SREČANJE UPOKOJENCEV PZDU DOLENJSKE IN BELE KRAJIN

 Dodana: 2019-07-18

Spoštovane članice in člani Društva upokojencev Prečna. Vljudno vas vabimo na letošnje srečanje upokojencev PZDU Dolenjske in Bele krajine, ki bo na Jasi v Dolenjskih Toplicah v soboto, 3. 8. 2019 s pričetkom ob 10. uri. Z večino glasov (za), članov Upravnega odbora Društva upokojencev Prečna smo sprejeli sklep, da tudi letos vse udeležence našega društva, ki se boste srečanja udeležili, pogostimo s hrano na prireditvenem prostoru brezplačno. Pijačo in prevoz si organiziramo sami.

 

Na dan srečanja se, ob 9.30 uri zberemo pred Krajevnim domom Prečna, tako da se lahko tisti, ki nimate lastnega prevoza, priključite ostalim voznikom. Na srečanju bo razglasitev rezultatov letošnjih, 44. športnih iger upokojencev Dolenjske in Bele krajine. Naše društvo ne bo prejelo pokalov in medalj, smo pa v skupni razvrstitvi zasedli 8. mesto od 30. Društev, ki so se iger udeležila. Da se seznanite s samim potekom dogajanja na srečanju, vam v nadalejvanju dodajamo tudi uradno vabilo.

Za udeležbo na srečanju se prijavite svojemu poverjeniku do četrtka, 1. 8. 2019.

 

Vljudno vabljeni.

 

                                                                                           Upravni odbor DU Prečna

                                                                                          Predsednik Drago Sikošek l..r.

=======================================================================================================================

                                                V  A  B  I  L  O

 

 

Vljudno vas vabimo na 17. srečanje upokojencev Pokrajinske zveze društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine,

 

 

 

 ki bo v soboto, 3. avgusta 2019, ob 10. uri

na Jasi v Dolenjskih Toplicah.

 

 

V pozdravnem nagovoru bosta udeležence pozdravila Dušan Kraševec, predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine ter predsednik  ZDUS-a, gospod Janez Sušnik.

 

 

Pripravili bomo kratek kulturni program in animacijo športnih iger, za ples bo igral ansambel HIT.

 

Na prireditvi bomo podelili  tudi pokale ob koncu 44. športnih iger PZDU Dolenjske in Bele krajine.

 

Zato in zaradi druženja se torej v soboto,  3. 8. 2019,  udeležite srečanja  v čim večjem  številu in  s tem izkažite, da upokojenci znamo stopiti skupaj.

 

Prisrčno vabljeni in lep pozdrav.

 

                          

                                      Predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine

                                                                            Dušan Kraševec, l.r.

 

==============================================================================================================

ŽUPANOV POKAL KEGLJANJE NA VRVICI - DTP 2019

 Dodana: 2019-07-17

V sredo, 17.7.2019 smo se udeležili tekme v kegljanju na vrvici za Županov pokal Občine Dolenjske Toplice 2019. Tekmo je organiziralo Društvo upokojencev Dolenjske Toplice. Tekme smo se udeležili z žensko in moško ekipo. Vse prisotne je pozdravil vodja športnih sekcij pri Društvu upokojencev Dolenjske Toplice Drago Zupančič. S toplimi pozdravi nas je nagovoril tudi predsednik društva in predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine Dušan Kraševec. Z besedami dobrodošlice v Dolenjskih Toplicah nas je pozdravil tudi župan Občine Dolenjske Toplice g. Franci Vovk.

Naša ženska ekipa je zasedla 3. mesto. Za ekipo so nastopile: Ana Krapež, Nada Vidmar, Jožica Šulc, Draga Nedelko in Cirila Kostrevc. 1. mesto so zasedle članice DU Dolenjske Toplice in 2. mesto članice DU Uršna sela.

Naša moška ekipa je zasedla 3. mesto. Za ekipo smo nastopili: Drago Šulc, Filip Košir, Stane Jarc, Drago Sikošek in Marjan Becele. 1. mesto so zasedli člani DU Dolenjske Toplice in 2. mesto člani DU Uršna sela. Prehodni Županov pokal za leto 2019 je prejelo Društvo upokojencev Dolenjske Toplice.

 

  

  

Ostale fotografije sledijo v galeriji:

 

 

Tekst in slike: Drago Šulc

=========================================================================================================================

POHOD SPOZNAVAJMO DOLENJSKO - DTP 2019

 Dodana: 2019-07-16

Dne 16. 07. 2019 je DU Dolenjske Toplice izvedlo julijski pohod Spoznavajmo Dolenjsko. Po pozdravnih nagovorih predsednika DU Dolenjske Toplice in hkrati predsednika PZDU za Dolenjsko in Belo krajino, g. Dušana Kraševca, ter župana občine Dolenjske Toplice, g. Franca Vovka, smo se pohodniki podali na pot. Skupno se je pohoda udeležil 201 pohodnik, iz DU Prečna pa 6 pohodnikov.

Med pohodom nas je pot vodila do Gornjega Polja, preko Meniške vasi in Sel, na Obrh, do Destilarne in čokoladnice  Berryshka. Sledil je daljši postanek in pokušina sladkih dobrot iz čokoladnice. Mimo vasi Sela smo pot nadaljevali na 262 m visoki Cvinger, kjer nam je članica organizatorja o njem podala nekaj zgodovinskih podatkov in informacij. Sledil je spust do Jase pri Dolenjskih Toplicah. Ob pijači in pestrem izboru sladic, ter zapeti pohodniški himni, je sledil zaključek pohoda.

Udeleženci pohoda iz našega društva, se vodstvu DU Dolenjske Toplice zahvaljujemo za odlično organizacijo in izvedbo pohoda.

 

  

  

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: POHOD SPOZNAVAJMO DOLENJSKO - DTP 2019 

 Slike in tekst: Ivan Dežan

========================================================================================================================

TRŠKI DNEVI - MEDDRUŠTVENI TURNIR V PIKADU

 Dodana: 2019-07-12

 V petek, 12. julija 2019  smo se udeležili turnirja v pikadu za ženske in moške, ki sta ga organizirala Društvi upokojencev Žužemberk in Dvor. Turnir spada v praznik Občine Žužemberk, ( Trški dnevi ) za Županov pokal. Turnirja se je udeležilo 6 ženskih in 6 moških ekip Društev upokojencev Žužemberk, Dvor, Dolenjske Toplice, Straža, Uršna sela in Prečna. Naša ženska ekipa je zasedla 1. mesto, 2. mesto DU Uršna sela in 3. mesto DU Dolenjske Toplice. Za našo ekipo so nastopile: Marija Bozovičar, Milena Iskra, Nada Vidmar, Ana Krapež in Cirila Kostrevc.

Naša moška ekipa je zasedla 2. mesto. Med posamezniki pa Drago Šulc prav tako 2. mesto. Za ekipo smo nastopili: Filip Košir, Stane Jarc, Zvone Tekavec, Drago Šulc in Rafko Lekše. Ekipno 1. mesto je dosegla ekipa DU Uršna sela in 3. mesto ekipa DU Žužemberk. Prehodni Županov pokal je letos že drugič osvojilo Društvo upokojencev Uršna sela. Prečna je bila skupno na 2. mestu.

 

   

  

Ostale fotografije si golejte v galeriji pod naslovom: TRŠKI DNEVI - MEDDRUŠTVENI TURNIR PRIKADO ŽBK 2019

 

                                                                                      Tekst in slike Drago Šulc.

=========================================================================================================================

MEDDRUŠTVENI TURNIR OTOČEC 2019

 Dodana: 2019-07-10

V sredo, 10.7.2019 smo se udeležili meddruštvenega turnirja v streljanju z zračno puško za moške. Tokrat so bili organitazor turnirja DU Otočec.

V streljanju z zračno puško za moške je naša ekipa v kateri so sodelovali Ivan Dežan, Rudi Vidmar, Drago Sikošek in Marjan Becele, zasedla 2. mesto s 488 krogi. Med posamezniki je Ivan Dežan osvojil  3. mesto s 165 krogi in prejel bronasto odličje.

Organizatorju se za izvedbo turnirja zahvaljujemo v pričakovanuj, da se v bližnji prihodnosti njihovi strelci udeležijo na našem domačlem strelišču, kjer bo prav tako potekal meddruštveni turnir. 

  

  

 

Ostale fotografije si oglejte v galeriji pod naslovom: MEDDRUŠTVENI TURNIR OTOČEC 2019

Foto: Ivan Dežan

Tekst: Drago Sikošek

 

=========================================================================================================================