SREČANJE S ČLANI DU MURSKO SREDIŠČE

 Dodana: 2020-06-20

V četrtek, 18. junija 2020 je potekalo tradicionalno športno srečanje s člani DU Mursko Središče. Na deževen dopoldan smo se ob 9. uri zbrali v družabnih prostorih Društva upokojencev Lendava, kjer smo pričakali naše goste. Zanje smo pripravili pogostitev s pecivom, kavo in različnimi napitki. Ponovno srečanje je bilo veselo in prisrčno, saj smo se nazadnje videli v lanskem avgustu.

Vsem navzočim se je predstavil novoizvoljeni predsednik Društva upokojencev Lendava gospod Aleksander Varga. Posebej je pozdravil goste iz Murskega Središča in podal nekaj organizacijskih informacij izvedbe tega srečanja. Tehnična navodila glede tekmovanja je vsem tekmovalkam in tekmovalcem namenil gospod Drago Nađ, referent za šport in rekreacijo pri DU Lendava.

Športna tekmovanja so potekala v naslednjih disciplinah :

- pikado ženske,

- pikado moški,

- vrtno kegljanje ženske,

- vrtno kegljanje moški,

- metanje obročev ženske,

- streljanje moški in

- ribolov moški.

Po končanem tekmovanju so se vsi sodelujoči zbrali v lovskem domu v Dolini, kjer je bilo pripravljeno kosilo.

Sledila je razglasitev rezultatov in podelitev medalj in priznanj, ki sta ga izvedla g. Drago Nađ in g. Aleksander Varga. Skupni rezultat športnega srečanja : 

 

DU Lendava 3   :    4     DU Mursko Središče. Po posameznih panogah pa so bili zmagovalci :

- pikado ženske Mursko Središče, pikado moški Lendava, vrtno kegljanje ženske Mursko Središče, vrtno kegljanje moški Mursko Središče, metanje obročev Mursko Središče, streljanje moški Lendava in ribolov Lendava.

Prijetno druženje je potekalo v veselem razpoloženju in zvokih harmonike g. Lebar Rikija, posijalo je tudi sonce.

Povratno srečanje v Murskem Središču bo 22. avgusta 2020.

 

 

 

DRUGI V PIKAKDU

 Dodana: 2020-04-07

Moška in ženska ekipa Društva upokojencev Lendava v pikadu sta uspešno nastopili na športnih igrah Občine Lendava :

Dne 11. marca 2020  je v okviru športnih iger Občine Lendava za leto 2020 v bifeju Quatro Gal v Dolini bilo tekmovanje v elektronskem pikadu po sistemu višjega rezultata (high score).

Tekmovanja se je udeležilo 5 moških in 3 ženske ekipe. Na tekmovaju sta sodelovali tudi moška in ženska ekipa Društva upokojencev Lendava. Moška ekipa je dosegla drugo mesto z 1760 točkami. Med moškimi posamično je drugo mesto dosegel naš član Anton Lebar z 425 točkami. Ženska ekipa pa je dosegla drugo mesto z 1212 točkami.

 

ČESTITAMO !

DELOVANJE DU V ČASU UKREPOV ZARADI EPIDEMIJE

 Dodana: 2020-03-23

Zaradi sprejetih državnih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije korona virusa, so prepovedana vsa ne nujna zbiranja ljudi. Zato smo pisarno društva upokojencev zaprli do preklica. Pisarno bomo odprli, ko se bodo razmere spremenile tako, da bo država omilila sedaj veljavne ukrepe.

Izvajanje programa društva, ki je bil sprejet na občnem zboru, bomo prilagodili razmeram, oz. z zamikom. Tako vsebina ostaja, vendar pa bomo določene aktivnosti izvedli v kasnejših mesecih (izleti, pohodi, piknik ipd.). Delovanje sekcij in krožkov v zaprtih in zunanjih prostorih društva je prav tako začasno ustavljeno. To velja tudi za aktivnosti, ki jih izvajamo na projektu "Starejši za višjo kakovost življenja doma". ZDU Slovenije priporoča, da prostovoljci naj ne obiskujejo starostnikov na domu, ker vsi spadamo v bolj ogrožene skupine.

Organizacijo pomoči za najbolj ranljivo in rizično skupino občanov, ki so brez svojcev in potrebujejo pomoč na domu, je organizirala Občina Lendava in štab Civilne zaščite Občine Lendava, sodelujejo pa tudi predsedniki krajevnih skupnosti. Vsa gospodinjstva v občini so v zvezi s tem na dom prejela posebna navodila.

Pričakujemo, da se bo v nekaj naslednjih tednih situacija izboljšala, da bomo lahko z okrožnico napovedali že konkretne aktivnosti, ki jih bomo lahko izvajali.

O B V E S T I L O

 Dodana: 2020-03-14

VSE ČLANE DRUŠTVA UPOKOJENCEV LENDAVA OBVEŠČAMO, DA BO PISARNA DRUŠTVA DO NADALJNJEGA ZAPRTA ZARADI KORONA VIRUSA.

PRAV TAKO PREKLICUJEMO VSE ŠPORTNE IN KULTURNE PRIREDITVE DRUŠTVA, IZVAJANJE PROJEKTA "STAREJŠI ZA VIŠJO KAKOVOST ŽIVLJENJA DOMA" 

TER ŽE SKLICANO SEJO VSEH VODIJ SEKCIJ IN VODIJE ŠPORTNIH PANOG.

KOFETARJI SO NASTOPILI V GABERJU

 Dodana: 2020-03-11

Gledališka skupina "Kofetarji" Društva upokojencev Lendava je v nedeljo, 8. marca 2020, sodelovala na prireditvi, ki jo je za svoje občane organizirala Krajevna skupnost Gaberje ob praznovanju mednarodnega dneva žena.

Kofetarji so nastopili s skečem "Preljuba soseda". Gledalci so nasto naše gledališka skupine zelo lepo sprejeli.