Izlet ...

 Dodana: 2019-10-16

GORIČKO

V torek 15.10.2019, smo imeli člani DU Naklo poseben izlet na severovzhod Slovenije, to je Goričko. V vasi Grad smo obiskali doživljajski park Vulkanija, s slikovitim prikazom nastanka planeta Zemlja, nakar smo se sprehodili po največjem gradu na slovenskem, za konec pa stopili na tromejo Slovenije, Madžarske in Avstrije.

Kako smo se imeli, pa govorijo fotografije.

 

Besedilo in fotografije Tine Jekovec

Fotografije si lahko ogledate na:

www.posrcumlad.si/naklo/galerija.html

 

Na obisk k Pavčku in Slaku ...

 Dodana: 2019-09-13

 

NA OBISK K PAVČKU IN SLAKU

Najstarejši člani Društva upokojencev Naklo so šli na letošnjem tradicionalnem izletu na Dolenjsko, v deželo pesnika Toneta Pavčka in glasbenika Lojzeta Slaka.

Blizu 80 članic in članov društva upokojencev, ki kljub letom ohranjajo vedrino in trdnost, je pod vodstvom predsednika in tajnice društva Jožeta Kajina in Slavke Jelenc ter prizadevnih poverjenic ter članic skupine Starejši za starejše, je v torek, 10. septembra krenilo na Dolenjsko. Popotnike, ki jih je spremljala beseda dveh Jožetov, Mohoriča in mene, je sprva strašila tradicionalna ljubljanska megla, vendar se je razkadila in od Višnje Gore naprej nas je spremljalo sonce. Prva postaja našega potovanja je bil Šentjurij pri Mirni Peči, kjer je bil rojen znani slovenski pesnik Tone Pavček. Z njegovim življenjem in delom nas je najprej v starodavni cerkvi Svetega Jurija in kasneje v Pavčkovem domu seznanila domačinka Mojca Lužar. Naslednja postaja je bila Mirna Peč in eno leto star Muzej Toneta Pavčka in Lojzeta Slaka. V njem smo po zaslugi Ljudmile Bajc in Ines Rupnik zvedeli vse o Lojzetu Slaku in njegovi glasbi, poleg tega pa smo lahko uživali ob poslušanju njegovih viž. Pred vrnitvijo domov ni manjkal tradicionalni rogljiček in klepet v eni od mirnopeških gostiln, pri Marinšku pa je popotnike čakala okusna obara, ter seveda pozdrav župana Ivana Megliča, ki je tudi pomagal pri skrbi, da grla niso bila suha. Prihodnje leto nasvidenje, kam in kdaj pa se mora društvo še odločiti.

Besedilo in fotografije Jože Košnjek

Fotografije si lahko ogledate na:

www.posrcumlad.si/naklo/galerija.html

 

Ponudba Term SNOVIK ...

 Dodana: 2019-07-17

 

 

 

TERME SNOVIK nudijo tudi:

Celodnevna vstopnica  pon-pet 12,00 €  sob, ned in prazniki 14,00 €

4- urna vstopnica            pon-pet 9,00 €    sob, ned in prazniki 11,00 €

2 -urna vstopnica            pon – pet 7,80 €   sob, ned in prazniki 9,30 €

 Paket prenosljivih vstopnic  15x prenosljiva 2-urna vstopnica 115 €

 

Piknik 2019 ...

 Dodana: 2019-05-30

PIKNIK PRI RIBNIKU

 

Članice in člani Društva upokojencev Naklo imamo s sicer muhastim majskim vremenom srečo. V petek, 24. maja je bilo lepo, toplo in sončno vreme in prav ta dan so se članice in člani Društva upokojencev Naklo zbrali na tradicionalnem pikniku pri ribniku v Žejah. V prijetnem okolju je kar številni družbi teknila malica, ki so jo pripravili Tišlerjevi iz Podbrezij, poverjenice pa so poskrbele, da je vsak od udeležencev dobil kar je želel. Dobrodošlico je izrekel društveni predsednik Jože Kajin, še posebej pa smo bili veseli obiska in spodbudnih besed župana Ivana Megliča. Da ni zmagalo dolgočasje, so poskrbele igre. Upokojenci smo tekmovali v kegljanju z kroglo na vrvici, v prstometu in pikadu. Ugotavljali pa so tudi, koliko je tehtal pršut pod stropom ute. Skratka, za nami je nov prijeten dan, ki ga je vredno ponoviti.

Besedilo in fotografije Jože Košnjek

Fotografije si lahko ogledate na:

www.posrcumlad.si/naklo/galerija.html

 

Občni zbor ...

 Dodana: 2019-02-25

BILI SMO NA OBČNEM ZBORU

Na občnem zboru Društva upokojencev Naklo je prejel mag. Andrej Košič priznanje Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske, Slavka Jelenc in Darinka Križnar pa priznanje Društva upokojencev Naklo

 

Tudi letošnji občni zbor Društva upokojencev Naklo, ki je bilo ustanovljeno leta 1953 in ima po stanju konec leta 2018 763 članic in članov (lani se jih je na novi vpisalo 15, umrlo pa jih je 18), v Domu Janeza Filipiča v Naklem je bil dobro obiskan. Članom so se pridružili tudi številni gostje, med njimi župan občine Naklo Ivan Meglič, podpredsednik Zveze društev upokojencev Gorenjske Zoran Rink in častna člana društva Fanika Pagon in Zdenko Košir ter zastopniki sosednjih društev upokojencev in nekaterih društev iz občine Naklo, Izvrsten je bil uvodni kulturni program, ki so ga predstavili plesalci in glasbeniki iz Folklorne skupine društva upokojencev Naklo, ki se je »pomladila in osvežila«, saj je na odru zaplesalo kar devet parov. Pohvala folkloristom, ki vztrajajo in navdušuje ter ohranjajo ples in pesem.

O delu društva v letu 2018 je poročal predsednik Jože Kajin, ki se je zahvalil vsem, ki sodelujejo v delu društva, še posebej pa poverjenicam, ki so vez med upravnim odborom društva in članom, ter skupini, ki skrbi za projekt Starejši za starejše, ki poteka v Naklem od leta 2010 dalje. Predsednik Kajin je naštel društveno delo pri skrbi za starejše in pomoči potrebne, za šport, za izletništvo in za družabnost, ki se izraža v tradicionalnih letnih in novoletnih srečanjih. Pohvalo zasluži sodelovanje z občino, ki bo v prihodnje po besedah župana Ivana Megliča najmanj na takšni ravni kot doslej. Navdušuje podatek, ki ga je povedala koordinatorka akcija Starejši za starejše Magda Slapar, da so članice skupine opravile lani 657 obiskov! Članice potrkajo na vrata domov, ne glede, ali so za njimi člani Društva upokojencev ali ne. Njihovo poslanstvo je plemenito.

Gostje so pohvalili delo društva. Zoran Rink pa je opozoril, da moramo v delo vključiti več mladih upokojencev. Nihče drug ne bo skrbel za nas kot mi sami, je povedal.

Občni zbor se je končal slovesno. Pokrajinska zveza društev upokojencev za Gorenjsko je s priznanjem nagradila dolgoletnega vodjo Folklorne skupine Društva upokojencev Naklo Andreja Košiča, društvo pa svoji članici, dolgoletno tajnico in organizatorko izletniške in kulturne dejavnosti Slavko Jelenc in dosedanjo vodjo komisije za šport Darinko Križnar. Iskrene čestitke! Zbor je bil zaključen s tradicionalnim klepetom in kuhano klobaso, ki pritiče občnemu zboru!

Besedilo in fotografije Jože Košnjek

Fotografije si lahko ogledate na:

www.posrcumlad.si/naklo/galerija.html