Novice

 Dodana: 2009-07-26

  

 

Povabilo v članstvo našega društva

Prijazno vabimo vse upokojence/upokojenke iz našega območja, ki še niste včlanjeni, da se nam pridružite in se včlanite tudi v sklad vzajemne pomoči. Za več informacij lahko pokličete na tel. 07 814 06 40 ali 051 649 065.

Razpisi in napovedi dogodkov

Prijazno vabljeni na kulturno prireditev "Z roko v roki", ki bo v petek, 25.3.2011 ob 16. uri v veliki dvorani Kulturnega doma v Krškem. Prireditev sodi v sklop vseslovenske akcije "Dan za spremembe", ki se praznuje 26. marca kot dan prostovoljcev. Nastopila bod DU Posavja in mladina. Vabljeni!

Koristne spletne strani za starejše nad 50 let

www.posrcumlad.si

 

Srečanja upokojencev

Srečanje upokojencev Slovenije bo na Pokljuki koncem junija 2011.Osmo srečanje posavskih društev upokojencev bo v Kostanjevici v soboto, 27.8.2011.

Letovanja, izleti in strokovne ekskurzije

V letu 2011 bomo organizirali ..... 

Delo sekcij našega DU

V našem društvu delujejo naslednje sekcije: 

Projekt "Starejši za starejše"

Projekt pomeni veliko pomoč starejšim nad 69 let. Potrebujemo še nekaj prostovoljcev/prostovoljk za delo na terenu.

Predavanja, tečaji ipd

 

ZDUS in DU Dobova-Kapele sta upokojenke in upokojence Posavja povabila na izobraževalni dogodek v okviru projekta

ZDRAVA PREHRANA ZA ZDRAVO STAROST

Dogodek se je odvijal 14.4.2011 v Domu upokojencev Dobova-Kapele ob 11. uri. Kratek film o tem si lahko pogledate na naslednji povezavi -

www.youtube.com/user/ZDUS123

Uvodne besede o projektih Zveze društev upokojencev Slovenije, kot tudi o mednarodnem projektu Zdrava prehrana za zdravo starost, ki ga poleg ZDUS financira tudi francoska fundacija Louis Bonduelle, je podala upokojena novinarka Lada Zei.Prikaz priprave zdrave hrane je v živo izvajala Emilija Pavlič, starejšim znana iz TV oddaj o zdravi prehrani, kakor tudi po svojih knjigah o zdravem in enostavnem kuhanju. Dogodek je snemala Breda Kralj in si ga je mogoče ogledati na spletu (facebook, youtube in spletna stran ZDUS).Obiskovalci smo  brezplačno prejeli drobno knjižico z okusnimi recepti za pripravo zdrave prehrane, največ pa smo pridobili iz podanih besed in koristnih napotkov gospe Emilije. Bili smo tako navdušeni nad dogodkom, da smo se prisotni odločili, da jo nekje v jeseni letošnjega leta povabimo v Krško, da jo boste lahko videli in slišali vsi tisti, ki ste 14.4.2011 manjkali v Dobovi.Tudi njene knjige smo lahko kupili. Pa še to: knjiga Emilije Pavlič "Mamica, nauči me kuhati" je dobitnica priznanja "NAJBOLJŠA NA SVETU" v skupini kuharske knjige za družine in otroke na natečaju Gourmand world cookbook awards na mednarodnem knjižnem sejmu kuharskih knig v Parizu 2011.Vljudno vabljeni jeseni v Krško!