MESEČNI DRUŠTVENI POHOD - AVGUST 2020

 Dodana: 2020-08-07

Zaradi slabega vremena je bil tokratni avgustovski društveni pohod, namesto prvo sredo v mesecu, izjemoma izveden v petek 07. 08. 2020.

Na izhodišču, nad Srednjo vasjo pri Črmošnjicah, se nas je zbralo 12 pohodnic in pohodnikov. Pot, katere vodja je bil naš prizadevni član Cveto Zupančič, nas je vodila preko nekdanjih kočevarskih vasi: Gaber, Vimol, Ašalice, do našega glavnega cilja, na Markovo glavo (755 m). Po slabi uri prijetne gozdne hoje, smo prispeli do lovske koče na Vimolu. Sledil je krajši postanek, ki smo ga izkoristili za oddih in malico iz nahrbtnika. Pot smo nadaljevali preko Ašalic, kjer so še vidni ostanki nekdanje kočevarske vasi. Po nekoliko daljšem vzponu, smo dosegli osrednjo točko našega pohoda, Markovo glavo. Od tu sta kot na dlani vidni vasi Srednja vas in Črmošnjice, vidi se proti Mirni gori in na smučišče Gače. Pogled pa seže še daleč po črmošnjiški dolini in obronkih mogočnih kočevskih gozdov. Tudi na Markovi glavi nam je teknila malica, ki nam je še ostala v nahrbtnikih. Za moč pri povratku sta s šilcem namočenih rožic poskrbela Lojze in Stane. Po slabih štirih urah prijetne hoje, smo polni dobrih vtisov pohod zaključil na izhodišču. Škoda le, da se tako lepega in zanimivega pohoda ni udeležilo več pohodnikov.

   

  

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: MESEČNI DRUŠTVENI POHOD-AVGUST 2020

                                                                                         

                                                                                                   Tekst: Ivan Dežan

=========================================================================================================================

DELOVNA AKCIJA SEKCIJE PETANKA

 Dodana: 2020-08-04

Dne 02.8.30 je Petankarska ceksija DU Prečna izvedla delovno akcijo  in sicer so članice sekcije uredile obstoječa 2 igrišča in  pripravile še tretje igrišče na travi, ki so ga pokosile. Igrišča so tako pripravljena in urejena za turnir v petanki, ki bo izveden 3.8.2020

.

Na koncu je celotna ekipa še izvedla redni trening in vse članice sekcije so ugotovile, da je tudi na igrišču, ki je poraščeno s travo, lepo igrati.

 

  


                                                    Vodja petanke:  Milena Iskra

=========================================================================================================================

PETANKARSKI TURNIR NA LETALIŠČU PREČNA

 Dodana: 2020-08-03

V ponedeljek, 3.8.2020 smo se članice petankarske sekcije Društva upokojencev Prečna, udeležile 2. turnirja v petanki, katerega pokrovitelj je bila Gostilna Na Letališču Prečna. Organizacijo turnirja smo izvedle članice Društva upokojencev Prečna. Turnirja se je udeležilo 6 ekip. Društvo upokojencev Prečna, Društvo upokojencev Dolenjske Toplice, dve ekipi Društva upokojencev Mali Slatnik, dve ekipi pa sta nastopili za Gostilno Na Letališču, ki pa so jo sestavljale naše članice. 1. mesto je osvojila ekipa Gostilne Na Letališču, 2. mesto članice ekipe Društva upokojencev Prečna in 3. mesto članice Društva upokojencev Dolenjske Toplice. Za našo drugo uvrščeno ekipo so nastopile: Mojca Grah in Marija Kočijaž, za ekipi Gostilne Na Letališču pa Anica Pavlin, Danica Kranjec, Anica Cesar in Marija Ravbar. Ves čas tekmovanja je funkcijo sodnika opravljala Milena Iskra. Za pogostitev tekmovalk je skrbela Jožica Kaferle. Obiskala sta nas tudi predsednik in podpredsednik Društva upokojencev Prečna.

Tekma se je odvijala v prijetnem vzdušju, po malici pa je predstavnik Gostilne Na Letališču, Kristijan Barbo podelil pokale in medalje prvim trem uvrščenim ekipam.

 

                                                                                                     

  

 

                                                                                                       Vodja sekcije petanka,

                                                                                                              Milena Iskra

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom PETANKARSKI TURNIR V PREČNI 2020

=========================================================================================================================

ANICA GORENC PRAZNUJE 95. ROJSTNI DAN

 Dodana: 2020-07-22

Danes, 22.07.2020 praznuje svoj 95. rojstni dan, naša dolgoletna članica, Anica Gorenc iz Novega mesta. Anice člani društva na domu zaradi znanih razlogov, Covid 19, ne bomo obiskali, za njen osebni praznik pa ji pošiljamo društveno voščilnico in ji v imenu vseh članov društva želimo vse najboljše, vse najlepše. Naša članica Anica se še vedno udeležuje srečanj, ki jih društvo organizira. Zasluge so v veliki meri tudi hčerke Cirile in  Marjana, ki posrbita, da mamo Anico pripeljeta na ta naša skupna srečanja. Naj bo tudi tako še na mnoga leta. Naj ji služi zdravje in naj jo spremlja le dobra volja še naprej…Vse lepo in srečno gospa Anica!

 

Predsednik DU Prečna

Drago Sikošek

==================================================================================================================

ANICA DRAGAN PRAZNUJE 92. ROJSTNI DAN

 Dodana: 2020-07-19

Danes, 19.07.2020 praznuje svoj 92. rojstni dan, naša dolgoletna članica, Anica Dragan iz Prečne. Zaradi znanih razlogov, Covid 19, članov društva, ki praznujejo svoj osebni praznik, še ne obiskuje na domu, smo tudi ge. Anici poslali društveno voščilnico in ji v imenu vseh članov društva zaželeli vse najboljše, vse najlepše. Naj ji služi zdravje in naj jo spremlja le dobra volja še na mnoga leta…Vse lepo in srečno gospa Anica!

Predsednik DU Prečna

Drago Sikošek

==================================================================================================================