Ponudba Term SNOVIK ...

 Dodana: 2019-07-17

 

 

 

TERME SNOVIK nudijo tudi:

Celodnevna vstopnica  pon-pet 12,00 €  sob, ned in prazniki 14,00 €

4- urna vstopnica            pon-pet 9,00 €    sob, ned in prazniki 11,00 €

2 -urna vstopnica            pon – pet 7,80 €   sob, ned in prazniki 9,30 €

 Paket prenosljivih vstopnic  15x prenosljiva 2-urna vstopnica 115 €

 

Piknik 2019 ...

 Dodana: 2019-05-30

PIKNIK PRI RIBNIKU

 

Članice in člani Društva upokojencev Naklo imamo s sicer muhastim majskim vremenom srečo. V petek, 24. maja je bilo lepo, toplo in sončno vreme in prav ta dan so se članice in člani Društva upokojencev Naklo zbrali na tradicionalnem pikniku pri ribniku v Žejah. V prijetnem okolju je kar številni družbi teknila malica, ki so jo pripravili Tišlerjevi iz Podbrezij, poverjenice pa so poskrbele, da je vsak od udeležencev dobil kar je želel. Dobrodošlico je izrekel društveni predsednik Jože Kajin, še posebej pa smo bili veseli obiska in spodbudnih besed župana Ivana Megliča. Da ni zmagalo dolgočasje, so poskrbele igre. Upokojenci smo tekmovali v kegljanju z kroglo na vrvici, v prstometu in pikadu. Ugotavljali pa so tudi, koliko je tehtal pršut pod stropom ute. Skratka, za nami je nov prijeten dan, ki ga je vredno ponoviti.

Besedilo in fotografije Jože Košnjek

Fotografije si lahko ogledate na:

www.posrcumlad.si/naklo/galerija.html

 

Občni zbor ...

 Dodana: 2019-02-25

BILI SMO NA OBČNEM ZBORU

Na občnem zboru Društva upokojencev Naklo je prejel mag. Andrej Košič priznanje Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske, Slavka Jelenc in Darinka Križnar pa priznanje Društva upokojencev Naklo

 

Tudi letošnji občni zbor Društva upokojencev Naklo, ki je bilo ustanovljeno leta 1953 in ima po stanju konec leta 2018 763 članic in članov (lani se jih je na novi vpisalo 15, umrlo pa jih je 18), v Domu Janeza Filipiča v Naklem je bil dobro obiskan. Članom so se pridružili tudi številni gostje, med njimi župan občine Naklo Ivan Meglič, podpredsednik Zveze društev upokojencev Gorenjske Zoran Rink in častna člana društva Fanika Pagon in Zdenko Košir ter zastopniki sosednjih društev upokojencev in nekaterih društev iz občine Naklo, Izvrsten je bil uvodni kulturni program, ki so ga predstavili plesalci in glasbeniki iz Folklorne skupine društva upokojencev Naklo, ki se je »pomladila in osvežila«, saj je na odru zaplesalo kar devet parov. Pohvala folkloristom, ki vztrajajo in navdušuje ter ohranjajo ples in pesem.

O delu društva v letu 2018 je poročal predsednik Jože Kajin, ki se je zahvalil vsem, ki sodelujejo v delu društva, še posebej pa poverjenicam, ki so vez med upravnim odborom društva in članom, ter skupini, ki skrbi za projekt Starejši za starejše, ki poteka v Naklem od leta 2010 dalje. Predsednik Kajin je naštel društveno delo pri skrbi za starejše in pomoči potrebne, za šport, za izletništvo in za družabnost, ki se izraža v tradicionalnih letnih in novoletnih srečanjih. Pohvalo zasluži sodelovanje z občino, ki bo v prihodnje po besedah župana Ivana Megliča najmanj na takšni ravni kot doslej. Navdušuje podatek, ki ga je povedala koordinatorka akcija Starejši za starejše Magda Slapar, da so članice skupine opravile lani 657 obiskov! Članice potrkajo na vrata domov, ne glede, ali so za njimi člani Društva upokojencev ali ne. Njihovo poslanstvo je plemenito.

Gostje so pohvalili delo društva. Zoran Rink pa je opozoril, da moramo v delo vključiti več mladih upokojencev. Nihče drug ne bo skrbel za nas kot mi sami, je povedal.

Občni zbor se je končal slovesno. Pokrajinska zveza društev upokojencev za Gorenjsko je s priznanjem nagradila dolgoletnega vodjo Folklorne skupine Društva upokojencev Naklo Andreja Košiča, društvo pa svoji članici, dolgoletno tajnico in organizatorko izletniške in kulturne dejavnosti Slavko Jelenc in dosedanjo vodjo komisije za šport Darinko Križnar. Iskrene čestitke! Zbor je bil zaključen s tradicionalnim klepetom in kuhano klobaso, ki pritiče občnemu zboru!

Besedilo in fotografije Jože Košnjek

Fotografije si lahko ogledate na:

www.posrcumlad.si/naklo/galerija.html

 

Vabilo ...

 Dodana: 2019-02-12

 

DRUŠTVO UPOKOJENCEV NAKLO VAS VABI NA

 

ZBOR ČLANOV

 

V PETEK, 22.02.2019 OB 16.00 URI,

 

V DOMU JANEZA FILIPIČA V NAKLEM.

 

PRIČAKUJEMO VAS!

 

Novoletno srečanje ...

 Dodana: 2018-12-17

VESELO V NOVO LETO

Kar osemdeset članic in članov Društva upokojencev Naklo se je zbralo na tradicionalnem predprazničnem srečanju v gostilni Pri Slavki v Podbrezjah. Bilo nas je več kot lani in to je razveseljiv podatek. Druščino je nagovoril predsednik Društva upokojencev Naklo Jože Kajin, se zahvalil za sodelovanje in zaželel srečo in zdravje v prihodnjem letu, kar najbolj potrebujemo. Dobrodošlico in zahvalo za sodelovanje nam je izrekel tudi odhajajoči župan Marko Mravlja, ki je imel za delovanje društva veliko razumevanja. Slavkina kuhinja je poskrbela za okusno hrano, glasbenika, člana dua Frenki sta skrbela za pesem in ples, tudi v novoletnem vzdušju, Slavka je bedela nad potekom srečolova, neumorna kulturna ustvarjalka Milenka Jekovec pa nam je misli obrnila k Ivanu Cankarju, katerega stoletnice smrti se spominjamo letošnjega decembra. Vsem članicam in članom srečno in zdravo v prihodnjem letu tudi v mojem imenu. Del tistega, kar se je dogajalo v društvu, sva skušala s Tinetom preko spletne strani sporočiti čim večjemu številu članic in članov.

Besedilo in fotografije: Jože Košnjek

 

Fotografije si lahko ogledate na:

www.posrcumlad.si/naklo/galerija.html