LETOVANJE V HOTELU DELFIN V IZOLI

 Dodana: 2019-08-07

Obveščamo vse zainteresirane člane Društva upokojencev Lendava za letovanje v hotelu DELFIN v Izoli, da je možno rezervirati naslednja termina :

 

- od 20.11. do 26.11.2019

 

- od 26.11. do 2.12.2019.

 

V Izolo bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz iz Murske Sobote.  Zainteresirani se prijavite do konca avgusta 2019 v prostorih Društva upokojencev v Lendavi.

LETOVALI SMO V PIROVCU

 Dodana: 2019-08-04

Pirovac je eno najstarejših srednjeveških mest, ki leži v zavetju prelepega zaliva z blago limo, mirnim in čistim morjem, med dvema večjima mestoma, med Zadrom in Šibenikom v neposredni bližini jadranske magistrale. Letos nas je v tem mestu letovalo enainštirideset članov Društva upokojencev Lendava. Sedem dni smo uživali v hotelu Miran, ki je na obrobju starega dela mesta. Hotel ima prekrasno plažo, ki je tik ob hotelu, saj se izhod iz hotela malone konča v morski vodi in prav tako  je pod starimi bori lokal za pijačo in kavo, katerega prostor sega vse do roba plaže, na kateri smo se sončili. Okolica hotela je obdana z veliko zelenja, v kateri se razprostora zelo lepo urejen avtokamp. V lepo urejenih sobah je res, da ni modernih hladilnih sistemov, so pa v njih ventilatorji, če jih je kdo uporabljal, saj je bilo ponoči kar prijetno hladno. Vsi udeleženci smo bili presenečeni nad prijaznim osebjem, ki nam je zmeraj poskušalo uresničiti vse naše želje. V samem hotelu je urejena velika restavracija, ki pa je klimatizirana in v kateri so nam ves čas nudili zelo okusno in pestro izbiro hrane, ki je bila samopostrežna pri vseh treh obrokih, pri katerih smo si lahko postregli še z neomejeno količino pijače, ki je bila pri vsakem obroku. Uživali smo v topli morski vodi, soncu in lepih večernih sprehodih do starega dela mesta, ki je oddaljeno od hotela približno petnajst minut hoje. Bilo je lepo druženje, veliko pogovorov, obujanja spominov, lepih trenutkov, ki jih bo težko pozabiti. V sredo zvečer je bilo še posebej prijetno, saj smo se na veliki terasi s pogledom na morje zbrali vsi dopustniki DU Lendava in proslavili rojstni dan naše članice ga. Magdalene Bači. Presenetili smo jo z veliko torto, s katero smo se na koncu vsi posladkali.

Pred odhodom iz hotela Miran, smo se poslovili od vodstva hotela, ki nam je izreklo vse pohvale za vzorno obnašanje in prijaznost vseh naših udeležencev, saj smo bili skupina, ki bi lahko bila vzor vsem ostalim.

Potovanje domov je potekalo brez posebnosti, razen gneče na cestah, ki je v tem času za ta del Hrvaške normalna.

Na koncu dopustovanja smo si udeleženci obljubili, da se naslednje leto ponovno vidimo v Pirovcu, če bo DU Lendava organizoralo letovanje na tej destinaciji in če nam bo to zdravje dopuščalo.

Ob tej priložnosti se Društvo upokojencev Lendava in Turistična agencija Trakostyan Tours zahvaljujeta vsem udeležencem za letovanje, udeleženci pa se zahvaljujemo DU Lendava, da nam je omogočilo eno od najbolj prijetnih letovanj na morju.

Nasvidenje naslednje leto !

SREČANJE POMURSKIH UPOKOJENCEV

 Dodana: 2019-07-05

V četrtek, 4. julija 2019 je bilo v Moravskih toplicah 17. srečanje upokojencev Pomurja. Ob tej priložnosti so pred prireditvenim šotorom bile postavljene stojnice, na katerih so posamezna društva prikazovala svoje rokodelske stvaritve. Eno od stojnic so krasile tudi vezenine ročnih del, ki jih ustvarjajo naše članice. Tako sta Marija in Dragica pripravili razstavo na omenjeni stojnici, ki si jo je ogledalo veliko število obiskovalcev srečanja. Razstava je bila zelo lepo pripravljena, saj je zajemala zbirko zelo lepih vezenin, nad katerimi so bili obiskovalci zelo navdušeni. S tem prikazom so bile zaključene aktivnosti ročnodelskega krožka za prvo polletje. Z delom bodo članice nadaljevale v začetku septembra in se z novimi deli pripravljale na razstavo, ki bo konec leta.

PEVSKI ZBOR NASTOPAL NA HRVAŠKEM

 Dodana: 2019-07-02

V neposredni bližini Čakovca je vas Ivanovec, ki šteje tritisočdvesto občanov in ima velik lepo urejen kulturni center. In ravno v tej dvorani se je naš mešani pevski zbor "Nimam časa" DU Lendava v nedeljo, 30. junija 2019, predstavil gledalcem, ki so napolnili dvorano do zadnjega sedeža. Naš pevski zbor je v goste povabilo Kulturno društvo "Katruže" iz Ivanovca, ki je bilo organizorator zaključne kulturne prireditve ob tednu dnevov mesta Ivanovca. 

Poleg naših pevcev, ki so nastopali tretji po vrsti in so zapeli štiri pesmi, sta v programu sodelovali še dve gladališki skupini iz Hrvaške in domači pevski zbor. 

Nastop našega pevskega zbora je bil lepo sprejet in nagrajen z dolgim aplavzom. Prejeli smo pisno zahvalo in na koncu ob druženju so naše pevke in pevci bili deležni veliko pohval.

Bili smo lepo sprejeti in smo se družili v prijetnem vzdušju, za kar se ob tej priložnosti zahvaljujem domačinom in seveda vsem našim nastopajočim z pevovodjem g. Matejem Puckom.

S tem nastopom so pevci zaključili aktivnosti v prvem polletju in bodo z njimi nadaljevali v začetku septembra s snemanjem zgoščenke in pripravami na obeležitev 10-letnice delovanja.

ZAKLJUČENA ŠPORTNA TEKMOVANJA 2019

 Dodana: 2019-06-27

Športna tekmovanja, ki so se odvijala v organizaciji Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota in občinske športne igre v organizaciji Športne zveze Lendava so se zaključila v juniju 2019. V obeh tekmovanjih so sodelovali tudi člani Društva upokojencev Lendava.

V športnih tekmovanjih PPZDU  so se tekmovanja odvijala v desetih športnih disciplinah, v katerih je DU Lendava sodelovalo v osmih panogah. Naši tekmovalci, kljub temu, da niso sodelovali v dveh panogah (šah in kegljanje na vrvici) so v skupnem seštevku osvojili drugo meso z osvojenimi 110 točkami in zaostajajo za prvo uvrščenim DU Gornja Radgona za pet točk. Tako je DU Gornja Radgona osvojilo prvo mesto s 115 točkami, drugo mesto DU Lendava z 110 točkami in tretje mesto DU Bakovci z 108 točkami. 

Naši tekmovalci so osvojili prvo mesto v pikadu za moške in prvo mesto v kegljanju prav tako moški. Obe ekipi sta si priborili pravico za nastop na državnem prvenstvu.

V okviru občinskih športnih iger so naši tekmovalci v devetih športnih panogah bili najboljši udeleženci tekmovanj ter bili v skupni razvrstitvi prvi. Tako so kolesarji in balinarke osvojili prvo mesto, pohodniki, balinarji, pikado moški in ribiči drugo mesto, strelci, pikado ženske in bowling tretje mesto. Seveda pa smo v obeh tekmovanjih imeli tudi nekaj najboljših posameznikov in posameznic.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate in se jim zahvaljujemo za njihovo udeležbo. 

Z udeležbo na teh tekmovanjih pa ste posamezniki največ prispeveli h krepitvi svojega telesa in izboljšanju zdravstvenega stanja.