OBVESTILO O POHODU SPOZNAVAJMO DOLENJSKO

 Dodana: 2019-05-19

OBVESTILO POHODNIKOM DU PREČNA

za torkove pohode  SPOZNAJMO DOLENJSKO

Dobimo se v torek 21. 5. 2019, ob 7.00  uri pred Krajevnim domom v Prečni. Odpeljemo se v Šentjanž z lastnim prevozom.                                    

 

 Pohod po Šentjanških gričih.

 Zbrali se bomo  ob 8. uri na plac pri cerkvi. Redarji vas bodo usmerjali na parkirišča.

Hodili bomo po panoramskih poljskih poteh, nekaj časa ob rečici Hinji, spoznavali in odkrivali bomo pot, po kateri so hodili na delo rudarji na dnevni kop Tk-pav ...

Pot je primerna za vsakega pohodnika s primerno obutvijo in palicami.

Hodite na lastno odgovornost.                                                           

Pohodniki DU Prečna se prijavite  VIDMAR  RUDIJU na tel.  040/625 471 ali na rudi.vidmar@siol.net.  Zaradi daljše poti sprašujem, kdo bi želel peljat, da se dogovorimo v naprej.

 

 

Pripravil:                                                                                          Predsednik DU Prečna

Rudi Vidmar l. r.                                                                               Drago Sikošek l. r.

 

=====================================================================================================================

 

PIKADO – RUDOLFOVI TEDNI ŠPORTA 2019

 Dodana: 2019-05-16

V četrtek, 16.5.2019 je društvo upokojencev Podgorje – Stopiče organiziralo tekmo v pikadu za starejše upokojene ženske in moške v Mestni občini Novo mesto. Pokrovitelj je Mestna občina Novo mesto. Tekma je bila v okviru Rudolfovih tednov športa V Mestni občini Novo mesto. Povabilu se je odzvalo 8 ženskih in 8 moških ekip. Naše društvo je nastopilo  z obema ekipama. Ženska ekipa je zasedla 5. mesto. Za ekipo so nastopile: Marija Bozovičar, Milena Iskra, Nada Vidmar in Cirila Kostrevc.

Moška ekipa je zasedla 2. mesto, med posamezniki pa Drago Šulc 1. mesto. Za ekipo smo nastopili: Filip Košir, Stane Jarc, Zvone Tekavec in Drago Šulc.

Vsi nastopajoči so s strani Mestne občine Novo mesto prejeli medaljo za sodelovanje, najboljše tri posameznice in posamezniki pa medalje, ki jih je prispevalo Društvo upokojencev Podgorje – Stopiče. Pokalov za ekipne uspehe niso podelili. Po tekmi smo bili postreženi še z malico in pijačo.

 

                                                                             Tekst in slike Drago Šulc.

 

===================================================================================================================

REŠETIČ FRANC PRAZNOVAL 85. ROJSTNI DAN

 Dodana: 2019-05-14

Predsednik DU Prečna Drago Sikošek, tajnik Ivan Dežan, poverjenici Anica Krapež in Slavka Hočevar so dne  13.05.2019 obiskali dolgoletnega člana Rešetič Franca iz Prečne 66, ki je dopolnil 85 let. Pri njemu so se zadržali na krajšem klepetu, za njegov osebni praznik pa mu zaželeli vse lepo,  predvsem veliko zdravja v jeseni njegovega življenja. Izročili so mu tudi skromno darilo.

    

 

 

=======================================================================================================================

PZDU TEKMOVANJE V PETANKI - CIKAVA 2019

 Dodana: 2019-05-08

Dne, 08.05.2019 so se na Cikavi pri gostilni CUBUS odvijale 44. ŠIU PZDU Dolenjske in Bele krajine v PETANKI ženske. Skupaj je bilo prijavljenih 15 ekip iz celotnega območja naše pokrajine. Tudi članice športne sekcije DU Prečna smo se udeležile tekmovanja.

Za našo ekipo so tekmovale: Grah Mojca, Kranjc Marinka, Pavlin Anica in Iskra Milena.

Tekmovanje se je pričelo ob 8.00 uri. Prišle smo brez poraza do finala. V finalu smo med štirimi ekipami, osvojile odlično 1. mesto, 2. mesto so osvojili iz DU Kočevje, 3. mesto je pripadalo DU Mirna in 4. mesto domača ekipa iz DU Mali Slatnik.

Z veseljem smo ob zmagi nazdravile, da bi bile še tako uspešne naprej.

 

Čestitke za uspeh, doseženo 1. mesto.

 

Vodja sekcije petanka: Milena Iskra

=======================================================================================================================

MESEČNI DRUŠTVENI POHOD Z DRUŽENJEM- MAJ 2019

 Dodana: 2019-05-08

Dne, 08. 05. 2019 se nas je 22 članic in članov pohodniške sekcije DU Prečna podalo na redni mesečni pohod. Tokrat nas je član našega društva, Franc Bartol povabil na pohod po okolici Straže. Zbrali smo se na železniški postaji in mimo Rumanje vasi, po nekdanji povezovalni cesti med Stražo in Dolenjskimi Toplicami, prispeli do Gorenjega Gradišča. Preko Dolenjega Polja smo pot nadaljevali na Straško goro, do zidanice Franca Bartla, kjer so nam postregli z odličnik golažem in polento. Vodja pohodniške sekcije, Rudi Vidmar je v imenu društva čestital Alojzu Novaku za njegov 75. rojstni dan, predsednik društva, Drago Sikošek pa se  je organizatorju Bartlu in njegovi ekipi zahvalil za malico in organizacijo pohoda. Sledilo je še nekaj posnetkov in pogledov po lepi straški dolini in že je sledil spust do izhodišča, kjer smo si rekli, nasvidenje prihodnji mesec.

 

   

  

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: MESEČNI DRUŠTVENI POHOD MAJ 2019

Slike: Drago Šulc

Tekst: Ivan Dežan

================================================================================================================