Dodana: 2020-01-14

Čeveljčki za pohodnike

 Dodana: 2020-01-14

Komisija za šport, rekreacijo in gibalno kulturo pri Društvu upokojencev Ivančna Gorica tudi za letošnje leto načrtuje 25 pohodov. Na prvem letošnjem, 11. januarja na Laze pod Šentrumarjem, se je spet zbralo 30 upokojencev, članov ivanškega in šmarskega društva, ki jim ni vseeno za svoje zdravje in telesno pripravljenost.

Ob zaključku pohoda, ki ga je spremljalo čudovito vreme, so si v gostišču privoščili poživljajočo malico, potem pa so tisti, ki so lani opravili vsaj 6 pohodov, tradicionalno prejeli čeveljček. Na priznanju sicer piše: bronasti (za 6 do 10), srebrni (za 11 do 15) ali zlati (za 16 in več pohodov) čevelj, pa je z leti pogovorno prešel v ljubkovalno pomanjševalnico. Tako je bilo za 22 lanskih pohodov razdeljenih 13 bronastih, 11 srebrnih in 11 zlatih čeveljčkov. Skupaj torej 46 priznanj, od katerih jih je 38 šlo v roke članov DU Ivančna Gorica in 8 članov DU Šmarje Sap.

Prav posebej so se pohodniki zahvalili Ljubi Štrubelj, nekdanji dolgoletni predsednici ivanških upokojencev, ki je že leta z dušo in telesom pri pripravi pohodov, ob koncu »sezone« (koledarskega leta) pa tudi priznanj.

Matjaž Marinček

Za ekskurzijo še nekaj prostih mest

 Dodana: 2019-03-12

Društvo upokojencev Ivančna Gorica vas vabi na 4-dnevno ekskurzijo po nekdanji avstro-ogrski monarhiji!

 

KDAJ?

14. do 17. maja 2019.

 

PO ČEM?

4 obroki po 69,75 € (če se prijavi vsaj 40 oseb)

Obvezno doplačilo: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini:

do 75 leta 5,33 €, od 75 do 85 leta 8,00 € in od 85 leta naprej 10,66 €.

Možno doplačilo: enoposteljna soba 49 € na osebo za 3 nočitve

 

IN KAJ DOBIM?

♦ avtobusni prevoz po programu z vsemi cestninami in parkirninami ♦ 3 x polpenzion (večerja, prenočevanje, zajtrk) v hotelih 3* v Pecsu in Daruvarju (namestitev v dvoposteljnih sobah, tuš, WC) ♦ kopanje v bazenih hotelskega kompleksa v Daruvarju P vstopnino za katedralo v Pecsu ♦ obisk pivovarne v Daruvarju, pokušina piva + darilo ♦ obisk etno-hiše Romov Lovarov ♦ ogled kompleksa gradu Đurđevac stari grad, zgodba o picokih ♦ kosilo v grajski restavraciji (brez pijače) ♦ ogled ZOO – hrvaška Sahara ♦ voden ogled Generaličeve galerije in krajša likovna delavnica ♦ ogled krajše kostumske predstave »Gruntovčani« ♦ kosilo četrti dan (brez pijače) ♦ zavarovanje za primer odpovedi

14. maj (1. dan)

Odhod avtobusa zgodaj zjutraj, ure odhoda po postajah bodo prijavljenim na ekskurzijo sporočene naknadno. Vožnja mimo Lendave na Madžarsko, do kraja Zalavár, nekoč središča Pribinove države. Ogled. Nadaljevanje vožnje do Pecsa, ogled mesteca in katedrale. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

15. maj (2. dan)

Po zajtrku vožnja do madžarsko-hrvaške meje in naprej do Daruvarja. Sprehod po mestu, kosilo. Obisk pivovarne Daruvar, ogled in degustacija različnih vrst odličnega domačega piva. Namestitev v zdraviliškem hotelu, kopanje v bazenih s termalno vodo. Večerja in nočitev.

16. maj (3. dan)

Po zajtrku vožnja proti Podravini. V bližini Bjelovarja obisk hiše Romov Lovarov. Nadaljevanje vožnje do Đurđevca, ogled kompleksa Stari grad, legenda o picokih. Kosilo. Obisk hrvaške Sahare – zoološkega vrta. Povratek v hotel v Daruvar, večerja in nočitev.

17. maj (4. dan)

Po zajtrku vožnja proti kraju Hlebine. Ogled Generaličeve galerije in udeležba na likovni delavnici – naivno slikarstvo na steklu. Obisk bližnjega Sigeteca, kjer se nam bosta predstavila znamenita lika iz kultne serije Gruntovčani, Dudek in Regica. Kosilo. Vračanje proti domu mimo Zagreba in prihod domov v nočnih urah.

Izobraževanje za mir

 Dodana: 2019-03-12

Občni zbor 2019

 Dodana: 2019-03-11

Vabimo vas na letni občni zbor društva, ki bo v soboto, 23. marca 2019 ob 10. uri v gostilni »Pri Japu« v Prapročah pri Temenici.

Po končanem uradnem delu (predvidoma okrog 12:30) bomo imeli kosilo in po kosilu prosto zabavo ob zvokih dua Mavrica.

Pridite v našo družbo, seznanite se z delom in načrti društva, se z nami poveselite in si naberite novih moči za premagovanje vsakdanjih tegob.

Odhodi avtobusa bodo: 9:15 iz Ambrusa, 9:20 iz Zagradca, 9:25 iz Krke, 9:30 iz Muljave in 9:35 iz Ivančne Gorice.

Kosilo, prevoz in glasbo deloma plača društvo, vaš prispevek pa bo 7 €. Prijavite se in plačajte pri svojem poverjeniku najkasneje do 21. marca.