Kreativna šola Atelje 2050

Ustvarjalno preživljanje prostega časa

Upokojitev navadno spremljajo velike spremembe v življenjskem slogu posameznika. Spremeni se socialni status, stiki s prijatelji se jim zmanjšajo, pozdravi jih ogromno prostega časa. Nekateri se že vnaprej veselijo možnosti, ki jim jih prinaša upokojitev, drugi pa se morda ne znajdejo najbolje in potrebujejo nekaj dodatne spodbude, da se lažje prilagodijo novemu statusu.
S programi Kreativne šole želijo starejšim osebam ponuditi možnost aktivnega preživljanje svojega časa, dejavno vključevanje v družbo in seveda pridobivanje novih znanj in spretnosti. Tečaji udeležencem tako omogočajo, da se srečujejo s svojimi, morda še neodkritimi, potenciali pa tudi z ljudmi, ki imajo podobna zanimanja.

Individualen pristop in prilagajanje predznanju ter potrebam posameznika.
Naši programi se posebej prilagajajo potrebam posameznika. Poudarek je na praktičnem delu prilagojenem predznanju posameznika pa tudi njegovim željam in interesom znotraj izbranega programa. Udeležence tako vzpodbujajo, da si že na začetku programa zastavijo projekt in ga potem skozi pridobljena znanja in pomoč mentorja tudi realizirajo. Majhne skupine mentorjem omogočajo sprotno preverjanje razumevanja in napredovanja vseh udeležencev  in prilagajanje interesom posamezne skupine.

Na podlagi raziskav so program gradili predvsem na praktičnih nalogah, teoretični del pa mentor delavnice razloži med vajami oziroma, ko posameznik pride do določenega problema. Udeleženci tečajev tako laže dojamejo in si zapomnijo problem,  ki si ga zgolj ob teoretični razlagi marsikdo težko predstavlja. Razmerje med teorijo in praktičnimi vajami je približno 1:3.
Znano je, da udeleženci največ znanja odnesejo od dela v manjših skupinah, saj se tako mentor lahko bolj posveča posamezniku. Optimalno število udeležencev na je tako med  3 do največ 10 udeležencev na delavnico za doseganje najboljšega rezultata. V Kreativni šoli Ateljeja 2050 tako sestavljajo skupine med 3 in  8 udeležencev.
V Kreativni Šoli se lahko udeležite tečajev risanja in slikanja, fotografije, modnega oblikovanja in oblikovanja nakita, tečajev aranžiranja in kaligrafije ter tečajev šivanja in krojenja.

Zlatim članom kluba "Po srcu mlad" nudijo 15% popusta pri vpisu na vse tečaje Kreativne šole.

Prijave sprejemajo skozi celo leto. Za več informacij pa so dosegljivi na telefonskih številkah 040/512-215 in 01/438-64-55 ali na elektronskem naslovu kreativnasola@atelje2050.si.

Foto: Kreativna šola