Poročilo našega zadnjega pohota letos ĆRETA

 Dodana: 2019-12-05

ČRETA

Zbralo se nas je 20 pohodnikov in smo se odpeljali do križišča za Kraplete. Tam smo jeklene konjičke zapustili in se po cesti podali do domačije »Kraple«, kjer so nam postregli dobro kavico, čaj in tudi nekaj kratkega proti prehladu. Današnji vodnik je bil Milan Zavolovšek, ki je svojo funkcijo odlično opravil.

Pot smo nadaljevali do cerkve sv. Katarine in sv. Ane. Le-to smo si tudi ogledali.

Ker je bilo res čudovito vreme, smo šli še na razgledišče Križ. Polni pozitivne energije smo se vrnili na Farbanco, kjer sta nam Sandi in Jure postregla dober bograč. Za sladico med potjo je poskrbela Jana, na Farbanci pa Martina. Hvala obema.

Zaželeli smo si vse lepo v prihajajočem letu in si obljubili, da se vsaj v tako velikem številu srečujemo vsak prvi torek vse prihodnje leto.

Zora

BIZELJSKO 10.10. 2019

 Dodana: 2019-10-31

V četrtek 10. oktobra smo se člani DU Nazarje odpravili na ekskurzijo na območje Bizeljskega. Najprej smo obiskali kmetijo, ki ima v svoji lasti takoimenovano REPNICO, to je v peščenjak izkopana votlina, ki je prvotno v starih časih služila kmetom za shrambo repe in ostalih pridelkov preko zime. Ko pa so ugotovili, da je tamkaj tudi ugodna klima za shrambo in zorenje vina so jih pričeli uporabljati za vinske kleti.Tukaj smo degustirali razne sorte vin in dobili tudi domačo hrano v obliki narezkov. Nato smo obiskali muzejsko zbirko MAJOLIK ki so zbrane z celega sveta. Obiskali smo tudi Cerkev na Bizeljskem in sprejel nas je g.župnik in nam razložil zgodovino stavbe in vseh poslikav v njej. Nato smo odšli na pozno kosilo in dobre volje smo se proti večiru vrnili nazaj v Nazarje. Hvala gospe Zori za organizacijo in vodenje.

Predsednica Marija TURK

SLIKE na povezavi  www.posrcumlad.si/nazarje/galerija.html 

Vabilo na torkov pohod 5.11.2019

 Dodana: 2019-10-28

Pozdravljeni planinski prijatelji!

Dobimo se v torek, 5.11.2019 ob 7. uri pri Domu kulture v Nazarjah in se s svojimi avtomobili odpeljemo do kraja Mislinja.

Začnemo po trasi nekdanje železnice. Čakata nas dva vrhova v Karavankah-Črepič in Fričev vrh. Nadaljujemo do razglednih Završ in se spustimo do Mislinje.

Vabljeni vsi, ki zmorete 4 do 5 ur zmerne hoje.

Se vidimo!

Toni Roštohar

Oktobrski pohod Žep in Skalca

 Dodana: 2019-10-05

RASTKE-ŽEP-SKALCA

Zbralo se nas je 16 pohodnikov in smo se s svojimi avtomobili peljali do izhodišča v Rastkah.

Nadaljevali smo peš čez sotesko Žep in že v daljavi videli mogočno skalo in po dobrih dveh urah tudi prišli na vrh te mogočne skale. Tam smo si privoščili malico in daljši počitek. Razgledov sicer ni bilo, vendar smo se kljub temu imeli zelo lepo.

Po drugi strani smo se vrnili na izhodišče.

Zora

Fotke so v galeriji na tej povezavi: www.posrcumlad.si/nazarje/galerija.html

Člani našega društva letovali v DELFINU

 Dodana: 2019-09-20

Septembra 2019 je v hotelu Delfin letovalo 35 naših upokojencev. Ker je bilo še zelo vroče smo bili aktivni v morju in zunanjem bazenu.

Bilo je zelo sproščeno in prijetno. Letovanje bomo verjetno ponovili pomladi 2020.

Predsednica Marija TURK.

Nekaj slik pa je na tej povezavi: www.posrcumlad.si/nazarje/galerija.html