Naš torkov pohod 2.6.2020 VEŽA

 Dodana: 2020-06-03

DLESKOVŠKA  PLANOTA

 

 Po dolgem času smo se zopet zbrali nazarski torkarji in se podali na planirani planinski izlet. Jutro je nas pričakalo obsijano s soncem in tako so bile razmere za naš obisk Dleskovške planote prav prijetne. Zbralo se je lepo število pohodnikov kar je pokazatelj, da smo že kar pogrešali tovrstno druženje.

Dleskovška planota ali Veža ki je obsežna in krajinsko nadvse privlačna visokogorska planota v vzhodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. Razprostira se od gozdnega rezervata Poljšak na vzhodu do Vršičev in Presedljaja na zahodu. Tu so značilni kopasti vrhovi Velikega vrha, Dleskovca, Deske in drugih. Med njimi je kotanjast in vrtačast svet, porasel z rušjem in zato težko prehoden. Drugje so gladke doline in uvale, ki so jih izkoristili za planinske pašnike. S planote je izjemen pogled na Ojstrico in Planjavo ter širom po Sloveniji.

Z osebnimi avtomobili smo se pripeljali do planine Ravni, kjer je še vedno samevala. Tukaj smo pričeli našo pot proti planini Jezerca in naprej do planine Dolga trata. Vseskozi so nas spremljali lepi razgledi na okoliške vršace in prelepa cvetana planote. Po okrepčilu smo se med ruševjem povzpeli še na našo najvišjo točko ture 1965 m visoki Dleskovec. Tu je nas veter kar hitro prislil na sestop do Sedelca in mimo Lučke koče nazaj do izhodišča. Celotna tura je trajala pet ur, hoje pa je bilo za tri ure. V lepotah Dleskovške planote smo preživeli en lep pomladanski pohodni dan.

 Sandi

SLIKE na povezavi: www.posrcumlad.si/nazarje/galerija.html

OBVESTILO

 Dodana: 2020-03-26

Spoštovani člani našega društva, obveščamo vas, da so do nadalnjega vse dejavnosti v društvu prekinjene zaradu KORONA VIRUSA. Prosimo vas upoštevajte navodila pristojnih služb in RESNIČNO OSTANIMO DOMA, Ko bo situacija mimo se bomo ponovno srečali. Želimo, da ostanete zdravi.

UO DU Nazarje

Torkov pohod na DOBROVLJE

 Dodana: 2020-03-06

 

V torek, 3. marca 2020, se nas je ob 8. uri pred kulturnim domom Nazarje zbralo 11 pohodnikov z namenom, da se podamo na Dobrovlje. Pot nas je vodila mimo Jušnika do Sv. Urbana. Tu smo si vzeli čas za malico iz nahrbtnika. Potem smo odšli še  do Vrtačke jame. Po ogledu smo nadaljevali pot do Kugonika, od tam nazaj pa mimo opuščene kmetije do Brdonka na Ločko goro. Sledil je strm spust v Loke. Tu nas je dobil dež, ki nas je močil vse do izhodiščne točke v Nazarje.

 Milan

 Slike povezava: www.posrcumlad.si/nazarje/galerija.html

Poročilo o torkovem pohodu na Meliški HOM

 Dodana: 2020-02-06

MELIŠKI HOM

Kljub ne najbolj obetavni vremenski napovedi se nas je zbralo kar 24 pohodnikov in smo se odpeljali na Brdo. Pri vodniku Miranu smo pustili avtomobile in začeli naš pohod. Pot nas je vodila po lahkem brezpotju mimo Otoka na vrh Homa. Nekoliko nas je sicer oviral dež, ki je neusmiljeno padal. Po dobrih dveh urah res lepe poti smo prišli na vrh Homa, kjer si nismo prav nič odpočili, ker vreme tega ni dopuščalo. Hiteli smo do gostišča »Ropi«, kjer so nam pripravili odličen bograč. Med tem se je že skoraj zjasnilo in smo se v lepem vremenu vrnili na izhodišče.

Spet  smo se imeli fajn.

Zora

Slike si oglejte na povezavi www.posrcumlad.si/nazarje/galerija.html

PLAN TORKOVIH POHODOV za 2020 leto

 Dodana: 2020-01-08

Letošnji program pohodov je zelo pester in raznovrsten, ter je pripravljen za celo leto 2020. Načeloma bodo pohodi organizirani vsak prvi torek v mesecu, tako kot do sedaj. Program planinskih pohodov so pripravili vodniki  ki si pridržujejo pravico usklajevanja smeri pohodov in spremembe datumov, če bo to potrebno. Pohodi bodo trajali približno štiri ure in zato vsi člani, ki se bodo udeleževali pohodov morajo poskrbeti za primerno telesno pripravljenost. Udeleženec hodi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnikov. Koristno je, da so udeleženci pohoda kakorkoli zavarovani, saj nesreča nikoli ne počiva. Pohodnik mora biti na pohodu ustrezno opremljen. Opremo mora prilagoditi zahtevnosti pohoda, vremenskim razmeram in napovedim vremena.

Zbirno mesto bo tako kot do sedaj ob 8 uri pri Kulturnem domu v Nazarjah, od tam pa se skupaj odpravimo do izhodišča naše poti.

Za pohod je zaželjena prijava tudi zaradi nezgodnega zavarovanja

Prijave zbira   oseba, ki bo objavljena na spletni strani. Prijavite se vsaj tri (3) dni pred pohodom.

 

 

PLAN POHODOV DU NAZARJE ZA LET0 2020

 

 

Mesec

 

Pohod

 

Vodja

Januar

 SEVČNIK – Andraška pl. pot

 Tone Roštohar

 Februar

 HOM

 Miran Vratanar

 Marec

DOBROVLJE

 

Milan Matko Jana Mohorčič

 

 April

 KRVAVICA

Bojan Kotnik

 Maj

 MARIBORSKO POHORJE

 Zora Štrucl

Junij

 DLESKOVŠKA PLANOTA - Jezerca

 Sandi Grudnik

 Julij

 SV. VIŠARJE – Kamniti lovec

 Miran Vratanar

 Avgust

 KOŽELJEVA POT

 Jana Mohorčič

 September

 MOZIRSKA PLANINA - Javorca

 Tone Roštohar

 Oktober

 ŠMARNA GORA

 Milan Zavolovšek

 November

 VIMPERK – roj. Hiša Neže Maurer

 Tone Roštohar

 December

 POHOD NA PETKOVO – ogled zakladnice v                cerkvi               v   Radmirju

 

 Milan Zavolovšek

 

Opozorilo: s prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z njegovo zahtevnostjo ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve planinskega vodnika ali vodje izleta.