Letovanju v Zadru 2018

 Dodana: 2018-11-28

V mesecu juniju 2018 se nas je okoli 60 članov DU Krško udeležilo 7-dnevnega letovanja v Zadru (nekaj utrinkov z letovanja v galeriji slik).

Srečanje podpornih partnerjev v projektu MOST

 Dodana: 2018-11-28

12. novembra smo se predstavniki Društva upokojencev Krško na Občini Krško seznanili s projektom integrirane oskrbe starejših MOST. Projekt naj bi predvidoma stekel v mesecu februarju prihodnje leto, predstavile pa so ga strokovne delavke Centra za socialno delo Krško, ki je nosilec projekta (fotografije z dogodka v galeriji fotografij). 

Martinovanje 2018

 Dodana: 2018-11-28

Prek 60 upokojencev, članic in članov DU Krško, smo 8. novembra preživeli prijetno druženje na martinovanju v Kmečkem turizmu Dular v Kostanjku. Nekaj utrinkov z dogodka v galeriji fotografij.

 

Izlet na Gorenjsko

 Dodana: 2018-09-21

DU Krško dvakrat na leto organizira zanimiv izlet za svoje člane. Letošnji nas je 6. septembra popeljal na Gorenjsko. Po obisku bazilike na Brezjah smo se zapeljali v Kranj, kjer smo se sprehodili po starem mestnem jedru do mogočnega Prešernovega spomenika pred gledališko hišo. V nadaljevanju nas je pot vodila ob reki Kokri v tisti konec Gorenjske, kamor ne zaidemo tako pogosto, na Jezersko. Vmes smo se ustavili v Preddvorju ter si v gradu Turn ogledali spominsko sobo prve slovenske pesnice in pisateljice Josipine Urbančič Turnograjske. Presunila nas je njena ustvarjalna, a prekratka življenjska pot.

Naš zadnji cilj je bila slikovita alpska vas Jezersko. Poskusili smo zdravilno mineralno vodo – jezersko slatino, si v Jenkovi kasarni ogledali zbirko predmetov in opreme naših prednikov, nato pa se okrepčali v gostišču ob slikovitem Planšarskem jezeru. S sprehodom po svežem planinskem zraku ob vznožju naših vršacev smo zaključili bogat izlet, ki nam je tudi po zaslugi simpatičnega vodiča ponudil veliko novega in zanimivega.

Nekaj utrinkov z izleta si lahko ogledate v naši galeriji fotografij.

DU Krško na 14. srečanju Pokrajinske zveze DU Posa

 Dodana: 2018-08-29

25. avgusta smo se člani Društva upokojencev Krško v večjem številu udeležili tradicionalnega posavskega srečanja upokojencev, ki je letos potekalo v Brežicah. Fotografije s prireditve in zapis o našem druženju si lahko preberete in pogledate na spletni strani časopisa Posavski obzornik, kjer je na koncu članka priložena tudi povezava, na kateri si lahko ogledate obsežno fotogalerijo iz našega že 14. druženja.

www.posavskiobzornik.si/panorama/to-smo-mi-se-ne-damo-in-gremo-skupaj-v-nas-jutri