TURNIR ZA POKAL DU PREČNA 2019

 Dodana: 2019-09-19

V četrtek, 19.9.2019 smo organizirali Meddruštveni turnir v pikadu za ženske in moške ter streljanju z zračno puško za moške. Vse navzoče sta pozdravila predsednik društva Drago Sikošek in predsednik Sveta Krajevne skupnosti Prečna Mario Krapež. V pikadu se je pomerilo 7 društev z žensko in moško ekipo. Nastopila so Društva upokojencev: Dolenjske Toplice, Žužemberk, Straža, Uršna sela, Škocjan, Bela cerkev in Prečna. Naša ženska ekipa je zasedla 1. mesto, med posameznicami pa Marija Bozovičar 3. mesto. Za ekipo so nastopile: Marija Bozovičar, Milena Iskra, Nada Vidmar in Cirila Kostrevc. 2. ekipno mesto so zasedle članice društva upokojencev Straža in 3. mesto članice Društva upokojencev Žužemberk.

 

Naša moška ekipa je zasedla prav tako 1. mesto. Med posamezniki pa Filip Košir 2. mesto in Drago Šulc 3. mesto. Za ekipo so nastopili: Filip Košir, Stane Jarc, Mirko Pirnar in Drago Šulc. 2. ekipno mesto so zasedli člani Društva upokojencev Uršna sela in 3. mesto člani Društva upokojencev Škocjan.

 

V streljanju z zračno puško se je pomerilo 6 društev, Prečna, Škocjan, Otočec, Uršna sela, Novo mesto in Trebnje. Naša ekipa je zasedla 2. mesto, med posamezniki pa Drago Sikošek 2. mesto.

  

  

 ../fileadmin/drustva/509/961/turnir%20rezultati/KopijaPIKADO%20ZA%20POKAL%20DU%20PRE%C4%8CNA%202019.xlsx

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: TURNIR ZA POKAL DU PREČNA 2019

                                                                                                   Tekst in slike Drago Šulc

 

====================================================================================================================

POHOD SPOZNAVAJMO DOLENJSKO - OTOČEC 2019

 Dodana: 2019-09-17

V torek, 17. 9.2019 smo se članice in člani Društva upokojencev Prečna udeležili pohoda, Spoznavajmo Dolenjsko, ki ga je organiziralo društvo upokojencev Otočec. Pohoda se je udeležilo 157 pohodnikov, iz našega društva pa 13 pohodnic in pohodnikov.

Po uvodnem nagovoru predsednice društva upokojencev Otočec, smo se izpred Doma gasilcev odpravili na pot. Počasna hoja, predvsem po ravnini nas je pripeljala na Družinsko vas, do podjetnika Teropšič Jožeta, kjer že tri generacije izdelujejo cementne izdelke. Daljši postanek za malico iz nahrbtnika. Na pogrnjenih mizah pa smo lahko izbirali med mnogimi dobrotami. Degustirali smo tudi njihov med in medeno žganje. Gospodar s prijatelji nam je lepo zaigral in zapel. Vsi pa smo skupaj zapeli še pohodniško himno in nekaj drugih pesmi.

Nazaj nas je pot vodila preko Kronovega do gradu Otočec. Postanek za skupinsko slikanje in nadaljevanje k cilju. Veliko zanimivih podatkov nam je povedal g. Tori in se vsem pohodnikom zahvalil za udeležbo.

      

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: POHOD SPOZNAVAJMO DOLENJSKO OTOČEC 2019

                                                                                   Tekst in slike Drago Šulc.

====================================================================================================================

GRM FRANČIŠKA JE PRAZNOVALA 80 LET

 Dodana: 2019-09-16

Člani DU Prečna, predsednik Drago Sikošek, tajnik Ivan Dežan in poverjenica Anica Pavlin so na dan praznovanja 16.09.2019 obiskali našo dolgoletno članico Frančiško Grm iz Češče vasi, ki je praznovala 80. rojstni dan. Zaželeli so ji vse najboljše, predvsem pa trdnega zdravja z željo, da ji le-to še vrsto let služi. Ob tej priložnosti so ji izročili društveno voščilnico in skromno darilo. Slavljenka je nas s pomočjo hčerke Nade in Mateje  lepo sprejela. Zadržali smo se v krajšem klepetu, postreženi pa smo bili z domačimi dobrotami in domačim kruhom, ki ga je spekla sama slavljena.

  

  

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: Frančiška Grm praznovala 80 let

 

 Tekst: Drago Sikošek

Foto: Ivan Dežan

==================================================================================================================

 

 

 

MEDDRUŠTVENI TURNIR V BALINANJU - STRAŽA 2019

 Dodana: 2019-09-11

V torek, 10.9.2019 smo se na povabilo DU Straža udeležili meddruštvenega turnirja v balinanju za moške.  Za ekipo DU Prečna so tekmovali: Stane Vesel, Peter Pavlin, Mirko Pirnar in Alojz Petrič.  V močni konkurenci 11. ekip smo dosegli 7. mesto.

 

  

      

                                                                                         Tekst in Slike: Rudi Vidmar

 

 

=======================================================================================================================

MEDDRUŠTVENI TURNIR V BALINANJU-STRAŽA 2019

 Dodana: 2019-09-05

V četrtek, 5.9.2019 smo se na povabilo DU Straža udeležili meddruštvenega turnirja v balinanju za ženske.Turnirja so se udeležile še članice iz DU Straža, DU Drska, DU Mali Slatnik, DU Sodražica, DU Brusnice, DU Šentjernej in DU Gaberje. Skupaj je bilo 8 prijavljenih ekip.

 

Vse navzoče sta pozdravila predsednica DU Straža Rozina Kum in župan občine Straža Dušan Krštinc.

 

Naša ekipa  v sestavi: Dani Kranjc, Milena Iskra, Tina Petrič in Nada Vidmar je osvojila odlično 2. mesto.  

   

Tekst in slike Nada Vidmar

=========================================================================================================================