DRUŽILI SMO SE S ČLANI DU MURSKO SREDIŠČE

 Dodana: 2017-08-12

V sredo, 9. avgusta 2017 smo se člani Društva upokojencev Lendava udeležili povratnega srečanja s člani DU Mursko Središče, ki je tokrat bilo na ribniku v M.Središču.

Kot veleva tradicija smo se tudi tokrat pomerili v športnih panogah : pikadu ženske in moški, kegljanju na vrvici ženske in moški, streljanju z zračno puško in ribolovu. V tekmovanjih so bili v skupni uvrstitvi boljši člani DU Mursko Središče. Kljub temu, da so bili boljši domačini, pa so tudi nekateri naši člani dosegli dobre rezultate in so osvojili medalje in to : srebrno medaljo Marija Voroš v pikadu, Franc Tomažič srebrno in Darko Kostric bronasto medaljo v pikadu moški, Dušan Peric bronasto medaljo v ribolovu in Franc Duh srebrno medaljo v streljanju z zračno puško.

Srečanje je potekalo v prijateljskem vzdušju, saj so se že tradicionalno kot dobri gostitelji tudi tokrat izkazali organizatorji tega srečanja.

DU Lendava pa je na koncu sprejelo še priznanje za dolgoletno sodelovanje, tokrat je bilo to že deveto.

ZAKLJUČEK OBČINSKIH ŠPORTNIH IGER

 Dodana: 2017-06-18

Razglasitev rezultatov občinskih športnih iger je bila v petek, 16. junija 2017 v Lovskem domu v Lendavi. Tako kot vsako leto so tudi letos naši tekmovalci sodelovali v vseh športnih disciplinah, ki ustrezajo naši fizični in psihični sposobnosti. Po pasameznih panogah so naši člani dosegli naslednja mesta : pikado moški II. mesto, pikado ženske II. mesto, streljanje III. mesto, pohodništvo II. mesto, bowling III. mesto, ribolov VI. in IX. mesto, balinanje moški II. in balinanje ženske I. mesto ter kolesarjenje  I. mesto.

PRI NAS SO BILI ČLANI DU M. SREDIŠČE

 Dodana: 2017-06-18

V petek, 16. junija 2017 se je v Lendavi odvijalo tradicionalno druženje s člani DU Mursko Središče iz Hrvaške. Tako kot že vrsto let, je srečanje potekalo v prijateljskem vzdušju tudi tokrat. Pomerili smo se v nekaterih športnih disciplinah, kar je srečanju dalo še nekaj tekmovalnega pomena.

Po končanih tekmovanjih smo se na Turistični kmetiji "Ranč" v Gaberju srečali na prijetnem druženju, kjer smo razglasili še športne rezultate. Tudi tokrat so bili boljši člani iz M. Središča, saj so nas premagali v : ribolovu moški, streljanju z zračno puško, obe ekipi tako ženska kot moška v kegljanju na vrvici gostov sta bili boljši. Lendavčani pa smo bili boljši v ribolovu in pikadu - ženske. Smo pa imeli nekaj uspešnih posameznikov : v ribolovu je bil najboljši Franc Gyurkač, v pikadu ženske je bila Marija Petkovič druga, tretja pa je bila Marija Kostric, pikado - moški je bil Štefan Petkovič tretji. Najboljši pri strelcih je bil Franc Duh ter pri kegljanju na vrvici je bila Anđelka Todorovič druga in Dušan Radakovič tretji.

BILI SMO NA HRVAŠKEM

 Dodana: 2017-06-16

Člani Društva upokojencev Lendava smo se v sredo, 14. junija 2017, odpravili na izlet po hrvaškem Zagorju do Marije Bistrice in glavnega mesta Hrvaške Zagreba.

Zjutraj nas je 121 članov čakalo na prihod dveh avtobusov, ki nas bosta odpeljala na enodnevni potep po Hrvaški. Vzdušje je bilo dobro, saj  se je kazal zelo lep junijski dan prav primeren za potovanje.

Kar hitro smo prispeli do mejnega prehoda in po eni uri tudi preživeli vse možne postopke izvajanja evropskih predpisov pregldovanja potnikov na meji. Pot smo nadaljevali proti Varaždinu, kjer sta nas na bencinskem servisu pričakali turistični vodnici, ki nas bosta vodili po programu izleta ves dan. Tukaj je bila tudi prva postaja za opravilo fizioloških potreb in potem smo nadaljevali pot do romarskega središče Marija Bistrica. Tam smo si ogledali cerkev in celotno svetišče, ki je zelo lepo urejeno. Žal pa smo zamudili opoldansko mašo, ki se je ravno takrat končala. Ker je bila že ura tik pred dvanajsto, smo na parkirnem prostoru ob avtobusih opravili še obilno malico.

Ko smo prispeli v Zagreb nekoliko pozneje kot je bilo načrtovano, smo se razdelili v dve skupini in si peš ogledali največje znamenitosti v ožjem centru Zagreba. Tako si si ogledali Trg Bana Jelačiča, tržnico, Markov trg, Gornji grad, Katedralo, najdaljšo ulico Ilico in si vzeli še nekaj časa za osvežitev s hladnimi napitki. Z dvajsetminutnim zamikov  zaradi zamenjave avtobusa, ki je imel manjšo nesrečo, smo se odpravili v smeri Gornje Dubrave, kjer nas je v Štefovi kleti čakala večerja z živo glazbo. Ob dobri večerji in zvokih dobre glazbe, se je hitro napolnilo plesišče in prav nikomur si ni mudilo domov. Pa vendar smo se morali napotiti tudi proti domu, saj je ura bila že dokaj pozna. V Lendavo smo prispeli nekaj minut pred polnočjo. Rahlo utrujeni z lepimi vtisi in doživetji tega dne smo se odpravili k počitku na svoje domove.

Izlet je bil lep, dobro organiziran, seveda brez možnosti vpliva na nekatere dogodke, ki so nas spremljali na tem potovanju. Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri izvedbi tega izleta.

OBISKALI SMO 95-LETNO ČLANICO DU LENDAVA

 Dodana: 2017-06-12

V mesecu maju 2017 je dopolnila 95 let naša članica Društva upokojencev Lendava ga. Helena Matyas. Ob tej priložnosti sta naši prostovoljki ga. Katarina Šomen in ga. Marjeta Gyurica obiskali slavljenko in ji zaželeli še obilo zdravja.

Za gospo Heleno vzorno skrbita  vnukinja in njen mož , sama pa še vedno uživa v lepoti narave, ko na vozičku v senci dreves posluša ptičje petje.

Gospa je bila obiska vesela in se za pozornost Društvu upokojencev Lendava iskreno zahvaljuje.