in čokoladice. Pripravili 

so tudi kratek kulturni program.

 

Preberi več!

 

 

 ********************************************************************************

VABILO na oddih v Laktaše

 Dodana: 2018-07-09

Vabimo vas na sedemdnevni oddih v TERME LAKTAŠI  OD 17. DO 26. SEPTEMBRA 2018


                                                   PROGRAM :
17.9.2018 OB 6. URI ODHOD AVTOBUSA V TERME LAKTAŠI. V TERMAH LAKTAŠI BOMO 7 DNI NA ODDIHU.( 2 X ZDRAVNIŠKI PREGLED, 3 TERAPIJE DNEVNO, POLNI PENZION-IZBOR 3 MENIJEV,NEOMEJENO KOPANJE V BAZENU,OGLED LAKTAŠEV, NAKUPOVALNI IZLET, OGLED BANJA LUKE IN IZLET V ETNO VAS).


24.9.2018 ZAPUSTIMO TERME LAKTAŠI. MED POTJO V MEDŽUGORJE BOMO IMELI VODEN OGLED SARAJEVA TER PROSTI ČAS ZA KOSILO NA BAŠČARŠIJI. V JABLANICI SI BOMO OGLEDALI MUZEJ BITKE NA NERETVI. V MEDŽUGORJE PRISPEMO V POZNIH POPOLDANSKIH URAH. NAMESTITEV. OBISK KRAJA PRIKAZA MARIJE IN CERKVE. VEČERJA IN NOČITEV.


25.9.2018 PO ZAJTRKU IZLET V DOLINO NERETVE. OBIRANJE MANDARIN IN PIKNIK KOSILO V MESTU OPUZEN. POPOLDAN OGLED MOSTARJA. ZVEČER MOŽNOST OBISKA VERSKEGA OBREDA. VEČERJA IN NOČITEV.


26.9.2018 PO ZAJTRKU PROSTO DO KOSILA OB 12. URI. OB 13. URI ODHOD PROTI DOMU. VOZILI SE BOMO PO AVTOCESTI. VMES BO NEKAJ POSTANKOV.
DOMOV PRIDEMO DO 23. URE.


CENA ARANŽMANA JE 394 EUR. MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV JE 40 OSEB.
CENA VSEBUJE: AVTOBUSNI PREVOZI, 7 X POLNI PENZION V TERMAH LAKTAŠI, 2 POLNA PENZIONA V MEDŽUGORJU, VSTOPNINE IN VODIČI.
STROŠEK ZA TERME LAKTAŠI V VREDNOSTI 224 EUR PORAVNATE NA RECEPCIJI HOTELA SAN.
OSTALE STROŠKE V VREDNOSTI 170 EUR PORAVNATE OB PRIJAVI.
ROK IN KRAJ PRIJAVE: PRIJAVE SPREJEMAMO DO ZASEDBE SEDEŽEV NA AVTOBUSU OZIROMA DO 17.8.2018. PRIJAVITE SE NA SEDEŽU ŠPZDU, CESTA BRATOV MRAVLJAKOV 1,VELENJE OB PONEDELJKIH MED 9. IN 11. URO.
VSE ODTALE INFORMACIJE DOBITE NA KONTAKTU JOŽE 031 449 484.
TO POTOVANJE PO BIH JE ORGANIZIRANO TAKO, DA NE BO  PREVEČ NAPORNO, VLJUDNO VABLJENI ! 

 

KOMISIJA ZA TURIZEM PRI ŠPZDU VELENJE

********************************************************************************

 

Revija pevskih zborov ŠPZDU

 Dodana: 2018-06-04

Dne 29.5.2018 ob 18. uri je v Domu kulture Velenje potekala tradicionalna 9. Revija pevskih zborov ŠPZDU.

Revijo je otvoril predsednik ŠPZDU Jože Rebernak.

Predsednica komisije za kulturo ŠPZDU Bernarda Kočevar je predstavila namen vsakoletnega srečanja zborov DU Šaleške doline ter predstavila pravila za sodelovanje na reviji ter pravila za sodelovanje naših predstavnikov na vsakoletnem Festivalu za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) konec septembra v Ljubljani. Med drugim je povedala: ˮ Glasba nas povezuje, razdaja veselje in radost. Veseli smo, da se pesem prenaša iz roda v rod, zato nas ni treba skrbeti: »Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi«? Ta večer je namenjen ljubiteljem dobre glasbe in zborovskega petja ˮ.

Prireditev je uspešno povezoval naš stari znanec s teh revij in bivši predsednik ŠPZDU Karel Drago Seme.

Na reviji je sodelovalo osem zborov in pevsko/glasbenih skupin, predstavnikov društev upokojencev Šaleške doline in posebni gost). 

 

Otroški pevski zbor OŠ Antona Aškerca (posebni gosti)

Zborovodkinja Jelka Repenšek in Pianist Toni Acman

MePZ Šentilj

Zborovodkinja Marta Gril

PZ DU Paka pri Velenju

Zborovodkinja  Anita Plazl

MePZ DU Šoštanj

Zborovodkinja Metka Atelšek Oman

MoPZ DU Velenje

Zborovodkinja Metka Smirnov

ŽePZ DU in MDI Velenje

Zborovodkinja Manja Gošnik Vovk

Skupina Vingosi DU Vinska Gora

Skupina Vesele babice z Zdravkom DU Šmartno ob Paki

Podkrajski fantje z Urško Vedenik na citrah.

Predstavnice ŠPZDU so vsakemu dirigentu oziroma dirigentki predali šopek cvetja. Vsak zbor oziroma skupina pa je prejel tudi priznanje za sodelovanje.

 

Preživeli smo prijeten večer ob poslušanji zborovskega petja. Prireditev se je zaključila s sporočilom Bernarde Kočevar, da je strokovna komisija je določila, da bo na Državnem srečanje pevskih zborov, ki bo v sklopu Festivala za tretje življenjsko obdobje (od 1.10. do 3.10.2018), zastopal našo pokrajinsko zvezo zbor PZ DU Paka pri Velenju, z zborovodkinjo Anito Plazl. Na prireditvi »Večer pesmi in plesa« pa Podkrajski fantje z Urško Vedenik na citrah.

Vsi nastopajoči so nam dali hrano za telo in dušo, skupaj pa smo doživeli nepozaben večer.

                                                                                                                                      

V GALERIJI so posnetki s prireditve.

                                                                                                                                   Prispevek pripravil:

                                                                                                                                       Konrad Steblovnik

 

 

-----

Skupščina Šaleške PZDU 2018

 Dodana: 2018-03-30

Dne 23. marca 2018 je bila v prostorih REKS-a v Ravnah pri Šoštanju redna letna skupščina ŠPZDU, ki se je je udeležilo 58 od 60 delegatov enajstih društev upokojencev in enega kluba upokojencev iz Šaleške doline in Šmartnega ob Paki. Gostitelj skupščine je bilo društvo upokojencev Ravne pri Šoštanju. Za prijeten pričetek skupščine so poskrbeli Podkrajski fantje z Urško Bedenik na citrah, Aktiv Kmečkih žena  iz Raven z veselim skečem in s tremi prelepimi pesmi.

 

  
    
Takoj po otvoritvi je predsednik ŠPZDU Jože Rebernak pozdravil goste: podžupana občine Velenje g. Korošca, župana občine Šoštanj g. Meniha, podžupana občine Šmartno ob Paki g. Avberška, predsednika Gorenjske PZDU g. Malnarja, predsednika, PZDU Celje g. Malgaja, direktorico hotela Delfin Izola gospo Golob, podpredsednico ZDUS gospo Pečnik, podpredsednico Univerze za 3. življenjsko obdobje Velenje gospo  Rakun , direktorico Zimzelena Velenje  gospo   Štefan Bukvič  in bivša predsednika Šaleške PZDU g. Semeta in g. Steblovnika.

 

Predsednik g. Rebernak je podal poročilo o delu Šaleške PZDU v letu 2017.

 


 
Pohvalil je, da je zveza vse planirane cilje preteklega leta dosegla. Zveza je uspešno organizirala pokrajinska športna srečanja, revijo pevskih zborov, srečanje upokojencev Šaleške doline in sprejem za pare, ki so praznovali zlato in diamantno poroko. Zmagovalne ekipe so se uspešno udeležile državnih športnih iger, predstavniki ŠPZDU pa so sodelovali tudi na Festivalu za tretje življenjsko obdobje septembra v Ljubljani. Konec leta je zveza izdala tudi tradicionalni Bilten upokojencev.  Predsednik je posebej opozoril, da je zveza spremenila ime iz 'ŠPZDU Velenje' v 'Šaleško PZDU'. V ta namen je bil spremenjen statut zveze, ki ga je skupščina soglasno potrdila. Tajnica gospa Koren je podala še računovodsko in blagajniško poročilo. Podrobnejša poročila o delu zveze v letu 2017 so podali predsedniki/vodje delovnih komisij: komisije za šport g. Zajc, komisije za kulturo gospa Kočevar, komisije za organizacijske in kadrovske zadeva g. Hrovat, komisije za turizem g. Kandolf, projekta »Starejši za starejše« gospa Tisnikar (namesto odsotne gospe Mijoč), predsednica nadzornega odbora gospa Tisnikar in predsednik častnega razsodišča g. Slatinek. Njihova poročila lahko preberete na spodnjih povezavah:

 


V letošnjem letu je potekel mandat sedanjemu vodstvu Šaleške PZDU. Skupščina je zato sprejela njihovo razrešnico, hkrati pa je predsednik delovnega predsedstva g. Zelcer prebral nove kandidate: za predsednika g. Jožeta Rebernaka, za dva podpredsednika gospo Barbaro Tori in g. Franca Vedenika, za člane nadzornega odbora: gospo Tisnikar, gospo Rožič, g. Bauman, g. Ročnik, gospo Apat in gospo Fele  in za člane častnega razsodišča  g. Kumer, g. Oder in g. Kapfer. Kandidatno listo je pripravila Komisija za organizacijsko kadrovske zadeve. Skupščina je soglasno potrdila novo vodstvo Šaleške PZDU.

 

Besedo so dobili še gostje. Vsi so pohvalili uspešno delo Šaleške PZDU in novemu vodstvu zaželeli uspešno delo tudi v letošnjem letu in v naslednjem volilnem obdobju.

 

     
    
Novi Stari predsednik g. Rebernak je predstavil še program dela Šaleške PZDU za l. 2018. Skupščina ga je potrdila.


V nadaljevanju  sta ZDUS in Šaleška PZDU podelila še priznanja društvom: DU Šentilj in DU Šalek za 10-letnico delovanja, DU Šoštanj in DU Velenje za 70-letnico delovanja in posameznikom za prispevke delovanju zveze in društev: Rudiju Mehu,  Emi Kukovec, Jožetu Kandolfu, Ljubici Gregorič, Francu Blagotinšku, Francu Borovniku, Ivanu Kanduti, Ludviku Krenkerju, Danici Rožič, Slavici Cankar, Barbari Tori, Francu Tamšetu, Janezu Hrovatu, Darink Mravljak in Antonu Koširju. Komisija za tehnično kulturo pa je podelila še nagrade za najboljše fotografije: 1. nagrado – Jože Kandolf, 2. nagrado - Cvetki  Vrabič in tretjo nagrado  - Srečkotu Črepu. Vsem prejemnikom priznanj in nagrad iskreno čestitamo.

 

   
   
  
Uspešnemu zaključku skupščine je sledila pogostitev in prijetno druženje.

 

Fotografije s skupščine si lahko ogledate v Galeriji te spletne strani.

 

Avtor prispevka in fotografij: Konrad Steblovnik

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥