IZLET

 Dodana: 2019-04-30

Obvestilo o plačilu članarine za leto 2019

 Dodana: 2019-01-24

VPIS NOVIH ČLANOV!

 

ČLANARINA DU LOGATEC  ZA LETO 2019 JE 12 €.

PLAČANA MORA BITI DO 31. MAJA 2019.

ČE ČLANARINA NE BO PLAČANA DO 31. MAJA 2019, VAS BO  DU ČRTALO IZ SEZNAMA ČLANSTVA.

PISNA PRITOŽBA JE MOŽNA NA ZBORU ČLANOV.

 

SKLAD VZAJEMNE SAMOPOMOČI ZDUS JE 12 EUR,

NI OBVEZEN.

VPIS IN PLAČILO JE V DRUŠTVENI PISARNI VSAKO SREDO IN PETEK OD 8. DO 10. URE ali na tel.:  01/7541-352.

                                                                       Vladislav Puc, l.r.

                                                                 Predsednik DU Logatec

ZLATO IN BISERI V DRUŠTVU UPOKOJENCEV

 Dodana: 2019-01-24

Jesen življenja prinaša mnoge skrivnosti, radosti in žalosti ovenčane s toplino trenutkov, ki jih umirja počasnejši utrip. Minljivost in ranljivost je blizu z jesensko naravo, ki nas obdaja in kliče po druženju. Tako smo pri Društvu upokojencev Logatec na Martinovo nedeljo pripravili srečanje biserno in zlato poročencev za leto 2018 in naših starostnikov nad 79 let v društvenem prostoru.

S posebno prijaznim občutjem smo se srečali z dvema paroma, ki sta poročena že celih 60 let. To sta Milan in Angela Šibelja ter Anton in Anica Gladek.

Zlato poročenci pa so Janez in Zofija Rupnik, Bruno in Ivanka Šen ter Milan in Pavla Markič. Radostno smo vsem prisotnim slavljencem zaploskali in jim čestitali še na mnoga leta.

Posebej smo ta dogodek obeležili s kratkim kulturnim programom. Pevke pevskega društva DI in DU pod vodstvom Matija Logarja so za dobro razpoloženje  zapele nekaj izbranih pesmi, Peter in Kostja sta pričarala melodije, Francka je recitirala svojo pesem, predsednik Društva upokojencev Vlado je spregovoril nekaj spodbudnih besed. Za počastitev Martinovega praznika pa sta Štefan in Tončka uprizorila blagoslovitev vina.

Ob koncu smo se zavrteli ob zvokih harmonike in kitare, nazdravljali in se veselili ter uživali ob druženju pri kosilu.

Besedilo: Francka Čuk                                                                         Foto: Vida Krajnc

Upokojencem v Logatcu in Postojni priznanje za usp

 Dodana: 2019-01-24

3.januar 2018

Na prvem dnevu Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS), ki je bil 15. decembra v Izoli, so podelili priznanja najboljšim društvom upokojencev posameznih pokrajinskih zvez. Prejela sta jih tudi logaško in postojnsko društvo.

 

 

Dan ZDUS-a, upokojenci, Izola, Hotel Delfin, 15. december 2017 Foto: Anna Paynich

Priznanja zaslužnim društvom, ki so v letu 2017 izkazala izjemen uspeh v svojih aktivnostih, je podelil predsednik ZDUS-a Janez Sušnik. Društvo upokojencev Logatec je najboljše v osrednjeslovenski pokrajinski zvezi, priznanje in nagrado je prevzel predsednik Vladislav Puc, postojnsko društvo pa je najboljše v južnoprimorski pokrajinski zvezi, priznanje je prevzel njegov predsednik Franc Koščak.

Na prireditvi ob prvem dnevu ZDUS-a v Izoli so upokojenci gostili ugledne goste, ministre za kmetijstvo, delo, zdravje in zunanje zadeve Dejana Židana, Anjo Kopač Mrak, Milojko Kolar Celarc in Karla Erjavca. Zbrane je nagovoril predsednik ZDUS-a Janez Sušnik, na prireditvi pa so sodelovali tudi gostje, ki so pojasnjevali, na kakšen način naj bi izboljšali problematiko starejših ljudi. V kulturnem programu so nastopili moški zbor Delfin domačega društva upokojencev Jagodje, otroški zbor OŠ Livade Izola in folklorna skupina Pušelc Društva upokojencev Boris Kidrič.