Dodana: 2019-07-01

DOPUST UPOKOJENCEV - EGIPT - HURGADA

Društvo upokojencev Idrija je tudi letos organiziralo skupinski dopust. Letos so bili v Egiptu v kraju Hurgada. Udeležilo se je 26 članov našega društva. 

Na tem dopustu so obiskali in si ogledali nekaj znamenitosti. Ogledali so si lepote morja; koralne grebene, bili so na Safariju, kjer so vozili terenski đip, štiri kolesnike, obiskali kraj, kjer se je videlo nekaj puščave, obiskali naselje Beduin, kjer živijo vsi kot družina in imajo svojega vodjo, najstarejši v naselju (šejk) on je poglavar, zdravnik, sodnik in učitelj, pokazali kako pečejo kruh, (samo voda in moka), njihov živalski vrt (koze, flaminge, gosi, kure, konje, kače) in na koncu so jahali kamele, ogled mesta Kairo in njegove piramide, lepo. 

Sam kraj, hotel in ostalo, je bilo preko pričakovanja. Čistoča v hotelskem kompleksu na veliki ravni, postrežba, ena A, prijaznost, pomoč. 

                            

 

                                

 

                     

 

 

               

 

             

 

          

 

   

 Dodana: 2019-06-11

POHOD V PB FRANJA:

Nekaj naših članov se je udeležilo pohoda v partizansko bolnišnico Franja.

 

  

      

 

 

 Dodana: 2019-06-10

TURNIR V PIKADU - DU IDRIJA 2019

Društvo upokojencev Idrija je 1.6.2019 organiziralo 9 turnir v pikadu v prostorih pri ZAGODU. Udeležilo se je 9 ženskih in 9 moških ekip, skupno 83 tekmovalcev.

Pri ženskah je zmagala ekipa iz društva upokojencev BOVEC. Naše tekmovalke pa so zasedle 8 mesto. Pri moških, je prav tako zmagala ekipa iz BOVCA, prva idrijska ekipa je zasedla 5 mesto, druga idrijska ekipa pa je zasedla 9 mesto.

Tokrat so idrijski tekmovalci, ki so bili hkrati organizatorji turnirja, posvetili več pozornosti gostoljubju kot tekmovalni vnemi in da je tekmovanje potekalo brez večjih zapletov.

           

 Dodana: 2019-06-10

16 ŠPORTNE IGRE DRUŠTEV UPOKOJENCEV SEVERNOPRIMORKE REGIJE

Člani društva upokojencev Idrija (športne sekcije), so se udeležili iger, ki jih je organiziralo društvo upokojencev Ajdovščina. Te so potekala 18. maja 2019. Med 22 ekipami, je naše društvo doseglo skupno 3 mesto. Zmagali so upojenci iz Ajdovščine, drugi so bili upokojenci iz Solkana.

Idrijsko društvo upokojencev je zastopalo 42 tekmovalcev, ki so se uvrstili v naslednjih panogah:

- balinanje ženske - 4 mesto

- balinanje moški - 12 mesto                                         

- pikado ženske - 5 mesto

- pikado moški - 3 mesto

- keglanje ženske - 4 mesto

- keglanje moški - 6 mesto

- streljanje z zračno puško - 5 mesto

- šah -                                    4 - mesto

- reševanje križank ženske - 4 mesto

- reševanje križank moški - 5 mesto

 

 

 Dodana: 2019-06-10

PRSTOMET!

 

V okviru društva upokojencev Idrija je letos organizirala sekcijo "PRSTOMET" - balinčkanje. 15 udeležencev igra enkrat tedensko na prostoru gostišča "PRI ZAGODU". Pripravljajo turnir v drugi polovici junija. Gre za prvo takšno tekmovanje, zato se bo potrebno za način tekmovanja še dogovoriti v oviru sekcije.Ta športna panoga je primerna za mlajše in starejše, je tudi prijetna oblika druženja in rekreacije, zato vabi društvo upokojencev Idrija, da se jim pridružijo novi člani.