VOŠČILO OB KONCU LETA

 Dodana: 2019-12-30

Spoštovani naši obiskovalci spletne strani Društva upokojencev Lendava :

Veseli in zadovoljni smo, ker nas spremljate vse leto, da spremljate vsa naša dogajanja, prireditve, razstave, koncerte in vse ostale  družabne dejavnosti, ki jih naši sodelavci popestrijo in vam jih prikažejo tudi v galeriji.

V novem letu 2020 vsem želimo uspešno, predvsem pa zdravo in zadovoljstva polno leto, da se vam izpolnijo vse skrite želje. Pričakujemo vas tudi na naši spletni strani, potrudili se bomo, da boste tudi v naslednjem letu sproti obveščeni o vseh pomembnejših dogodkih, ki jih bomo v društvu izvajali.

Srečno vsem želimo : Aleksander Marič, Rozalija Bukovec, Branko Lovrak, Boris Ostrc in Laszlo Ligetti.

 

VESELO SILVESTROVANJE

 Dodana: 2019-12-30

Tradicionalno Silvestrovanje Društva upokojencev Lendava je bilo v petek, 27. decembra 2019 v hotelu LIPA v Lendavi. Kot veleva že nekajletna tradicija, smo tudi letos ob Silvestrovanju pripravili sprejem za vse zlatoporočence, ki so v letu 2019 praznovali petdeset let skupnega življenja. Letos so za svečano mizo sedeli :

- Dragica in Jožef Gaberšček, poročena v Berlinu, 7.2.1969,

- Rozalija in Šandor Szabo, poročena v Čentibi, 2.8.1969,

- Nada in Ludvik Toth, poročena v Novi Gradiški, 9.8.1969,

- Slavica in Ivan Pamič, poročena v Murskem Središču, 18.10.1969 in

- Ana in Ladislav Bagladi, poročena v Črenšovcih, 25.10.1969.

Navedenim slavljencem se je pridružilo 140 svatov (kot je v zahvali povedal eden od slavljencev) - članov Društva upokojencev Lendava.

Silvestrovanje se je pričelo s kratkim kulturnim programom, ko sta bratec in sestrica Tim in Sara Horvatič recitirala vsak po dve pesmici v slovenskem in v madžarskem jeziku. Sledil je nagovor, ki ga je predsednik društva g. Aleksander Marič namenil slavljencem v slovenskem in ga. Marija Feher v madžarskem jeziku. Oba sta čestitala zlatoporočencem za doživet jubilej. Po razdelitvi priznanj in šopkov cvetja je sledilo še fotografiranje.

Voščilo z dobrimi željami je bilo namenjeno tudi vsem navzočim članom društva v novem letu 2020.

Po svečanem kosilu je sledilo veselo rajanje ob prijetni glasbi. Veseli in zadovoljni so se naši člani odpravili domov, nekateri pa še na kulinarično ulico v Lendavo, ki je ta dan zaživela v središču mesta.

 

BOŽIČNI KONCERT

 Dodana: 2019-12-28

Mešani pevski zbor "Nimam časa" Društva upokojencev Lendava je v letu 2019 praznoval 10-letnico delovanja in ta jubilej je obeležil z kar nekaj uspešnimi nastopi na različnih odrih tako v Lendavi kot izven nje. Vrhunec in zaključek letošnjih nastopov je imel v četrtek, 26. decembra 2019 v cerkvi Svete Katarine Aleksandrijske v Lendavi. V cerkvi, ki je že sama po sebi nekaj posebnega, so ji praznnični navdih dale še posebej lepo urejene jaslice ter prekrasni dve božični novoletni jelki, ki sta krasili glavni oltar. Ker smo v božičnem času in smo prav dan prej praznovali največji krščanski praznik, to je dan, ko se spominimo Jezusovega rojstva, to je družinski praznik miru in pričakovanj. In prav temu božičnemu času je bil posvečen koncert mešanega pevskega zbora "Nimam časa" Društva upokojencev Lendava.

Po uvodni predstavitvi pevskega zbora, ki ga je predstavila ga. Jasna Bači in pozdravnem nagovoru predsednika DU Lendava g. Aleksandra Mariča, ki se je še posebej  zahvalil žuniku g. Martinu Dolamiču, da nam je omogočil nastop v župnijski cerkvi v Lendavi. Pozdrav je bil še posebej namenjen županu Občine Lendava g.  Magyar Janezu in vsem prisotnim v cerkvi, ki so jo napolnili do zadnjega kotička.

Sledil je nastop pevskega zbora pod vodstvom zborovodje g. Mateja Pucka, ki je za ta čas in prostor z izbranimi pesmimi ter ubranimi glasovi segel v dušo slehernega poslušalca. Zvrstilo se je štirinajst pesmi in ena je bila lepša od druge, kar so navzoči nagrajevali z bučnimi aplavzi. Med premorom nastopa našega pevskega zbora, se je navzočim predstavila in zapela tri pesmi  župnijska vokalna skupina Bonae Fidei. Koncert se je končal po dolgem aplavzu, ko je zbor zapel  "Sveto noč" in tako zaključil ta prečudovit božično novoletni koncert, na katerem smo ta večer resnično uživali.

Menimo, da si lepšega zaključka leta in praznovanja 10-letnega delovanja pevskega zbora, nismo mogli želeti. Za nastop pevskega zbora se je zahvalil  tudi župnik g. Martin Dolamič in spregovoril še nekaj besed o pomenu Božiča.

Hvala vsem za ta prelep večer.

 

POHODNIŠTVO ZA 2019 SMO ZAKLJUČILI V DOLG.GORICAH

 Dodana: 2019-12-21

Sreda je bil prav prijeten dan za pohod, ki smo ga organizirali po Lendavskih in Dolgovaških goricah. Pohoda se je udeležilo dvajset članov, saj je bil to zadnjih pohod v tem letu. Ker je bil to na nek način zaključek pohodniških aktivnosti, smo se za nekaj časa ustavili na domačiji pri našem vodniku g. Karlu, kjer smo opravili malico in nadaljevali pot nazaj do Lendave. 

Razšli smo se dobre volje. Dogovorili smo se, da nadaljujemo s pohodi, ne glede na vreme, že tretjo sredo v januarju 2020.

OGLEDALI SMO SI ADVENTNI ZAGREB

 Dodana: 2019-12-21

V torek, 17. decembra 2019 smo se v popoldanskem času z enim avtobusom odpravili na ogled Zagreba, ki je v pričakovanju Božiča in novega leta. Tako smo si po prihodu v Zagreb pod vodstvom turistične vodičke ga. Mirjane ogledali znamenitosti mesta, ki je v teh adventnih dneh čarobno okrašeno v pričakovanju največjega krščanskega praznika Božiča. Sprehodili smo se od Palmotičeve ulice do Trga Bana Jelačiča, Tkalčičevi ulici, ogledali smo si Katedralo, Gornji Grad, park Zrinjevac ter še nekatere znamenitosti v samem centru mesta. Posebno doživetje je bilo zvečer, ko je zagorelo nešteto okrasnih šarnic, ki krasijo in razsvetljujejo adventni Zagreb in je v lanskem letu bil razglašen kot najlepše urejeno prednovoletno mesto.

Seveda smo si ogledali tudi veliko število stojnic, na katerih je bilo možno kupiti različne spominke in se seveda okrepčati na stojnicah s hrano in pijačo. 

Rahlo utrujeni smo se ob 18. uri odpeljali proti Gornji Dubravi, kjer nas je čakala obilna večerja z glazbo. Vzdušje je bilo enkratno, saj se je večina udeležencev izleta zavrtela na plesišču. Ko je bilo najlepše smo se odpravili domov in prispeli v Lendava pred polnočjo.