VOŠČILO ZA 2021 LETO

 Dodana: 2020-12-22

 

Ko se prižgejo praznične lučke
sredi bele mrzle zime,
prijateljstvo ogreje nam dlani
in želja vzpne se iz srca v višine.
Vse kar slabo je
z Novim letom naj zbledi,
vse kar dobro je,
naj za vekomaj ostane!
Prava pot je pot srca
ostalo so le ovinki.
Naj vas v Božično noč in Novo leto
popelje pot brez ovinkov
in naj vas v prazničnem miru
sreča nežno objame!

 

HVALA  ZA SODELOVANJE V LETU 2020 Z ŽELJO, DA NAM LETO 2021 NAMENI VEČ MOŽNOSTI DRUŽENJA, URESNIČEVANJA NAŠIH POSTAVLJENIH CILJEV TER VSEGA TISTEGA, KAR BO POLEPŠALO VSAKDAN NAŠIH  UPOKOJENCEV OZ. STAREJŠIH

 

Vijola BERTALANIČ

Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev Murska Sobota

Voščilo za 2021

OsMi

Coronavirus COVID19

 Dodana: 2020-03-28

Spoštovani članice in člani Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev  Murska Sobota!

Zaradi pandemije in seveda ukrepov, ki nas varujejo, da ostanem zdravi so aktivnosti društva prenešena na digitalno obliko (E-pošta, Facebook, E-pošta, telefon ipd.) Bodimo in ostanimo zdravi.

#ostanidoma  

OsMi

SEZNAM POKRAJINSKIH ŠPORTNIH TEKMOVANJ UPOKOJENCEV

 Dodana: 2020-03-04

 

POMURSKA POKRAJINSKA ZVEZA DRUŠTEV

UPOKOJENCEV

Kocljeva ulica 4, p.p. 133, 9000 Murska Sobota 

davčna št:  96595884;  matična št.: 1394193

IBAN: SI56 6100 0000 8645 084   

'TEL (02) 524 14 42

e-mail: ppzdums@siol.net 

 

 

Številka: 17/2020

Datum: 18.. 2. 2020

 

Društva upokojencev, organizatorji pokrajinskih športnih tekmovanj v letu 2020

 

 

ZADEVA: Izvedba pokrajinskih športnih tekmovanj v letu 2020

 

 

Komisija za šport je na svoji seji dne 18. 2. 2020 med prijavljenimi društvi izbrala društva, ki bodo organizatorji pokrajinskih športnih tekmovanj v posameznih panogah. Pri izbiri smo upoštevali to, kdo je bil organizator lansko leto, da smo enakomerno razpršili organizacijo.

 

Kot organizatorji so bila določena naslednja društva:

 

  1. KEGLJANJE DVORANSKO: DU GORNJA RADGONA

Glede na to, da prijav za organizacijo ni bilo so se predstavniki društev, ki sodelujejo v tej panogi dogovorili, da vsako leto organizira tekmovanje eno društvo izmed teh treh društev.

  1. KEGLJANJE S KROGLO NA VRVICI (M): DU KOBILJE
  2. KEGLJANJE S KROGLO NA VRVICI (Ž): DU MORAVSKE TOPLICE
  3. ŠAH: DU MURSKA SOBOTA
  4. BALINANJE (M): DU BELTINCI
  5. BALINANJE (Ž): DU ČERNELAVCI
  6. RIBOLOV: DU MURSKA SOBOTA
  7. STRELJANJE Z ZDRAČNO PUŠKO: DU LJUTOMER
  8. PIKADO (M): DU RADENCI
  9. PIKADO (Ž): DU LJUTOMER

 

Vsa društva, ki so določena za izvedbo tekmovanj prosim, da predno razpisujejo tekmovanje, uskladijo datume s PPZDU Murska Sobota (Predsednica 041 417 797) ali s predsednikom Milanom Horvatom, da se izognemo temu, da bi v enem tednu bilo razpisanih več tekmovanj. S tekmovanji se lahko prične že marca in morajo biti izvedena do konca meseca junija. Sedaj v zimskem času se naj izvajajo dvoranski športi, ostali pa pozneje. Vabila za regijska tekmovanja mora društva poslati vsem društvom v regiji. Seznam društev vam prilagamo.

 PPZDU je že naročil pokale in  medalje za organizatorje tekmovanj in takoj, ko jih bomo prejeli, vas bomo obvestili, da jih dvignete. Prejeli boste tudi priznanja, ki jih potem na tekmovanju izpolnite v celoti (DU, doseženo mesto in panogo). Takšna je bila pripomba članov komisije, ker samo tako imajo potem društva podatke, kakšne rezultate so dosegli.

 Zaželjeno je, da društva, organizatorji pokrajinskih tekmovanj že na samem tekmovanju pripravijo sodelujočim rezultate, v kolikor pa to ni mogoče, pa so jih dolžni posredovati  v najkrajšem času. Vsi organizatorji regijskih tekmovanj morajo PPZDU v roku 14 dni po izvedbi tekmovanj predložiti poročilo o organizaciji tekmovanj z rezultati in prav tako finančno poročilo s prilogami.

 Glede finančnih poročil vas moram opozoriti, da za leto 2019 nismo prejeli priznanih stroškov za organizacijo regijskih tekmovanj, ker nam hrane, ki ste jo v glavnem navedli in za to tudi posredovali račune, ne priznavajo. Sedaj se dogovarjamo za način, kako bi dokazali upravičene stroške, ki jih bomo potem lahko posredovali na ZDUS za povrnitev. Upravičeni stroški bodo verjetno prostor, plačilo stroškov sodnikov itd. Ko bodo znani dokončni podatki, kako naj bi računi izgledali oziroma kaj lahko gre v strošek in višina le tega, vas bomo o tem obvestili in prosim, da to upoštevate, če želimo, da nekaj stroškov dobimo pokritih

 Za sodelovanje se vam že v naprej zahvaljujemo in vas lepo pozdravljano. V kolikor rabite še kakšno informacijo, pokličite na PPZDU Murska Sobota (041 417 797 – Vijola Bertalanič) ali predsednika komisije za šport Milana Horvata na telefon 031 612 246.

                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                

Predsednik  komisije za šport:                                                          Predsednica PPZDU

Milan HORVAT                                                                                           Vijola BERTALANIČ                                            

 

                                  

VZAJEMNI POSMRTNINSKI SKLAD V LETU 2020

 Dodana: 2020-03-04

Vzajemni posmrtninski sklad (prej Sklad vzajemne samopomoči)

Vzajemna samopomoč je prostovoljna solidarna skupnost članov, ustanovljena z namenom, da se ob smrti izplača posmrtnina. Deluje kot sklad in jo ureja Pravilnik vzajemne samopomoči. Letni prispevek in višino posmrtnine vsako leto določi upravni odbor.
Vanj se lahko vključijo člani društev upokojencev do dopolnjenega 70. leta starosti. Pravica do izplačila posmrtnine pa pripada posameznemu članu po preteku čakalne dobe, ki je odvisna od starosti člana ob vpisu. Če član društva upokojencev preneha biti član, ne more biti več član samopomoči in nima pravice do vračila vplačanih prispevkov.
Pomembno je, da so člani ob vstopu opozorjeni na to, da mora biti članarina poravnana vsako leto nepretrgoma in da po enem letu neplačila članstvo preneha.
Posmrtnina se lahko izplača najpozneje v enem letu po smrti člana samopomoči. Če po preteku enega leta niso bila predložena dokazila o smrti, ugasne pravica do posmrtnine.

Kontakt:
Lara Valič
E-naslov: vzajemna@zdus-zveza.si
Tel. štev.: 01/519 51 45
Mobitel:  041/480 395

Uradne ure: od ponedeljka do petka od 8.00 - 10.00

TRR Vzajemni posmrtninski sklad: 0510 0801 5585 758

Vesel Božič in srečno Novo 2020 leto

 Dodana: 2019-12-25

Vam vsem želi

Vijola Bertalanič z člani organov Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota

OsMi