Obvestilo ...

 Dodana: 2020-06-04

                                                  OBČINA NAKLO - PROSTOFER

------------------------------------------------------------------------------                                                 

Obvestilo ...

 Dodana: 2020-03-18

OBVESTILO!

Pisarna DU Naklo je zaradi pojava korona virusa ob sredah do preklica zaprta. Za nujne primere je na voljo telefon: 031/320-585 (Slavka)

Občni zbor ...

 Dodana: 2020-03-16

NA OBČNEM ZBORU DU NAKLO DVORANA POLNA

 

Na občnem zboru Društva upokojencev Naklo, je priznanje Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske, prejela gospa Slavka Jelenc. Priznanje Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske, je bilo podeljeno tudi gospodu Franciju Pretnarju, za organizacijo in sodelovanje na področju športnih aktivnosti upokojencev. Gospa Branka Košič, gospa Magda Slapar in gospod Peter Hkavc pa so prijeli priznanja DU Naklo. Pri prejemnikih priznanja so bila poudarjena prizadevnost, vestnost, vložen trud, razdajanje, ki so vodila v uspešno delo.

 

28. februarja 2020 se je kulturni dom Janeza Filipiča v Naklem hitro polnil. Že v njegovem preddverju so nas prijazno, kot se to v naši deželi spodobi, sprejele članice društva upokojencev, ki sicer vse leto v naši občini obiskujejo starejše občane, kateri to želijo. Z obiski jim lajšajo njihovo osamljenost, z optimizmom razvedrijo marsikateri dan, z energijo prostovoljstva gradijo in vzdržujejo stik med njimi in aktivno populacijo v skupnosti, kadar pa je potrebno pa o zaznavah na terenu obvestijo medicinsko ali še raje, socialno stroko.

 

Malo čez šestnajsto uro so bili sedeži v dvorani zasedeni. Kdor je zamudil, se je zadržal v spodnjem delu dvorane. Z mikrofonom v roki, nas je najprej nagovoril gospod Jože Mohorič. Pozdravil je vse prisotne v dvorani, župana gospoda Ivana Megliča in prisotne, članom v dvorani pridružene goste: gospo Dragico Veskovič podpredsednico PZDU Gorenjske, gospoda Braneta Terana predstavnika gasilske zveze Naklo in ZZB NOB Slovenije Duplje, gospoda Marjana Mihelčiča predsednika DU Kranj, predstavnici DU Preddvor, gospo Jelovčan in gospo Hribernik, gospo Marijo Janc predstavnico KTD Kriva jelka in gospoda Rada Vodenika podpredsednika TD Naklo.

 

V nadaljevanju je povezovalec Mohorič napovedal kulturni del programa, v katerem se je pelo, igralo in plesalo. Plesalci moškega dela folklorne skupine DU Naklo, so zaplesali po odru, z nogami potolkli po odrskih deskah, vsi naenkrat, pa spet in spet, kot da bi bili stari dvajset let in kot da bi plesali pod lipo v nedeljo popoldne. In plesalke, so čisto po žensko prišle tiho iz ozadja, malce spogledljivo, malce nagajivo, a odločene: mojega ne dam in pika. In ko so zaplesali skupaj, popolna akustika. Povezovalec je povedal, da se pripravljajo na pomemben in večji nastop v Cerkljah in da bo del plesne koreografija, ki jo bodo plesali tam, danes prvič zaplesali nam. In da naj ne bomo preveč kritični, če bo kaj narobe šlo. Pa je bilo vse v redu. Zabavali so nas tudi godci na različnih, »domačih« inštrumentih, pa harmonike, ki vedno zagrejejo naše kosti, čeprav že malce stare in napolnijo prostor, kadarkoli zapojejo. Če harmonika zagreje kosti, pa slovenska narodna in ljudska pesem poboža srce. Bravo! Spoštovanje in pohvala folkloristom, ki ste nam s pesmijo, plesom in glasbo odprli vrata v program občnega zbora.

 

O delu društva je poročal njegov predsednik, gospod Jože Kajin. Zahvalil se je prisotnim za številno udeležbo na občnem zboru, vsem, ki sodelujejo v delu društva, še posebej pa poverjenicam, ki so vez med upravnim odborom društva in člani. Izpostavil je skupino prostovoljk v projektu Starejši za starejše, ki deluje že od leta 2010. Pohvalil je komisijo, ki je vzorno skrbela za tekoče vzdrževanje doma in okolice, socialne dejavnosti so bile v društvu dobro organizirane ter pokrite s prostovoljnim delom, odbor za kulturo in turizem v letu 2019 ni miroval, nasprotno, celo leto je bil zelo aktiven z izleti, druženjem na tradicionalnih letnih in novoletnih srečanjih, prav tako FS, ki je nastope nizala drugega za drugim in glede na visoko povprečno starost plesalcev, je bila to več kot uspešna. Delovanje sekcije za šport je nepogrešljivo, saj je bil četrtek rezerviran za kolesarje, v našem društvu se krepi pohodništvo, telovadili smo v OŠ in zunaj na zraku, lahko smo pa tudi balinali, kegljali, streljali, metali pikado, prstomet in se družili ob šahovnici.

 

Predsednik Jože Kajin je izrazil pohvalo glede sodelovanja z občino, ki bo v prihodnje, po besedah župana Ivana Megliča, najmanj na takšni ravni kot doslej. Župan je delovanje društva pohvalil in mu zaželel še mnogo let nivoja, ki ga s svojo aktivnostjo dosega.

 

Besedo so dobili tudi gostje. Pohvalili so dosedanje delo društva, čestitali in zaželeli še naprej novih izzivov, ter dobro počutje pri tradicionalnih prireditvah in druženju. Zbor se je zaključil ob živahnih pogovorih in dobri malici.

 

Besedilo Milenka Jekovec

Fotografije Tine Jekovec

 

Fotografije si lahko ogledate na:

posrcumlad.si/naklo/galerija.html

Vabilo ...

 Dodana: 2020-02-23

 

DRUŠTVO UPOKOJENCEV NAKLO VABI NA

 

ZBOR ČLANOV

 

V PETEK, 28.02.2020 OB 16.00 URI,

 

V DOMU JANEZA FILIPIČA V NAKLEM.

 

PRIČAKUJEMO VAS!

 

 

 

SREČNO 2020 ...

 Dodana: 2019-12-24

SREČNO 2020

V prazničnem šopku želja pošiljamo:

bele snežinke – prinašalke miru in prijateljstva,

sončne žarke – srčnosti in poguma,

rdeče jabolko – radost življenja.

(neznan avtor)

 

MIREN BOŽIČ in SREČNO 2020!

UO in NO DU NAKLO

 

Tajnica: Slavka Jelenc                                                  Predsednik: Jože Kajin