MED POSAMEZNE ČLANE RAZDELILI ZAŠČITNE MASKE

 Dodana: 2020-04-11

Od MO Novo mesto smo, preko KS Prečna, prejeli 45 zaščitnih pralnih mask, za zaščito proti koronavirusu, žal pa ne dovolj, za vse člane našega društva.

Zaščitne maske smo, s pomočjo naših marljivih poverjenikov razdelili našim članom, živečih v KS Prečna. Ker zaščitnih mask ni bilo dovolj, smo jih razdelili po ključu, od najstarejšega, proti mlajšemu članu. V kolikor bomo maske še prejeli, jih bomo po enakem ključu razdelili ostalim članom. Predsedniku sveta KS Prečna, Mariu Krapežu se lepo zahvaljujemo za posredovanje pri prvi dobavi zaščitnih mask našemu društvu…Ostanite zdravi.

 

Tkest: Ivan Dežan

==================================================================================================================

KRONA VIROS - OBVESTILO

 Dodana: 2020-03-19

Ob razglasitvi epidemije novega korona virusa (covid-19) v Sloveniji se vse naše dejavnosti povezane z druženjem med člani do nadaljnjega odložijo. Zaprta je tudi društvena pisarna.

Pazite nase in na druge, ne družite se! Razen na družbenih omrežjih!!

Drago Sikošek, predsednik DU Prečna l.r.

=========================================================================================================================

MESEČNI DRUŠTVENI POHOD - MAREC 2020

 Dodana: 2020-03-06

Dne 4.3.2020 je pohodniška sekcija DU Prečna, z šestnajstimi pohodniki izvedla pohod po Bobrovi poti. Start je bil v Podhosti pri Dolenjskih Toplicah pri Vaškem kozolcu ob reki Radešci. Povzpeli smo se po lepi gozdni poti nad vasmi Podhosta in Loško vasjo v Sotesko do reke Krke. Po obrežju Krke in Radešce  je urejena Bobrova pot, kjer so mnoga bobrišča, rovi, kanali in veliko oglodanih in podrtih dreves. Občudovali smo kaj ta skrivnostna žival naredi – zmore. V gostilni pri Hendriku smo pohod zaključili v prijetnem druženju ob topli malici in dobri kapljici.

 Citiram Mojco: » Res bi mi bilo žal, če ne bi bila zraven. » …..pridružite se nam prihodnjič!

 

  

  

 

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: MESEČNI DRUŠTVENI POHOD - MAREC 2020 

 Foto: Nada Vidmar

                                                                                             Tekst: Rudi Vidmar

=========================================================================================================================

BALINARSKA SEKCIJA ŽE IZVAJA TRENINGE

 Dodana: 2020-03-02

 

Članice in člani sekcije balinarjev, ki jo vodita Nada Vidmar žensko in  Alojz Petrič moško ekipo, so pričeli s treningi v športnem parku Prečna. Tako ženska kot moška ekipa so že opravili nekaj treningov po urniku oz po dogovoru, vse je odvisno od vremenskih razmer.

             

V kolikor je od posameznih članic in članov našega društva kdo zainteresiran, da se preizkusi v balinanju, se lahko poveže z vodjo Nado in  Alojzom.

Treningi se izvajajo ob ponedeljkih in sredah, kontakt za sekcijo balinarjev. Alojz Petrič 041/208-053 in Nada Vidmar 040/625-472.

  

  

 

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: BALINARSKA SEKCIJA ŽE IZVAJA TRENINGE  

                                                                                                                                  Vodja sekcije: Alojz Petrič in Nada Vidmar                                                                                      

========================================================================================================================

ZAKLJUČEK LIGE PIKADO SEZONA 2019-2020

 Dodana: 2020-02-29

 

V soboto, 29.2.2020 smo se udeležili zaključka pete sezone lige pikado Ob Krki 2019 – 2020, ki ga je organiziralo društvo upokojencev Straža. Zaključek s pogostitvijo je bil v Gostišču Pod smreko. Odigrali smo še prijateljsko tekmo ženskih in moških ekip. Naša ženska ekipa je zasedla 5. mesto, moška pa 2. mesto. Med posamezniki pa Drago Šulc 1. mesto. Na koncu so bili podeljeni pokali in medalje za dosežene rezultate v ligi. Naša ženska ekipa je zasedla 2. mesto, med posameznicami pa Cirila Kostrevc 1. mesto. Moška ekipa je zasedla tudi 2. mesto, med posamezniki pa Drago Šulc 2. mesto in Filip Košir 3. mesto. Predsednica društva upokojencev Straža je vsem prejemnikom pokalov in medalj čestitala za dosežene uspehe in pohvalila sam potek lige. Drago Šulc se je v imenu vseh tekmovalk in tekmovalcev zahvalil gostiteljem za vodenje lige in lep zaključek s podelitvijo pokalov in medalj. Organizacijo naslednje sezone lige pikado je prevzelo Društvo upokojencev Žužemberk.

  

    

Ostale fotografije si oglejte v galewriji pod naslovom: ZAKLJUČEK LIGE PIKADO SEZONA 2019-2020

Tekst in slike:Drago Šulc

                                                                                                    =========================================================================================================================