Dodana: 2021-05-30

POVZETEK NAŠEGA DELA V LETU 2020

 Dodana: 2021-02-24

Kot povsod po svetu, je bilo tudi pri nas, leto 2020 v znamenju virusa Covid-19. Ob razglašeni epidemiji se je ustavilo delovanje mnogih podjetij in društev. Kljub temu je bila naša pisarna odprta vsak dan in trudili smo se, da člani društva nebi bili pozabljeni.

Tako smo 22.06.2020 izvedli Občni zbor, na katerega so bili povabljeni vsi člani DU Metlika, DU Suhor in DU Gradac. Udeležba je bila razmeram primerna, veseli pa smo, da se je na naše povabilo odzval predsednik PZDU g. Dušan Kraševec. Po končanem OZ je bilo predavanje o demenci, ki ga je izvedla dr. Anamarija Kejžar.

Od 01.07. do 08.07.2020 je bilo organizirano letovanje v hotelu Delfin v Izoli. Udeležilo se ga je 31 članov.

25.09.2020 je Hiša sadeži družbe Metlika praznovala 5. obletnico delovanja, kjer smo delno sodelovali pri pripravi in izvedbi programa. Nastopil je tudi pevski zbor našega društva.

08.10.2020 je 15 članov odšlo na enodnevni izlet. Obiskali smo muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči, ter Deželo kozolcev v Šentrupertu.

Vsakoletno srečanje starostnikov, ki so stari 80 let in več, je žal odpadlo, zato smo vsem tem članom (v letu 2020 jih je bilo 179) poslali prisrčna obvestila. Vsakemu izmed njih smo poslali tudi  voščilnico za rojstni dan, 13. jubilantom pa še darilno kartico v vrednosti 10€.

Vse voščilnice smo ročno izdelali na skupnih delavnicah DC Šent,   HSD Metlika in DU Metlika. Prav tako smo skupaj z DC Šent in HSD skozi vse leto skrbeli za urejeno okolico (sajenje rož, košnja trave, grabljenje listja, čiščenje,...)

V letu 2020 se je od nas poslovilo 14 članov. Ob slovesu smo se njihovemu spominu poklonili s paketom sveč.

Moramo pohvaliti naše prostovoljke in prostovoljce, ki pod vodstvom koordinatorice dr. Elizabete Srebočan, delujejo v programu ,,Starejši za starejše,, in so kljub vsem omejitvam uspeli izpolniti celoletni plan. Ob koncu leta so bili nagrajeni z jopicami iz flisa, 11 med njimi pa je na OZ prejelo tudi priznanje za 10-letno delo v tem programu.

Pred božičnimi prazniki smo vsem članom poslali voščilnico z nekaj vzpodbudnimi besedami in jim zaželeli lepe praznike in vse dobro v letu, ki prihaja.

29.12.2020 je sosednjo Hrvaško prizadel potres, ki se je močno čutil tudi pri nas. Ob tem nemilem dogodku je zelo poškodovalo zgornje prostore naše stavbe, saj so vse stene in stropi popokali in odpadel je omet. Potrebno bo večje popravilo škode. Tako bomo leto 2021 začeli z nepredvidenimi stroški, a prepričan sem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo.

 V želji, da se življenje čim prej vrne na stare tire in se spet snidemo, vas pozdravlja

                                      

                                        predsednik Društva upokojencev Metlika

                                                         Jože Mozetič

   

ZBOR ČLANOV, 22. 6. 2020

 Dodana: 2020-07-11

Občni zbor, Društva upokojencev Metlika, smo zaradi korona virusa iz marca, premaknili na 22. junij 2020.

V okviru zbora je bilo tudi predavanje dr. Anamarije Kejžar o demenci. Najprej smo opravili OZ, kjer smo pregledali delo društva o delu v letu 2019 in sprejeli program dela za leto 2020.

Ocenili smo, da je delo društva v letu 2019 bilo uspešno. Uresničili smo cilje, srečali smo se z DU Kamanje in DU Ozalj, uspešni smo bili na kulturnem področju, naš pevski zbor je imel 15 nastopov, ravno tako je bilo uspešno delo na socialnem, družabnem in športnem področju.

Skupina ,,Starejši za starejše,, je opravila večje število obiskov kot je bilo načrtovanih. Društvo je finančno uspešno poslovalo in OZ je soglasno potrdil poročila za leto 2019, ter sprejel program za leto 2020, ki pa bo zaradi Corona virusa, kot kaže, precej okrnjen.

Na koncu sta, predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine, Dušan Kraševec in predsednik DU Suhor, Jože Žlogar, pozdravila OZ in zaželela uspešno delo v letu 2020.

V nadaljevanju OZ smo prisluhnili predavanju dr. Kejžarjeve o demenci. Predavanje je spremljal tudi film, ki je ponazoril dogajanja o primerih dementnega stanja v enem od slovenskih domov za ostarele. Člani so predstavitev lepo sprejeli, bilo je kar nekaj komentarjev in vprašanj v zvezi s to boleznijo.

       

                                                                     Predsednik DU Metlika Jože Mozetič

 Dodana: 2019-09-16

TURNIR V PIKADU – POSVEČEN MESTNEMU PRAZNIKU METLI

 Dodana: 2019-09-16