JUNIJSKI DRUŠTVENI POHOD

 Dodana: 2020-06-03

V sredo, 3.6.2020 smo izvedli junijski mesečni društveni pohod. Po daljšem obdobju, ko nismo smeli organizirati nobenih aktivnosti v društvu, je prišel čas za društvene pohode. Zbralo se  je 12 pohodnic in pohodnikov. Pozdravil nas je predsednik društva Drago Sikošek in nam zaželel srečno pot. Vodja pohodov Rudi Vidmar je predstavil traso in opozoril, da naj se držimo še vedno veljavnih navodil glede razdalje med posamezniki. Pot nas je vodila po gozdu do Suhorja, naprej do spomenika padli partizanki in Velike Stražice, kjer je bil postanek za malico. Po gozdni poti smo nadaljevali hojo v Novo Goro, nazaj v dolino in po travniku na izhodišče. Če bodo razmere glede omejitev nespremenjene, se bodo pohodi nemoteno nadaljevali.

   

  

 

                                                                                                                            Tekst in slike Drago Šulc

================================================================================================================

PETANKARCE IZVEDLE DELOVNO AKCIJO

 Dodana: 2020-05-12

Dne 07.5.2020 so članice sekcije petanka na igrišču na letališče Prečna, kjer tedensko izvajajo treninge, izvedle delovno akcijo. Zaradi slabega stanja samega igrišča so na igrišče navozile dodaten pesek in za tem le tega poravnale. Uredila se je tudi okolico samega igrišča in tako je igrišče pripravljeno za nadaljnje uspešno treniranje v tej sezoni.

  

   

 Vodja sekcije petanka Milena Iskra   

 

==================================================================================================================

ANA CESAR PRAZNUJE 91. ROJSTNI DAN

 Dodana: 2020-04-20

Danes, 20. 04. 2020 praznuje svoj 91. rojstni dan, naša dolgoletna članica, Ana Cesar iz Prečne. V kolikor bi bilo vse normalno, bi jo  predstavniki DU Prečna obiskali in ji osebno čestitali. Ker pa to zaradi znanih razlogov žal ni mogoče, smo ji dostavili društveno voščilnico in ji v imenu vseh članov društva zaželeli vse najboljše, vse najlepše. Naj ji služi zdravje in naj jo spremlja le dobra volja…Srečno gospa Ana!

Drago Sikošek

Predsednik DU Prečna

=========================================================================================================================

MED POSAMEZNE ČLANE RAZDELILI ZAŠČITNE MASKE

 Dodana: 2020-04-11

Od MO Novo mesto smo, preko KS Prečna, prejeli 45 zaščitnih pralnih mask, za zaščito proti koronavirusu, žal pa ne dovolj, za vse člane našega društva.

Zaščitne maske smo, s pomočjo naših marljivih poverjenikov razdelili našim članom, živečih v KS Prečna. Ker zaščitnih mask ni bilo dovolj, smo jih razdelili po ključu, od najstarejšega, proti mlajšemu članu. V kolikor bomo maske še prejeli, jih bomo po enakem ključu razdelili ostalim članom. Predsedniku sveta KS Prečna, Mariu Krapežu se lepo zahvaljujemo za posredovanje pri prvi dobavi zaščitnih mask našemu društvu…Ostanite zdravi.

 

Tkest: Ivan Dežan

==================================================================================================================

KRONA VIROS - OBVESTILO

 Dodana: 2020-03-19

Ob razglasitvi epidemije novega korona virusa (covid-19) v Sloveniji se vse naše dejavnosti povezane z druženjem med člani do nadaljnjega odložijo. Zaprta je tudi društvena pisarna.

Pazite nase in na druge, ne družite se! Razen na družbenih omrežjih!!

Drago Sikošek, predsednik DU Prečna l.r.

=========================================================================================================================