ROKODELSKE DELAVNICE DELFIN 2019

 Dodana: 2020-01-19

 

 

V hotelu delfin v Izoli so potekale rokodelske delavnice od 18.12.2019 do 22.12.2019. Na teh delavnicah je  sodelovalo kar 11 rokodelk iz Šaleške PZDU. Med njimi je bila Tudi Vladimira Tisnikar, ki je spoznavala kaligrafij0 - gotika.

Delavnice so potekale od 9 do 12.15 ure. Popoldan od 15.ure dalje so se predstavljala društva iz primorske, pevski zbori, dejavnosti društev, humoristični vložki, pevski zbori, oživljanje ponesrečenca in predavanje o cestno prometnih predpisih. Na koncu smo imeli razstavo končnih izdelkov, pokušino pekovskih izdelkov in obdarovanje. Zadnji dan smo dobili potrdilo o sodelovanju na rokedelski delavnici. Bilo je prijetno nekaj novega smo se naučili in slišali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DECEMBER 2019 - OBISKI STAROSTNIKOV NA DOMU IN V D

 Dodana: 2020-01-19

Vsako leto obiščemo in obdarimo starostnike DU Paka pri Velenju  na domu in v DVO Velenje. Letos smo združile moči in šle skupaj: Predsednica KS Paka  Alenka Resman, Predsednica RK Jelka Rek in Predsednica DU Paka pri Velenju Vladimira Tisnikar. Pričakala sta nas g. Ževart frančišek in Ida Krajnc ostale pa smo poiskali v sobah. Srečanje je bilo prijetno. Zaželeli smo si srečen božič. Varovanci DVO imajo željo, da pridemo še večkrat.

MePZ DU Paka pri Velenju

 Dodana: 2019-11-19

Šestnajsti nastop;18.8.19  Zlata mašav cerkvi na Paškem Kozjaku (Krnc). Peli dve pesmi: Ko so frantje proti vasi šli in Rastejo v strmi gori bele planike tri.  Spremljala nas je pevovodkinja Barbara Rošer . Harmoniko igral Lenart Jože.

Sedemnajsti nastop; 24.8.19 KOZJAK POJE IN IGRA - ORGANIZIRAL KD KOZJAK( športno igrišče na Kozjaku). Peli dve pesmi: Francl polka ( na harmonikinas je spremljal Franc Vetrih , na klarinetu Jože lenart) in Pri farni cerkvici ( ljudska)

18.nastop: 7.9.2019 Praznik KS Paka . Peli tri pesmi: Sijaj mi sončece (ljudska), So še rožce u hartlnu žavovale (ljudska) in Lunca (Lojze Slak) Jože Lenart igral na harmoniko.

 Pevovodkinja: Barbara Rošer

Devetnajsti nastop: 24.10.2019 komemoracija ob kurirčkovem grobu v Paki pri Velenju. Peli smo dve pesmi: V temnem gozdu ob tabornem ognju (ljudska) in Oblaki so rdeči (ljudska). Na harmoniki nas je spremljal Jože Lenart .Peli brez pevovodkinje.

Dvajsti nastop16.11.2019.SREČANJE UPOKOJENCEV PAKA PRI VELENJU V DVORANI KS PAKA. PELI DVE PESMI: SIJAJ MI SONČECE (LJUDSKA) IN TU SMO DOMA (TINE LESJAK) na harmoniki nas je spremljal Jože Lenart, na kitari Franjo Jurjević. Spremljala nas je pevovodkinja Barbara Rošer.

Enaindvajseti nastop 20.11.2019. Povabilo DPM Velenje .V  Domu KS Skorno -Florjan Šoštanj. Peli dve pesmi: Sijaj mi sončece (ljudska) in Tu smo doma ( Tine Lesjak). Na harmoniki nas je spremljal Jože Lenart. Spremljala nas je pevovodkinja Barbara Rošer.

Dvaindvajseti nastop: 27.11.2019. 10.revija pevskih zborov Šaleške PZDU v kulturnem domu  v Šoštanju. Peli dve pesmi: Sijaj mi sončece (ljudska) in Tu smo doma ( Tine lesjak) Na harmoniki nas je spremljal Jože Lenart , na kitari Franjo Jurjević.

SREČANJE UPOKOJENCEV PAKA PRI VELENJU DNE 16. 11.

 Dodana: 2019-11-19

SREČANJE UPOKOJENCEV PAKA PRI VELENJU  JE BIL  V DOMU KS PAKA DNE 16.11.2019. DVORANA SE JE NAPOLNILA DO ZADNJEGA KOTIČKA. PRISOTEN JE BIL TUDI PREDSEDNIK ŠALEŠKE PZDU G. FRANC VEDENIK Z ŽENO. PRIŠEL JE TUDI PREDSEDNIK DRUŠTVA ZELIŠČARJEV G. ZVONKO SKRT IN GA.SKRT, KI JE PREDSEDNICA PDU KONOVO, PREDSEDNIK DRUŠTVA GOBARJEV MARAUH IN PODPREDSEDNIK.

IMELI SMO KULTURNI PROGRAM: NASTOPAL JE MePZ DU PAKA PRI VELENJU IN DPM PAKA S PEVKAMA MIJO BLAŽIČ IN  MARUŠO MARTINC REDNJAK, KI STA POSTALI ODLIČNI PEVKI. IMELI SMO ODLIČNEGA GLASBENIKA , KI JE POSKRBEL ZA GLASBO, DA SMO LAHKO ZAPLESALI. ZAHVALITI SE MORAMO TUDI JOŽETU LENART, KI JE ZAIGRAL NA HARMONIKO, OB KATERI SO UDELEŽENCI SREČANJA ZAPELI.

G. SKRT JE PREDSTAVIL  ZELIŠČARSKO DRUŠTVO , NJIHOVO DELO IN NAS V LETU 2020 POVABIL NA  GRILOVO DOMAČIJO,KJER IMAJO ZELIŠČARJI VELIK VRT Z ZELIŠČI. TAM BOMO LAHKO IZVEDLI TUDI KOZMETIČNO DELAVNICO.

JENKO MATEJ JE PREDSTAVIL DELO GOBARJEV MARAUH, KI SO V LETOŠNJEM LETU NA TRIM STEZI POSTAVILI PANOJE Z UŽITNIMI IN NEUŽITNIMI GOBAMI. TUDI GOBARJI SO NAS POVABILI, DA NAREDIMO V LETU 2020 SREČANJE NA TRIM STEZI, KJER BI IMELI VODENI OGLED PANOJEV.

POTEKALE SO TUDI ŠPORTNE IGRE.   BILO JE VELIKO ŠPORTNIH TEKMOVALCEV. PRVI TRIJE TEKMOVALCI PO POSAMIZNIH NANOGAH  SO PREJELI NAGRADE.

ZAHVALITI SE MORAM ALOJZ HARNIKU IN MARTINU JELENKO ZA POMOČ PRI PRIPRAVI DVORANE. PRAV TAKO SE ZAHVALJUJEMO GA.  BOGATAJ BETKI IN LJUBOMIRI BLAŽIČ ZA OKRASITEV DVORANE  V PETEK ZVEČER. V SOBOTO SO STREGLE: BETKA BOGATAJ ,LJUBA BLAŽIČ IN IRENA MRAK.  RES SE VAM ZAHVALJUJEM ZA NESEBIČNO POMOČ.

POHVALITI MORAM TUDI VSE, KI SO SPEKLE DOBRO DOMAČE PECIVO. HVALA VAM. 

PREDSTAVILI SMO TUDI NEKAJ IZDELKOV DELAVNIC ROČNIH DEL.

BILO JE LEPO IN VESELO.

VIDIMO SE NASLEDNJE LETO ŠE V VEČJEM ŠTEVILU!!

DNEVI MEDGENERACIJSKEGA SOŽITJA ŠALEŠKE PZDU -RAZS

 Dodana: 2019-10-28

 

 

 

 

 

V soboto je bil na Cankarjevi ulici praznik rokodelcev Šaleške PZDU. Potekala je 1.razstava rokodelcev ŠPZDU na prostem. Vreme nam je bilo naklonjeno in Cankarjeva ulica je pokala od pozitivnega razpoloženja. Rakodelci so z veseljem razstavljala svoje izdelke. K sodelovanju smo povabili tudi Univerzo za 3. življenjsko obdobje Velenje in Društvo zeliščarjev Velenje. Imeli smo kar trinajst  rokodelskih stojnic. Z nami je bila tudi predica iz DU ŠKal, ki nam je prikazala kako se prede domača volna. Imeli smo stojnico z domačim pecivom in stojnico s pijačo. Pekli smo kostanj.

Kulturni program je bil bogat. razstavo je otvorila godba Univerze za tretje življenjsko obdobje,Grajska gospoda iz Šaleka je zaplesala grajski ples. Po Cankarjevi ulici so se sprehajale meščanke iz Šoštanja. Otroci DPM Paka pri Velenju  so zelo popestrili program. Mija Blažič je zapela  pesem; Po tebi diši poletje, Maruša Martinc Rednak je pela: Ne bodi kot drugi. Andraž Jelen je igral na harmoniki.Maruša,Luka, Ajda, Aleks,Anže, Julija,Teja in Patrik so veselo zaplesali. Igrali in peli so trije Ljudski godci: Stanko Cvikl_ harmonika, Šmerc - klarinet, Šolinc harmonika. Za stojnico s pecivom je skrbela ga. Slavica Koren. Da nismo bili žejni sta skrbela: Anica Lamot in Boris Zajc. Program sta povezovala Bernarda Kočevar in Milan Tepej. Slavnostni govorec je bil predsednik Šaleške PZDU  Franc  Vedenik, Predsednica UNI3 Velenje ga. Zdenka Uršnik, predsednik za Tehnično kulturo ZDUS-a  g. Branko Suhadolnik in ga. Bernarda Kočevar Predsednica za Kulturo ŠPZDU. Obiskala nas je tudi namestnica KTK ga. Zdenka Bevc.

Obiskovalcev je bilo veliko, prav tako pohval glede organizacije. Veliko je bilo zanimanja za sodelovanje na naslednji rokodelski razstavi.

Prireditev lahko rečemo, da je uspela.