TURNIR V PIKADU - SEMIČ 2018

 Dodana: 2018-03-15

V četrtek, 15.3.2018 smo se na povabilo Društva upokojencev Semič udeležili turnirja v pikadu za ženske in moške ekipe. Turnirja se je poleg naše ženske in moške ekipe udeležilo še 34 drugih ekip. Za našo žensko ekipo so nastopile: Marija Bozovičar, Nada Vidmar, Milena Iskra in Mojca Grah. Za moško ekipo pa Filip Košir, Stane Jarc, Rafko Lekše in Drago Šulc. V gostilni Pezdirc smo se lepo zabavali, kakšnega dobrega rezultata pa nismo dosegli.

Poudarek je bil na druženju in preverjanju trenutne forme posameznih ekip pred pokrajinskim tekmovanjem, ki bo v mesecu aprilu. Izkazalo se je, da nimamo dovolj naših članov za to disciplino, saj nekateri člani ki trenirajo pri nas nastopajo za druga društva. Kljub začetni neodločenosti naših vodij o udeležbi na turnirju smo se s pomočjo donatorja, ki ga je pridobil naš predsednik Sikošek turnirja le udeležili. Prispevek za posameznika je bil 7 €. Naša sekcija pikada je najbolj aktivna sekcija društva in prav bi bilo, da društvo investira naša prizadevanja in udeleževanje takih turnirjev, ne pa da iščemo donatorje. Takih in podobnih tekmovanj bi se morali udeleževati v čim večjem številu.

 

   

  

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: TURNIR V PIKADU SEMIČ 2018

                                                                                                  Tekst in slike Drago Šulc.

OBVESTILO O PRODAJI VSTOPNIC ZA KOPANJE

 Dodana: 2018-03-13

  

 

Obvestilo o količinski prodaji vstopnic za kopanje v Termah Šmarješke Toplice in Dolenjske Toplice ter v Talasu Strunjan

Članice in člane DU Prečna obveščamo, da smo od TERM KRKA, zdravilišče, turistične in gostinske storitve, d.o.o., prejeli v količinsko prodajo vstopnice za kopanje in koriščenje  storitev v njihovih, zgoraj omenjenih kopališčih, po ugodnejših cenah.

 

Celodnevna cena vstopnice za kopanje v bazenih za odrasle:

  • od ponedeljka do četrtka znaša 7,40 € (redna cena 10,00 €),
  • vse dni v tednu pa znaša 11,10 €. (redna cena 13,00 €)

 

Cena vstopnice za otroke:

  • celodnevna, bazeni (ponedeljek – četrtek) 5,60 € (redna cena 8,00 €) in
  • cena vstopnice za vse dni v tednu 9,30 € (redna cena 11,00 €)

 

Koriščenje savne

- celodnevna  (ponedeljek – četrtek) 12,10 €, (redna cena 17,00 €)

- vse dni v tednu 16,10 €, (redna cena 19,00 €)

 

Bazeni in savne

  • celodnevna (ponedeljek – četrtek) 13,80 €,(redna cena 20,00 €)
  • vse dni v tednu 19,50 €, (redna cena 23,00 €)

 

 

Vstopnice v količinski prodaji lahko kupite (plačilo v gotovini) pri tajniku društva Ivanu Dežanu. (gsm: 041/ 478 543, mail: ivan.dezan@gmail.com">ivan.dezan@gmail.com" target="_blank">ivan.dezan@gmail.com)

 

Lepo pozdravljeni,

Pripravil tajnik DU Prečna                                                                                   Predsednik DU Prečna

                                               Ivan Dežan                                                                   Drago Sikošek                            

  

 

LIGA PIKADO OB KRKI X. KOLO

 Dodana: 2018-03-08

V četrtek, 8.3.2018 smo odigrali zadnje X. in zadnje kolo lige pikado Ob Krki 2017 /2018  v tej sezoni. Gostovali smo Društvo upokojencev Uršna Sela. Naša ženska ekipa je zmagala in osvojila 6. točko. O vrstnem redu v ligi bodo odločale skupno dosežene točke v celotni sezoni. Za ekipo so nastopile: Marija Bozovičar, Nada Vidmar, Milena Iskra, Mojca Grah in Ana Marija Kozlevčar. Najboljša posameznica na tekmi je bila članica DU Uršna Sela Milena Rauh z doseženimi 739 točkami.

Naša moška ekipa je doživela poraz, saj je ekipa Uršnih Sel dominirala skozi celo sezono. Kljub temu smo osvojili 7 dragocenih točk. Za našo ekipo smo nastopili: Filip Košir, Stane Jarc, Zvone Tekavec, Drago Šulc in Rafko Lekše. Najboljši posameznik na tekmi je bil član DU Uršna Sela Drago Celič z doseženimi 1.254 točkami.

 

   

  

                                                                   Tekst in slike: Drago Šulc

 

DRUŠTVENI POHOD V OKOLICI PREČNE

 Dodana: 2018-03-07

V sredo 7.3. 2018 smo v sekciji pohodnikov DU Prečna izvedli že tretji društveni pohod letos. Zaradi obilice snega in zasneženih pohodnih poti smo se odločil za asfaltne manj prometne ceste. Iz Prečne je nas pot vodila mimo Lukne v Novo goro in Dolenjo Stražo. V gostilni pri Mari je bil krajši postanek in klepet ob kavici. Nadaljevali smo čez stezo, pri špotrnem parku Breza nas je pogostila gospa Metka z pecivom in borovničkam, za kar se ji najlepše zahvaljujemo. Po treh urah in prehojenih 10 Km, čez Zalog in Češčo vas se vrnemo v Prečno. Uživali smo v sončnem dnevu, kar povedo slike....

  

  

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: Društveni pohod v okolici Prečne 2018

Tekst:Rudi Vidmar

Slike: Ivan Dežan

LIGA PIKADO 2018 - IX. KOLO

 Dodana: 2018-03-01

V četrtek, 1.3.2108 smo odigrali IX. kolo v ligi pikado Ob Krki. Tokrat smo gostili moško ekipo Društva upokojencev Dvor. Premagali smo jih in tako osvojili 7. točko na lestvici. Za našo ekipo smo nastopili; Filip Košir, Stane Jarc, Zvone Tekavec, Drago Šulc in Rafko Lekše. Najboljši posameznik na tekmi je bil gostujoči tekmovalec Dušan Mikec z 807 osvojenimi točkami.

 

  

 

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: LIGA PIKADO 2018 - IX. KOLO

 

                                                                       Tekst in slike Drago Šulc