KEGLJAČI SO SE UVRSTILI NA DRŽAVNO PRVENSTVO

 Dodana: 2017-05-28

V sredo, 24. maja 2017 je v okviru športnih iger PPZDU M. Sobota, DU Lendava organiziralo tekmovanje v kegljanju na kegljišču v Radencih.

Društvo upokojencev Lendava je bilo najboljše in se je s prvo osvojenim mestom uvrstilo na državno prvenstvo, ki bo v jesenskem času.

PEVSKI ZBOR DU \\

 Dodana: 2017-05-23

Na povabilo DU iz Pecsa je naš pevski zbor v soboto, 20. maja 2017 sodeloval na spomladanskem regionalnem festivalu pevskih zborov. Nastopi pevskih zborov so bili tekmovalnega značaja. Zmagovalni pevski zbor se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo v jeseni v Budimpešti. Na reviji je sodelovalo 40 zborov. Naši pevci so nastopili kot deveto nastopajoči in to kot gostje in niso bili v tekmovalni kunkurenci. Po nastopu, na katerem je naš pevski zbor zapel tri slovenske in eno madžarsko pesem, je bil deležen velikega aplavza in ovacij celotnega občinstva, ki se je zbralo v veliki kulturni dvorani.

Po oceni tako občinstva kakor tudi uradnih ocenjevalcev, ki so poslušali nastope vseh zborov in jih ocenjevali, je naš pevski zbor DU Lendava "Nimam časa" bil razglašen za najboljši pevski zbor na tej reviji. Kljub temu, da smo nastopali izven konkurence, so naši pevci in pevke pod vodstvom zborovodje g. Jožeta Gerenčerja dobili povabilo za nastop na reviji pevskih zborov Madžarske v Budimpešti, ki bo v prvi polovici meseca septembra.

V Pecsu nas je vodstvo DU Pecs zelo lepo sprejelo in smo bili njihovi posebni gostje. Po samem nastopu je pevski zbor prejel pisno priznanje in zahvalo za nastop, DU Lendava pa spominski graviran krožnik iz nerjavečega jekla za 10-letno sodelovanje med obema društvoma.

Domačini so nam z dvema vodičkama omogočili ogled samega mesta z zgodovinskimi znamenitostmi. Po ogledu mesta smo se z lepimi vtisi in dobro razpoloženi odpravili proti domu. Vzdušje je bilo ves dan zelo veselo in to še posebej po nastopu in samem potovanju. V avtobusu je vso pot donela pesem, ki so jo prepevali  tako člani zbora kot  njihovi spremljevalci. Kar naenkrat smo bili že doma in to še v prvem večernem mraku.

Tokratni nastop našega pevskih zbora DU Lendava je bil prvi javni nastop pod vodststvom novega zborovodje g.  Gerenčer Jožeta, ki pa je tudi naš član društva.

Za lep nastop, lepo doživetje in predstavitev našega društva v Pescu, se vsem prav lepo zahvaljujemo.

\"KOFETARJI\" PRIDNO VADIJO

 Dodana: 2017-05-05

Gledališka skupina "Kofetarji" Društva upokojencev Lendava je z vajami za igro v dveh dejanjih "OPOROKA", pričela že v mesecu februarju. Pod vodstvom avtorja in režiserja g. Car Jožefa, so člani gledliške skupine svoje vloge vzeli zelo resno in že danes lahko trdimo, da bodo tudi tokrat s svojim nastopom navdušili občinstvo. Te dni vaje potekajo še bolj intezivno in se od tega tedna odvijajo dvakrat tedensko. Delovna vnema in prizadevnost vseh, ki so vključeni v priprave in izvedbo igre, bo na oder postavljena kot je bilo napovedano v petek, 26. maja 2017 ob 19. uri v gledališko koncertni dvorani v Lendavi. Glavna oseba naše igre živi v Domu ostarelih v Lendavi in prav od nje se pričakuje komu bo z oporoko kaj zapustila. Da bi to izvedeli pa morate priti na premierno uprizoritev, kot je to že bilo napovedano.

IZVEDLI SMO REGIJSKO TEKMOVANJE V STRELJANJU

 Dodana: 2017-04-22

V petek, 21. aprila 2017 se je v Lendavi na strelišču pod stadionom NK Nafte odvijalo regijsko tekmovanje DU v streljanju z zračno puško. V društvenih prostorih DU Lendava se je zbralo sedem strelskih ekip in to iz DU : M. Sobota, Kobilje, Radenci, G. Radgona, Ljutomer, Černelavci in Lendava. Po pozdravu vseh ekip, ki sta jih  sprejela podpredsednik g. Lovrak in športni referent društva g. Nađ, so se tekmovalci napotili na strelišče, kjer so tekmovali. 

Po končanem tekmovanju so bili razglašeni rezultati in podeljeni pokali v restavraciji TUŠ, kjer je v nadaljevanju potekalo družabno srečanje.

Najboljši so letos bili strelci iz DU M. Sobota, drugi so bili strelci iz DU Radenci in tretji DU Černelavci. Domačini pa so bili četrti.

UČILI SMO SE ROKOVATI S PAMETNIMI TELEFONI

 Dodana: 2017-04-22

V okviru vseslovenskega projekta Simbioza v sodelovanju z Dvojezično srednjo šolo, ki je organizirala medgeneracijsko druženje, se je naših 14 članov in članice iz DU Lendava udeležilo omenjenega srečanja, na katerem je potekalo spoznavanje z delom pametnih telefonov. Tako kot že vrsto let nazaj, so tudi tokrat prevzeli vlogo predavateljev dijakinje in dijaki tretjega letnika, ki so našim članom prikazali vse skrivnosti delovanja pametnih telefonov. Srečanje je potekalo v učilnici na omenjeni šoli v četrtek, 20. aprila 2017. V treh šolskih urah so se naši člani veliko naučili, saj so se vrnili z mislimi veliko let nazaj, ko so sami gulili šolske klopi in tako še posebej prisluhnili sedanjim mladim "predavateljem", ki so z veliko vnemo in znanjem podučevali generacijo svojih baibic, ki v tistih časih, ko so te hodile v šolo, niso niti sanjale o takšni elektroniki kot jo danes vsakodnevno obvladuje sedanja generacija mladih.

V imenu DU se zahvaljujemo vsem dijakom in dijakinjam, ki so nas poučevali o skrivnostih pametnega telefona in celotnemu profesorskemu kadru in vodstvu šole, da nas vsako leto vključujejo v projekt Simbioza.