Upokojencem v Logatcu in Postojni priznanje za usp

 Dodana: 2019-01-24

3.januar 2018

Na prvem dnevu Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS), ki je bil 15. decembra v Izoli, so podelili priznanja najboljšim društvom upokojencev posameznih pokrajinskih zvez. Prejela sta jih tudi logaško in postojnsko društvo.

 

 

Dan ZDUS-a, upokojenci, Izola, Hotel Delfin, 15. december 2017 Foto: Anna Paynich

Priznanja zaslužnim društvom, ki so v letu 2017 izkazala izjemen uspeh v svojih aktivnostih, je podelil predsednik ZDUS-a Janez Sušnik. Društvo upokojencev Logatec je najboljše v osrednjeslovenski pokrajinski zvezi, priznanje in nagrado je prevzel predsednik Vladislav Puc, postojnsko društvo pa je najboljše v južnoprimorski pokrajinski zvezi, priznanje je prevzel njegov predsednik Franc Koščak.

Na prireditvi ob prvem dnevu ZDUS-a v Izoli so upokojenci gostili ugledne goste, ministre za kmetijstvo, delo, zdravje in zunanje zadeve Dejana Židana, Anjo Kopač Mrak, Milojko Kolar Celarc in Karla Erjavca. Zbrane je nagovoril predsednik ZDUS-a Janez Sušnik, na prireditvi pa so sodelovali tudi gostje, ki so pojasnjevali, na kakšen način naj bi izboljšali problematiko starejših ljudi. V kulturnem programu so nastopili moški zbor Delfin domačega društva upokojencev Jagodje, otroški zbor OŠ Livade Izola in folklorna skupina Pušelc Društva upokojencev Boris Kidrič.