Pivovarna Union vabilo

 Dodana: 2019-03-25

Vabimo vas na ogled pivovarskega muzeja in sodobnega varjenja piva v Pivovarno UNION  Ljubljani.

Člani DU Lipoglav ste vabila že prejeli v elektronsi obliki ali pa so vam ga posredovali vaši poverjeniki.

Ogled bo v sredo 10. aprila ob 12h.  Ogled z vodnikom traja 1.5h. Po ogledu si bomo privoščilo kosilo v njihovi pivnici.

Cena ogleda skupaj s kosilom in darilom je € 18,00.

Redni letno Zbor društva je uspel

 Dodana: 2019-03-03

Letošnji Zbor DU Lipoglav je potekal 23.2.2019 v prostorih PGD Lipoglav s pričetkom ob 17h.

Zbor je v celoti uspel. Ker je bila prisotna več kot polovica članov smo z delom lahko pričeli takoj.

Po pozdravnem nagovoru predsednika DU g. Mira Vengusta in otvoritvi Zbora ter izvolitvijo delovnih teles, je Zbor opravil svoje delo v dobri uri. Seveda je delo potekalo po potrjenem dnevnem redu kot je bilo predlagano na vabilu.

Zapisnik Zbora bo objavljen na teh straneh v najkrajšem času. Priložen bo spisek naših aktivnosti za leto 2019, srečanja, izleti ekskurzije...

Fotografije in utrinke Zbora si lahko ogledate v galeriji.

Po končanem delu Zbora je potekalo tradicionalno druženje ob tradicionalni slovenski klobasi in kozarčku rujnega. Ozračje je bilo sproščeno in v zadovoljstvo vseh prisotnih. Ob takih in podobnih mesečnih srečanjih ugotavljamo, da je vsem v zadovoljstvo da se lahko srečajo in pogovarjajo. Ob tej priliki vabimo vse člane, da se v še večjem številu udeležijo napovedanih mesečnih srečanj. 

Zahvala vsem za prisotnost in uspešno delo Zbora, hvala vsem povabljenim gostom za udeležbo, posebej pa PGD Lipoglav za koriščenje prostorov.

 

Zbor članov društva upokojencev Lipoglav

 Dodana: 2019-02-10

Spoštovani člani in prijatelji društva ter vsi ki bi radi to postali. Vabljeni.

Leto je naokoli.

Potrebno je napraviti pregled in obračun delovanja društva. Vse to, posebej pa druženje članov našega društva se bo odvilo v soboto 23.februarja 2019 ob 17h v prostorih PGD Lipoglav na Malem Lipoglavu. Vabila na to naše druženje z  pogostitvijo so na poti in jih boste prejeli od poverjenikov ki vas bodo "olajšali" še za letno članarino ki ostaja enaka kot v preteklosti ( € 7,00).

Vabimo vse člane, da se poslužujejo naše spletne strani in nam pošiljajo predloge za uspešno delovnje društva. Prav tako pričakujemo vaše odzive bodisi v primeru slabih ali dobrih iskušenj pri delovanju društva. Opažamo, da se navkljub osnovnemu znanju nekateri članov iz računalništva ne poslužujete nove tehnologije brez katere bo na žalost naše življenje zelo oteženo. Vedno se ne bomo mogli zanašati da nam mladi pomagajo pri tem. Vse večkrat od mladih slišimo odgovor: "saj sem ti že pokazal ali objasnil." Zato še enkrat, vsi ki imate možnost dostopa do računalnika, izkoristite to možnost. 

Pišite nam na naslov:dulipoglav@gmail.com 

Prisrčno vabljeni k sodelovanju, bodočim članov pa še posebno vabilo k včlanitvi in pomladitvi našega in vašega DRUŠTVA UPOKOJENCEV LIPOGLAV.

Delavnica SOŽITJE

 Dodana: 2018-03-23

Delavnica SOŽITJE- varnost starejših voznikov v prometu je bila dne 21.3.2018 uspešno izvedena in organizirana s strani Agencije za varnost prometa na Malem Lipoglavu. Pomoč pri organizaciji sta  nudila MOL in naše društvo.

Udeležilo se je kar 30 udeležencev. Delavnica je bila dobro vodena in udeleženci so bili zelo zadovoljni z na novo pridobljenimi informacijami iz prometa, izkušenj policije, DARS-a, reševalne službe in zdravnice, ki je na svojstven način opisovala zdravstvena stanja starejših in njihovih sposobnostih v prometu. Skratka delavnica je doprinesla kar nekaj novih spoznanj.

Hvala predavateljem, hvala tudi vsem ki so se delavnice udeležili.

Letni Zbor društva

 Dodana: 2018-03-23

Letošnji redni letni Zbor našega društva smo uspešno izvedli 17.3.2018 s pričetkom ob 17h. Prisotnih je bilo več kot polovica naših članov. Zbor je bil odlično pripravljen in se uspešno končal. 

Sledilo je druženje v prisrčnem vzdušju ob že tradicionalni hrani in pijači. Zboru so se odzvali vsi povabljeni, g. Marjan Sedmak, predsednik MZU Ljubljana-Osrednjeslovenska pokrajinska zveza DU, skupaj z ga. Cecilijo Lumbar, g.Janez Moškrič, predsednik ČS Sostro, g. Franc Košir, predsednik Območne zveze upokojencev Ljubljana Moste Polje in DU Zadvor, ga. Marinka Žitnik, PŠ Lipoglav, ga. Mihaela Grum, DPL, ga. Anka Furlan, predsednica DU Šmarje Sap in g. Marko Vengust, tajnik PGD Lipoglav. Gostje so imeli kratke pozdravne govore in pohvalili naša prizadevanja za dobre medsebojne odnose, organizacijo pohodov in raznih druženj preko leta.