Dodana: 2019-06-10

PRSTOMET!

 

V okviru društva upokojencev Idrija je letos organizirala sekcijo "PRSTOMET" - balinčkanje. 15 udeležencev igra enkrat tedensko na prostoru gostišča "PRI ZAGODU". Pripravljajo turnir v drugi polovici junija. Gre za prvo takšno tekmovanje, zato se bo potrebno za način tekmovanja še dogovoriti v oviru sekcije.Ta športna panoga je primerna za mlajše in starejše, je tudi prijetna oblika druženja in rekreacije, zato vabi društvo upokojencev Idrija, da se jim pridružijo novi člani.

 

 

 Dodana: 2019-06-04

Tekmovanje balinark in balinarjev v medobčinskem tekmovanju:

 

Balinarke in balinarji društva upokojencev Idrija, tekmujejo v medobčinskem balinanju. Do sedaj so odigrali, ženske dva kroga, moška ekipa pa tri kroge. 

Trenutna lestvica za ženske:

1. DU IDRIJA

2. DU ŽIRI

3. MDI IDRIJA CERKNO

Tekmujejo samo tri ekipe. Ekipa DI ŽIRI je prenehala tekmovati.

 

Trenutna lestvica za moške:

1. DU IDRIJA

2. DU ŽIRI

3. DU CERKNO

4. DU SOVODENJ

5. MDI IDRIJA CERKNO

6. DU GORENJA VAS

 

Društvo upokojencev Sovodenj, je zamenjalo DI ŽIRI.

 

 

 Dodana: 2019-05-12

SEKCIJA: PIKADO

Društvo upokojencev Ajdovščina, je v soboto 11.05. organizirala turnir v pikadu za ženske in moške ekipe iz drugih društev v počastitev dan zmage.Tekmovanja se je udeležilo12 društev Severnoprimorske regije in tri povabljene ekipe. Tekmovalo se je v lepem vdušju, prijatelskih pogovorih in v tekmovalnem vzdušju.Ekipa iz drušva upokojencev Idrija, je tekmovala v ženski ekipi v sestavi: Mirica Lapajne, Jožica Vidič, Vojka Sedej in Lili Korošak. Dosegle so solidno 5 mesto. Lili Korošak je bila 3 med vsemi ženskami posamezno. Moška ekipa v sestavi: Rajko Leskovec, Marjan Kajnč, Branko Sedej in Viktor Šmit so dosegli odlično 2 mesto. To sta dobra rezultata pred tekmovanjem cele Severnoprimorske regije v tekmovanju: pikado, streljanje, balinanje, kegljanjem, reševanje križank in šah-a, ki ga letos organizira Društvo upokojencev Ajdovščina to soboto 18.05.2019.

                     

                                                                                                                                                                                                                         

 Dodana: 2019-05-09

Z UNIVERZO ZA TRETJE ŽIVLJENSKO OBDOBJE IN DRUŠTVOM UPOKOJENCEV IDRIJA NA OBISKU V KRKI

 

 

13.april 2019.  Vreme naročeno! Lepo je, ko lahko brez vsakih obveznosti sedeš na avtobus in se mirno prepustiš videnemu okrog sebe. Že pogled na sveže zelenje parka pred šolo na sotočju Idrijce in Nikove je bil kot čarobna napoved dneva pred nami.

Komaj smo se dobro razgovorili že smo bili v  Novem mestu, kjer nas je tik ob vstopu pozdravilo veliko gradbišče – nadgradnja že obstoječega »belega kruha Slovenije«. Po prisrčni dobrodošlici s pijačo in pecivom smo se vključili v kolesje logistike, ki nas je dve uri  brez najmanjših zapletov vodila po hodnikih od koder smo si, ob nenehni strokovni razlagi,  ogledovali tehnologijo prihodnosti. Znanje, znanje in še enkrat znanje, to je gonilo napredka. Roboti so delavci, delavci le kontrolorji. Poslovne številke, ki jim komaj slediš. Tovarna,ki je deseta na svetu po proizvodnji generičnih zdravil, je tako rekoč en sam velik laboratorij, saj je polovica zaposlenih v Krki visokotehnološki kader z področja kemije. Dejansko » kapo dol«. Res je kaj videti in hvaležni smo, da smo bili povabljeni na to predstavitev. Kajti tega si niti v sanjah ne bi mogli predstavljati, kako deluje tak gigant. Za zaključek še zakuska ob slovesu in že so naše mesto zasedale druge skupine iz vse Slovenije, ki so se ta dan vsakih dvajset minut vključevale v prijavljen ogled.

Ko smo zapuščali Krko smo se dejansko spraševali, kje so mediji, ki nam polnijo glave z   nenehnimi katastrofami  in finančnimi brodolomi, da se o uspešnosti tega velikana nikoli ne razpišejo. Prišli smo do zaključka, da to pravzaprav najbrž ni ravno v interesu podjetja, ki letno proizvede toliko tabletk, da bi z njimi dvakrat lahko obkrožil svet. Prodaja antidepresivov bi padla.

Po kratkem sprehodu po starem mestnem jedru, smo se skozi Sotesko podali proti domu. Grički z zidanicami in vonj po Cvičku so nas spremljali dobršen del poti. S postankom na Jurčičevi domačiji pa smo to krasno potovanje zaključili. Res vzorno urejen muzej na prostem, ki ti poleg zgodovinskega in kulturnega vidika ponudi v premislek tudi, koliko stanovanjskih površin petčlanska družina za življenje potrebuje, da v hišo lahko vzame še obrtnika – podnajemnika.  « Krjavlja ni bilo doma, menda je bil pri sosedih v bifeju.«

Kot nizki separeji se dvigajo dolenjski grički, da si vasice in zaselki ne podajajo rok. Še pogled čez sveže zorana barjanska polja in že smo se z mrakom vrnili domov, kjer nas je pozdravila temna gladina zdaj že utečene Idrijce. Hvala organizatorjem za dan, ki nas je napolnil z vtisi, da smo ostali brez besed.

 

Ivica Pirih

 Dodana: 2019-04-02

SELEKCIJA: PIKADO

Društvo upokojencev Solkan, je organiziralo drugi turnir v pikadu, na katerem sta tekmovali ekipi iz Društva upokojence Idrija v ženski in moški postavi. Ženske v postavi: Katica Pirc, Ana Marija Šuligoj, Vojka Sedej in Lili Korošak, so dosegle sredino razpredelnice, med 11 nastopajočimi ekipami. Moška ekipa v postavi: Rado Gantar, Boris Pirc, Branko Sedej in Viktor Šmit, so dosegli drugo mesto med 11 nastopajočimi ekipami. Prav tako je Branko Sedej, član naše ekipe, dosegel odlično tretje mesto, med vsemi nastopajočimi posamezniki. Čestitamo.