JANUARSKI POHOD SPOZNAVAJMO DOLENJSKO

 Dodana: 2020-01-18

       OBVESTILO POHODNIKOM DU PREČNA

za torkov pohod  »SPOZNAVAJMO DOLENJSKO«

 

Dobimo se v torek, 21.1.2020 ob 7.35 uri, pred Krajevnim domom v Prečni.  Z lastnim prevozom se  odpeljemo na železniško postajo Novo mesto –  Bršljin. Vlak za Gaber odpelje ob 7.55 uri. Za nazaj je odhod vlaka iz Gabra ob 12.01 ali ob 12,41 uri.

 

                 Vabi DU Veliki Gaber

 

 

Dobimo se ob 9.00 uri  pri bifeju Žonta v Stranjah (poleg železniške postaje Veliki Gaber).

Pohod bo dolg približno 7 km. Pot  je lahka.

Priporočamo primerno obutev, malica iz nahrbtnika, hoja na lastno odgovornost.

 

 Naslednji pohod bo 18. 2. 2020 – DU Šentjernej.

 

 

Pripravil:                                                                               Predsednik DU Prečna

 Rudi Vidmar l. r.                                                                          Drago Sikošek l. r.          

================================================================================================================                                                

RAZŠIRJENA SEJA DU PREČNA

 Dodana: 2020-01-16

Člani UO DU Prečna smo se dne 15.01.2020 zbrali na 1. razširjeni seji  ki je bila v društveni pisarni v Krajevnem domu Prečna.

V prvem delu zasedanja smo obravnavali vse točke dnevnega reda, potrdili Zapisnik s predhodne seje in sprejeli določene sklepe. Pri točki -izdaja društvenega glasila – Po Srcu mladi – Informator za leto 2019 je predsednik prisotnim dal na vpogled izvod letošnjega društvenega glasila Po Srcu mladi – Informator ter predstavil Kroniko DU Prečna za leto 2019, ki jo je zbrala Ana Marija Kozlevčar. Na seji smo se pogovarjali tudi o realizaciji letnega programa dela in ugotovili, da je bil ta v celoti realiziran. Večji del časa je bil namenjen pripravi letnega programa dela za tekoče leto in priprave na redni letni zbor članov. Ta bo izveden 20.02.2020 ob 15.00 uri.
Drugi del seje v razširjenem sestavu smo nadaljevali v gostišču Na letališču Prečna. Tam so se članom UO  pridružili poverjeniki, vodje posameznih sekcij in predstavniki organov našega društva.
Predsednik Drago Sikošek je vse prisotne še enkrat pozdravil in jih na kratko seznanil s sprejetimi sklepi, ki so bili sprejeti na prvem delu seje UO.
Predstavil je društveni Bilten »Informator – Po srcu mladi« ter se še enkrat v imenu vseh prisotnih in ostalih članov društva, zahvalili avtorjem za trud in prizadevnost, ki so ga vložili v izdelavo publikacije.
Še posebej se je za delo in prizadevnost v društvu zahvalil podpredsedniku Šulcu, poverjenikom, športnem referentu Rudiju Vidmarju, vodjem sekcij, predsednikom organov društva in vsem, ki so kakor koli prispevali, da je bil letni program dela uspešno izpolnjen in celo nadgrajen. Izrazil je željo, da bi tudi v bodoče delo v društvu opravljali tako zagnano, vestno in uspešno, kot do sedaj.
Rudi Vidmar se je kot referent za šport zahvalil športnikom in njihovim vodjem,  dotaknil se je tudi pohodnikov, ki se redno udeležujejo pohodov, ki jih organizira društvo oz. ostala društva v projektu Spoznavajmo Dolenjsko. Vsem športnicam in športnikom se je zahvalil za njihovo prizadevno obiskovanje treningov in za dosežene rezultate na tekmovanjih.
Ivan Dežan, tajnik društva, je statistično prikazal aktivnost naših članov v različnih društvenih dejavnostih za kar so skupaj porabili 6940 ur svojega prostovoljnega dela. Predstavil je tudi  našega člana Gvida Hrena, ki se je odzval povabilu PZDU-ja in se bo v februarju 2020 s svojimi unikatnimi ročnimi izdelki udeležil rokodelske razstave v Črnomlju  in na ta način promoviral DU Prečna.
 Za leto, ki je pred nami so bili vsi prisotni soglasni, da se letni program dela še naprej izvajal dosledno in v prid vsakega posameznega člana.

   

  

 

=========================================================================================================================

JANUARSKI DRUŠTVENI POHOD

 Dodana: 2020-01-08

V sredo, 8.1.2020 smo se odpravili na prvi društveni pohod v tem letu. Pred dvorano Krajevnega doma se nas je zbralo 20 pohodnic in pohodnikov. Z avtomobili smo se odpeljali do Cerkve sv. Kancijana v Mirni Peči. Od tu smo se ob reki Temenici napotili do izvira Temenice, Zijalo. Po krajšem postanku in malici iz nahrbtnika smo se povzpeli strmo navzgor do vasi Vrhpeč. Čeprav ni bilo v planu pohoda, smo se odločili, da obiščemo še cerkvico Sveta Ana Vrhpeč. Lep sončen razgled je segal vse do Karavank. Najvišja nadmorska višina pri cerkvici je 407 m. V dolino smo se odpravili po cesti in se med potjo ustavili še v Jelšah, pri znancu Rudija Vidmarja. Postregel nam je s kavico in zaželel srečno pot, ki smo jo končali v Mirni Peči. Pot je bila lepa, suha pri minus 7 stopinjah in dolga dobrih 10 kilometrov.

 

   

  

 

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: JANUARSKI MESEČNI POHOD 2020                                                                                      Tekst in slike Drago Šulc.

 

=======================================================================================================================

ZAKLJUČEK TURNIRJA PETANKE 2019

 Dodana: 2019-12-29

Dne 27.12.2019 smo se članice sekcije Petanka zbrale  na malici v gostilni pri Mari in v prijetnem vzdušju poklepetale in se spominjale naših tekem in turnirjev v letu 2019. Zelo smo bile zadovoljne, saj smo osvojile na tekmi PZDU Dolenjske in Bele Krajine 1. mesto. Udeleževale smo se tudi drugih turnirjev po raznih Društvih upokojencev.

Če bo vreme dopuščalo bomo trenirale tudi v zimskih mesecih. 

 

  

  

 

 

Milena Iskra-  vodja petanke

 

 

=========================================================================================================================

15. TRADICIONALNI ŠTEFANOV POHOD 2019

 Dodana: 2019-12-26

V četrtek, 26. 12. 2019 smo se člani Društva upokojencev Prečna podali  na že 15. tradicionalni Štefanov pohod na Frato. V nekoliko meglenem, sicer pa lepem in  jasnem jutru, se nas je večina pohodnikov zbrala na grajski pristavi Marof. Kot organizatorji pohoda smo bili še posebej veseli pohodnikov DU Mali Slatnik, Straža, Dolenjske Toplice….in ostalih pohodnikov, ki so se nam pridružili na pohodu.

 

Zbrane sta nagovorila in pozdravila predsednik DU Prečna Drago Sikošek in referent za šport pri DU Prečna, Rudi Vidmar, ki je na kratko predstavil traso pohoda. Pot nas je vodila mimo gradu Luknja, nad ribogojnico in hidro elektrarno, mimo groba padle neznana partizanke, do makadamske ceste proti Domu na Frati. Večji del pohoda  smo opravili po gozdnih poteh. Ustavili smo se pri koči Jožeta Bedanca ter se vpisali v knjigo obiskovalcev. Po krajšem počitku smo pohod nadaljevali v Škratovco, do križišča za Grč vrh, kjer so nas pričakali in se nam pridružili še nekateri pohodniki  in spremljevalna ekipa s čajem. Po dveh in pol ure prehojene poti smo prispeli do Doma na Frati, si vzeli nekaj časa za počitek in okrepčilo, lastnik lokala nas je postregel z dobrim  bogračem in čajem.

 

Vračali smo se mimo spomenika za Domovino padlim lovcem v drugi svetovni vojni. Njim v spomin je Ivan zaigral na ustno harmoniko. Tako smo ob enem počastili tudi državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije.

 

Sledil je krajši vzpon do Brezove Rebri, nadaljevanje poti do Nove Gore in spust v dolino, do izhodišča na pristavi Marof. Sicer nekoliko utrujeni, vendar polni lepih pohodniških vtisov, smo se poslovili in si rekli, da se naslednje leto pohoda udeležimo v še večjem številu.

 

Pohoda na Frato se je udeležilo 44 članov DU Prečna, skupno pa 75 pohodnic in pohodnikov.

 

   

  

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: 15. TRADICIONALNI ŠTEFANOV POHOD 2019                                         Tekst:Ivan Dežan

                                                                                                                                                                                                             Foto: Drago Šulc, Ivan Dežan

========================================================================================================================