PETANKARSKI TURNIR NA LETALIŠČU PREČNA

 Dodana: 2020-08-03

V ponedeljek, 3.8.2020 smo se članice petankarske sekcije Društva upokojencev Prečna, udeležile 2. turnirja v petanki, katerega pokrovitelj je bila Gostilna Na Letališču Prečna. Organizacijo turnirja smo izvedle članice Društva upokojencev Prečna. Turnirja se je udeležilo 6 ekip. Društvo upokojencev Prečna, Društvo upokojencev Dolenjske Toplice, dve ekipi Društva upokojencev Mali Slatnik, dve ekipi pa sta nastopili za Gostilno Na Letališču, ki pa so jo sestavljale naše članice. 1. mesto je osvojila ekipa Gostilne Na Letališču, 2. mesto članice ekipe Društva upokojencev Prečna in 3. mesto članice Društva upokojencev Dolenjske Toplice. Za našo drugo uvrščeno ekipo so nastopile: Mojca Grah in Marija Kočijaž, za ekipi Gostilne Na Letališču pa Anica Pavlin, Danica Kranjec, Anica Cesar in Marija Ravbar. Ves čas tekmovanja je funkcijo sodnika opravljala Milena Iskra. Za pogostitev tekmovalk je skrbela Jožica Kaferle. Obiskala sta nas tudi predsednik in podpredsednik Društva upokojencev Prečna.

Tekma se je odvijala v prijetnem vzdušju, po malici pa je predstavnik Gostilne Na Letališču, Kristijan Barbo podelil pokale in medalje prvim trem uvrščenim ekipam.

 

                                                                                                     

  

 

                                                                                                       Vodja sekcije petanka,

                                                                                                              Milena Iskra

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom PETANKARSKI TURNIR V PREČNI 2020

=========================================================================================================================

ANICA GORENC PRAZNUJE 95. ROJSTNI DAN

 Dodana: 2020-07-22

Danes, 22.07.2020 praznuje svoj 95. rojstni dan, naša dolgoletna članica, Anica Gorenc iz Novega mesta. Anice člani društva na domu zaradi znanih razlogov, Covid 19, ne bomo obiskali, za njen osebni praznik pa ji pošiljamo društveno voščilnico in ji v imenu vseh članov društva želimo vse najboljše, vse najlepše. Naša članica Anica se še vedno udeležuje srečanj, ki jih društvo organizira. Zasluge so v veliki meri tudi hčerke Cirile in  Marjana, ki posrbita, da mamo Anico pripeljeta na ta naša skupna srečanja. Naj bo tudi tako še na mnoga leta. Naj ji služi zdravje in naj jo spremlja le dobra volja še naprej…Vse lepo in srečno gospa Anica!

 

Predsednik DU Prečna

Drago Sikošek

==================================================================================================================

ANICA DRAGAN PRAZNUJE 92. ROJSTNI DAN

 Dodana: 2020-07-19

Danes, 19.07.2020 praznuje svoj 92. rojstni dan, naša dolgoletna članica, Anica Dragan iz Prečne. Zaradi znanih razlogov, Covid 19, članov društva, ki praznujejo svoj osebni praznik, še ne obiskuje na domu, smo tudi ge. Anici poslali društveno voščilnico in ji v imenu vseh članov društva zaželeli vse najboljše, vse najlepše. Naj ji služi zdravje in naj jo spremlja le dobra volja še na mnoga leta…Vse lepo in srečno gospa Anica!

Predsednik DU Prečna

Drago Sikošek

==================================================================================================================

MESEČNI DRUŠTVENI POHOD - JULIJ 2020

 Dodana: 2020-07-01

V sredo, 1. 7. 2020 je pohodniška sekcija DU Prečna izvedla mesečni društveni pohod do lovske koče LD Novo mesto. Pohoda, ki se je ob upoštevanju varnostnih priporočil, začel izpred bivše diskoteke LUKNJA na Marofu, se je udeležilo 14 najbolj zagnanih pohodnic in pohodnikov. Dobro razpoložena Judita in Cvetko, pa sta nas pričakala in presenetila pri lovski koči. Pot nas je vodila na Novo goro, mimo Nemca, preko Hostnega hriba, do lovske koče. Po dveh urah prijetne hoje po gozdni senci, kjer sta  »Staneta« nabrala tudi gobe, je pri lovski koči sledil enourni počitek in malica iz nahrbtnika. Do izhodišča smo se vračali po vzporedni poti, mimo jame  Velika Prepadna, se povzpeli na Straško goro do Marije in se preko Nove gore vrnili na izhodišče. Kljub že nekoliko, od sonca razgretemu ozračju in težjih nogah, smo dobro razpoloženi zaključili naš mesečni julijski pohod.

   

  

 

Tekst in slike:Ivan Dežan 

==================================================================================================================

UPOKOJENSKA LIGA PETANKE 2020

 Dodana: 2020-06-27

Dne 26.06. 2020 ob 8.00 uri je bil na Prepihu v organizaciji  DU M.Slatnik in v sodelovanju z DU Podgorje-Stopiče izveden petankarski turnir LIGE UPOKOJENCEV 2020 Dol. in Bele krajine. Na turnirju je sodelovalo 36 ekip. Med njimi tudi sekcija petanke DU Prečna, ki je sodelovala s štirimi ekipami. ( M1,M+Ž2,Ž3 in Ž4.)

 

Glede na razširjenost petanke v DU-jih na območju Dolenjske in Bele krajine, smo osvojili 9,10,14 in 28 mesto. Organizatorju se za izveden turnir zahvaljujemo. 

 

TRENUTNI REZULTATI PETANKE

../fileadmin/drustva/509/961/1/KopijaPETANKA%20%20LIGA%202020%20-%20REZULTATI.xlsx

 

=========================================================================================================================