DRUŽILI SMO SE S ČLANI DU MURSKO SREDIŠČE

 Dodana: 2019-08-25

Tradicionalno srečanje s člani DU Mursko Središče je bilo v četrtek, 22. avgusta 2019 ob ribniku "Zelišče" v Murskem Središču. Ob prihodu na prizorišče srečanja so nas pričakali prijazni domačini s kavico in pecivom, ki so ga pripravile članice gostiteljice. Po toplem sprejemu in krajšem kramljanju, smo se odpravili na prizorišča posameznih športnih tekmovanj v pikadu, vrtnem kegljanju moški in ženske, metanju obročev ženske, streljanju z zračno puško moški in ribolovu moški. 

Tekmovanja so bila končana nekaj pred 12. uro, ko je bila razglasitev rezultatov. Tokrat so bili bljši člani in članice DU Mursko Središče, ki so zmagali v štirih disciplinah. Lendavčani pa smo bili boljši v treh disciplinah. DU Mursko Središče je bilo boljše v streljanju z zračno puško,vrtnem kegljanju-ženske, metanju obročev-ženske in ribolovu. Lendavčani pa smo bili boljši v pikadu moški, pikadu ženske ter v vrtnem kegljanju moški. Naše tekmovalke in tekmovalci pa o za posamezne uvrstitve prejeli medalje v naslednjih disciplinah : streljanje z zračno puško Duh Franc 3. mesto, vrtno kegljanje ženske Koren Nada 2. mesto, vrtno kegljanje moški Bračko Drago 1. mesto in Bokan Katarina 3. mesto, pikado moški Lebar Anton 1. mesto in Tomažič Franc 2. mesto ter v ribolovu Žižek Stanko 3. mesto.

Po razglasitvi športnih rezultatov je sledilo družabno srečanje, na katerem so nekateri celo zaplesali ob živi glasbi.

Naslednje srečanje bo drugo leto v Lendavi.

OBISKALI SMO BELO KRAJINO IN KARLOVAC

 Dodana: 2019-08-25

V sredo, 21. avgusta 2019 smo se ob sedmi uri zjutraj udeleženci izleta zbrali pred prostori DU Lendava in se z dvema avtobusoma odpeljali čez Hrvaško proti Beli Krajini. Po krajšem postanku na počivališču v Draganiču, kjer smo se okrepčali s kavico in sendvičem, smo hitro prispeli do mejnega prehoda med Hrvaško in Slovenijo, kjer smo takoj pro prestopu meje prispeli v srednjeveško mesto Bele Krajine v Metliko. Avtobus nas je odložil v središču mesta, od koder smo se sprehodili do gradu, v katerem smo si ogledali zelo lepo urejen muzej. Sledil je krajši odmoer na grajskem dvorišču, kjer je bila tudi degustacija treh vrst vina v grajski kleti. Ob degustaciji vin smo lahko poskusili tudi belogranjsko pogačo, ki je posebnost tega kraja.

Sledila je krajša vošnja do restavracije Štajdohar v Kanižarici, v neposredni bližini Črnomlja. Po opravljednem kosilu smo se odpeljali v Črnomelj, kjer smo si ogledali središče tega največjega mesta v Beli Krajini, sledil je še ogled mestnega muzeja in cerkvice Svetega Duha.

Z lepimi vtisi smo se iz Bele Krajine napotili proti domu in si v Karlovcu ogledali Akvarij sladkovodnih rib - Aguatika. Ob ogledu akvarija smo lahko podoživeli življenje vseh vrst rib od izvira reke do njenega izliva. Bilo je čudovito videti na predstavljen način  življenje rib v vodi.

Vsi ogledi so bili strokovno vodeni z vodniki in prav tako smo ves dan imeli voden izlet s predstavnicama Turistične agencije Jakopič.

Izlet je bil v celoti dobro organiziran in voden v zadovoljstvo vseh udeležencev, ki nas je tokrat bilo 81 članov društva.

Hvala vsem, ki so izlet organizirali in ga tako dobro izvedli.

LETOVANJE V HOTELU DELFIN V IZOLI

 Dodana: 2019-08-07

Obveščamo vse zainteresirane člane Društva upokojencev Lendava za letovanje v hotelu DELFIN v Izoli, da je možno rezervirati naslednja termina :

 

- od 20.11. do 26.11.2019

 

- od 26.11. do 2.12.2019.

 

V Izolo bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz iz Murske Sobote.  Zainteresirani se prijavite do konca avgusta 2019 v prostorih Društva upokojencev v Lendavi.

LETOVALI SMO V PIROVCU

 Dodana: 2019-08-04

Pirovac je eno najstarejših srednjeveških mest, ki leži v zavetju prelepega zaliva z blago limo, mirnim in čistim morjem, med dvema večjima mestoma, med Zadrom in Šibenikom v neposredni bližini jadranske magistrale. Letos nas je v tem mestu letovalo enainštirideset članov Društva upokojencev Lendava. Sedem dni smo uživali v hotelu Miran, ki je na obrobju starega dela mesta. Hotel ima prekrasno plažo, ki je tik ob hotelu, saj se izhod iz hotela malone konča v morski vodi in prav tako  je pod starimi bori lokal za pijačo in kavo, katerega prostor sega vse do roba plaže, na kateri smo se sončili. Okolica hotela je obdana z veliko zelenja, v kateri se razprostora zelo lepo urejen avtokamp. V lepo urejenih sobah je res, da ni modernih hladilnih sistemov, so pa v njih ventilatorji, če jih je kdo uporabljal, saj je bilo ponoči kar prijetno hladno. Vsi udeleženci smo bili presenečeni nad prijaznim osebjem, ki nam je zmeraj poskušalo uresničiti vse naše želje. V samem hotelu je urejena velika restavracija, ki pa je klimatizirana in v kateri so nam ves čas nudili zelo okusno in pestro izbiro hrane, ki je bila samopostrežna pri vseh treh obrokih, pri katerih smo si lahko postregli še z neomejeno količino pijače, ki je bila pri vsakem obroku. Uživali smo v topli morski vodi, soncu in lepih večernih sprehodih do starega dela mesta, ki je oddaljeno od hotela približno petnajst minut hoje. Bilo je lepo druženje, veliko pogovorov, obujanja spominov, lepih trenutkov, ki jih bo težko pozabiti. V sredo zvečer je bilo še posebej prijetno, saj smo se na veliki terasi s pogledom na morje zbrali vsi dopustniki DU Lendava in proslavili rojstni dan naše članice ga. Magdalene Bači. Presenetili smo jo z veliko torto, s katero smo se na koncu vsi posladkali.

Pred odhodom iz hotela Miran, smo se poslovili od vodstva hotela, ki nam je izreklo vse pohvale za vzorno obnašanje in prijaznost vseh naših udeležencev, saj smo bili skupina, ki bi lahko bila vzor vsem ostalim.

Potovanje domov je potekalo brez posebnosti, razen gneče na cestah, ki je v tem času za ta del Hrvaške normalna.

Na koncu dopustovanja smo si udeleženci obljubili, da se naslednje leto ponovno vidimo v Pirovcu, če bo DU Lendava organizoralo letovanje na tej destinaciji in če nam bo to zdravje dopuščalo.

Ob tej priložnosti se Društvo upokojencev Lendava in Turistična agencija Trakostyan Tours zahvaljujeta vsem udeležencem za letovanje, udeleženci pa se zahvaljujemo DU Lendava, da nam je omogočilo eno od najbolj prijetnih letovanj na morju.

Nasvidenje naslednje leto !

SREČANJE POMURSKIH UPOKOJENCEV

 Dodana: 2019-07-05

V četrtek, 4. julija 2019 je bilo v Moravskih toplicah 17. srečanje upokojencev Pomurja. Ob tej priložnosti so pred prireditvenim šotorom bile postavljene stojnice, na katerih so posamezna društva prikazovala svoje rokodelske stvaritve. Eno od stojnic so krasile tudi vezenine ročnih del, ki jih ustvarjajo naše članice. Tako sta Marija in Dragica pripravili razstavo na omenjeni stojnici, ki si jo je ogledalo veliko število obiskovalcev srečanja. Razstava je bila zelo lepo pripravljena, saj je zajemala zbirko zelo lepih vezenin, nad katerimi so bili obiskovalci zelo navdušeni. S tem prikazom so bile zaključene aktivnosti ročnodelskega krožka za prvo polletje. Z delom bodo članice nadaljevale v začetku septembra in se z novimi deli pripravljale na razstavo, ki bo konec leta.