Dodana: 2020-03-16

OPOZORILOVse člane društva in druge opozarjamo, da dosledno upoštevajo ukrepe države in občine Kanal ob Soči zaradi preprečitve širjenja epidemije.
Ni potrebna nobena panika, ampak previdnost in doslednost pri upoštevanju sprejetih ukrepov.
Starejši smo najbolj ranljiva populacija, opažamo pa, da najbolj neposlušna.


#OSTANIMO DOMAPredsednik DU Kanal: Franc Komac l.r.

 Dodana: 2020-02-24

Hiša dobre volje Deskle

 

Člani Društva upokojencev Kanal  smo obiskali Hišo dobre volje v Desklah. Naš namen obiska je bil že v decembru, pa smo si rekli, takrat je že tako velika gneča, vizitka bo dovolj, obisk pa ob Svetih treh kraljih.

Ob gostoljubnem sprejemu delavk v centru, so nas sprejeli sami znani in nasmejani obrazi oskrbovancev. O vas pa poznam! Seveda, vsi se poznamo, prijeten stisk roke in voščilo. Vsi so nekaj ustvarjali in dela nikakor niso odložili, povabili so nas, naj jim pomagamo, naj jim pripeljemo novo delovno silo. Smo razumeli! Zakaj bi  sedeli sami doma, kadar vaši otroci gredo na delo, pridružite se prijateljem v Hiši dobre volje in si polepšajte dan.

Vodja skupine nas je vprašala, če imamo pevski zbor v okviru društva? Nimamo!  Vendar smo ji obljubili, da jih obiščemo s pevskim zborom. Pozivamo pevske zbore na  našem področju, da se nam javijo in gremo skupaj na obisk.

Marsikdo si misli,  da so v centru onemogli, pomoči potrebni. Ne to niso onemogli, to so naši starejši, ki si v tretjem življenjskem obdobju želijo družbe in ustvarjalnosti. Kaj vse naredijo njihove pozlačene roke; torbice, punčke, rožice, zvezdice… Presenetite jih z obiskom in si to oglejte.

Gospa nam je zaupala, rada kreiram, ustvarjam in z ostalimi smo tim. Vedno sem bila vodja in tudi sedaj ne morem iz svoje kože. V center se pripeljem z avtom in tu preživim lepo dopoldne.

                                          

 

         Preživeli smo zelo lepo, toplo in predvsem srčno urico.  

                                                                                                                                                                      

Hvala oskrbovancem in osebju v Hiši dobre volje, ki nas je tako lepo sprejelo.

 

Sonja Kralj

Voščilo

 Dodana: 2019-12-24

V pričakovanju novega leta se iskrijo želje, ki o sreči govorijo. Naj se uresniči jih čim več, da ne bo težav nič več.      

            

                                          

 

Vesele božične praznike, v novem letu pa veliko zdravja, sreče in srčnosti  želi

Odbor Društva upokojencev Kanal

 

 Dodana: 2019-12-09

Srečanje jubilantov

 

Društvo upokojencev Kanal in KO ZB NOV Kanal sta tudi letos pripravili srečanje jubilantov, ki je potekalo v gostišču Križnič v soboto 7.decembra.

V letošnjem letu je dopolnilo 80 let 17 naših članov, 85 let 15 članov,  90 let 7 članov in 95 let 2 člana. Vsi so prejeli darilce - brisačo in vrtnico.

50- letnico skupnega življenja je v letu 2019 praznovalo 8 parov, ki so prejeli čipko (izdelek naših prostovoljk), plaketo in vrtnico.

60 let skupnega življenja so obeležili 3 pari, 65 let 1 par in 1 par pa  70 let skupnega življenja. Vsi so prejeli  akvarel (izdelek prostovoljke), plaketo in vrtnico.

 

                                       

 

Za dobro voljo je bilo poskrbljeno z družabnimi igrami in glasbo. Večer je popestril še obisk  Miklavža s parkeljni.

Ob dobri hrani in pijači ter prijetnem klepetu je večer v nabito polni sali  hitro minil.     

                                   

Vsem jubilantom še enkrat iskrene čestitke.

 

Marija Marinič

 Dodana: 2019-12-08

95-let Gabrijelčič Bogdana

 

 

V začetku meseca novembra smo praznovali pri Bogdani Gabrijelčič v Škalabonu. Skromna, a vitalna, iskriva in prijetna sogovornica preseneti prav vse. Življenje ji je vse prej kot prizanašalo, zato je kritična tudi do aktualnega dogajanja doma in v svetu. Še vedno skrbi za kokoši in vrt, saj ji volje za delo ne zmanjka. V zadnjih dveh letih jo posebej razveseljuje obisk pravnukinje Zarje. Ob njenem prazniku smo se razšli z željo, da bi ji mlada harmonikaša Matija in Jaka zaigrala tudi čez pet let, ob 100. rojstnem dnevu.

                                               

 

Ga. Bogdana, vse najboljše Vam želimo člani Društva upokojencev Kanal.

 

 

Sonja Kralj