ZAČASNA PREKINITV DRUŠTVENIH AKTIVNOSTI

 Dodana: 2020-10-17

 

OBVESTILO

Spoštovane članice in člani Društva upokojencev Prečna

Zaradi trenutnih zdravstvenih razmer in poostrenih ukrepov  vlade Republike Slovenije, s katerimi je med drugim prepovedano druženje, vas obveščamo, da so vse društvene aktivnosti do nadaljnjega prekinjene.

 

Vodje sekcij in poverjenike prosimo, da z vsebino obvestila seznanijo svoje člane in člane društva, ki nimajo e-naslovov.

 

O ponovnem pričetku dejavnosti vas bomo obvestili.

Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni,

                                 

                                            Predsednik DU Prečna

                                                   Drago Sikošek

 

Prečna: 16. 10. 2020

=========================================================================================================================

DODATNO OBVESTILO ZA POHODNIKE

 Dodana: 2020-10-08

Obveščamo vas, da oktobrski pohod na Dolž v petek, 9.10.2020 zaradi povečanega števila okuženih z virusom kovid 19 in novih navodil vlade in NIJZ,

 

      O D P A D E

 

Nova navodila vlade Republike Slovenije in NIJZ nam narekujejo strožje ukrepe in omejevanje druženja na 10 oseb tudi na prostem, ne glede na javni ali zasebni prostor. Pohod bomo izvedli v spomladanskih mesecih, seveda če bodo razmere ugodnejše.

Hvala za razumevanje.

 

 

 Prečna, 8.10.2020                                                 Predsednik DU

                                                                              Drago Sikošek l.r.

=================================================================================================================

3. NOVOMEŠKI POLMARATON 2020

 Dodana: 2020-10-06

Na prošnjo organizatorja 3. novomeškega polmaratona 2020 za pomoč pri redarstvu, se je dne 04.10.2020 s 5 člansko ekipo odzvalo tudi Društvo upokojencev Prečna. Ekipa, ki so jo sestavljali: vodja Rudi Vidmar, Cirila Kostrevc, Drago Šulc, Marjan Becele in Ivan Dežan je skrbela za varovanje popolnega zaprtja ceste -poteka polmaratona, na glavnih vpadnicah: v vas Sela, cesta na Hruševec, Straža - odcep proti ŠRD Breza, križišče Loke – Zalog, Zalog proti ind. coni in Zalog - dovoz k stanovanjskim blokom. Po postavitvi prometnih znakov smo ob napovedanem času poskrbeli za zaprtje omenjenih točk. Organizator je bil z našim delom zadovoljen, kar je povedal tudi v pisni zahvali, ki smo jo prejeli po končani športni  prireditvi. Poleg varovanja prometne varnosti smo bodrili nastopajoče, ki so se po svojih močeh trudili, da v najkrajšem času premagajo 21, 1 km dolgo tekaško pot.

  

  

Tekst in foto: Ivan Dežan

 

==================================================================================================================

VIDIC EDI PRAZNUJE 80. ROJSTNI DAN

 Dodana: 2020-09-22

Edi  Vidic, ki je  že vrsto let član DU Prečna, danes praznuje svoj osebni praznik. Ob tem svečanem ljubileju sta ga na domu v Prečni obiskala  predsednik DU Prečna Drago Sikošek in tajnik Ivan Dežan. Izrekla in zeželela sta mu vse lepo, tudi v imenu vseh članov DU Prečna, predvsem pa mu zaželela še veliko zdravja in vsega lepega v krogu svojih najdražjih, hkrati pa  mu izročila društveno voščilnico. Marija, žena Edija je tudi poverjenica v društvu in je bila v letošnjem letu predlagana za prejem priznanja društva. Marija je bila z letošnjega zbora članov opravičeno odsotna. Danes ob tej svečani priložnosti pa ji je bilo priznanje za dolgoletno delo v društvu tudi izročeno.

Obisk člana in članice je bil izveden po priporočil NIJZ.

   

  

  

Foto: Ivan dežn

Telst: Drago Sikošek

 

=========================================================================================================================

 

 

STROKOVNA EKSKURZIJA - ROGLA 2020

 Dodana: 2020-09-16

Dne 16. 09. 2020 je DU Prečna v organizaciji Turistične agencije Loka Turist iz Škofje Loke izvedlo jesensko ekskurzijo: Rogla, Pot med krošnjami in Koča na Pesku. Ob doslednem upoštevanju protivirusnih priporočil in ukrepov NIJZ in same agencije, se nas je 44 članic in članov DU Prečna, s sodobnim avtobusom podjetja FS Prevozi odpeljalo mimo Sevnice, Šentjurja in Dramelj, do Slovenskih Konjic. V spremstvu prijazne vodičke Ajde smo se sprehodili skozi podeželsko srednjeveško mesto, katerega prva opisna omemba sega v 12. stoletje, v 16. stoletju pa je znano tudi kot središče kmečkih uporov. Sprehodili smo se skozi Stari in Mestni trg in si ogledali notranjost mogočne farne Cerkve svetega Jurija, ter dvorec Trebnik z razkošnim parkom. Po kratkem postanku v Slovenskih Konjicah smo mimo Zreč krenili do našega končnega cilja Rogle. (1517 m. n. v.). Lepoto tega zimsko – letnega športnega središča smo občudovali s sprehodom po nedavno odprti Poti med krošnjami. Sledil je prevoz do Koče na Pesku, kjer smo si že nekoliko lačne želodčke pomirili s pristnim pohorskim loncem. Po končanem kosilu smo se vrnili na Roglo, si privoščili popoldanski počitek in kavico, nekateri pa so se odpravili še do starega razglednega stolpa, ki se nahaja ob robu večje jase pod vrhovoma Pesek in Rogla. Najpogumnejši so izkoristili priložnost in se s sanmi popeljali po adrenalinskem letnem sankališču Zlodejevo.

Sledil je povratek proti domu, ki ga je z nekaj duhovitimi »vici« popestrila naša Mari.

 

  

  

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: STROKOVNA EKSKURZIJA - ROGLA 2020

Tekst: Ivan Dežan

Foto: Drago Šulc

======================================================================================================================