Čestitka ob vstopu v novo leto.

 Dodana: 2020-01-02

Vsem upokojenkam in upokojencem in tudi vsakemu posebej želim v letu 2020 mnogo zdravja, sreče in seveda osebnega zadovoljstva, da bomo z skupnimi močmi še naprej kljubovali času in se skupaj veselili vseh dogodkov, ki se bodo vrstili v tem letu. Vaš vdani Zlatko Trebovšek. 

Silvestrovanje 2019

 Dodana: 2019-12-30

Dne 29. 12. smo člani DU Gaj-Pragersko imeli zadnje druženje na zaključku leta. Predsednik društva Zlatko Trebovšek je pozdravil vse prisotne in nas seznanil o predvidenih dogodkih v naslednjem letu. Po okusnem kosilu, ob dobri glazbi, mnogo prepevanja, se je popoldan v dobrem vzdušju hitro prevesil v večer.

Fotogravije v mapi silvester 2019 povedo še več o dogodkih.

Frenk Lončarič

 

 

 

Zelo pomembna so medsebojna druženja

 Dodana: 2019-11-21

Po izvedenem volilnem občnem zboru DU Gaj-Prgersko, ko je vlogo predsednika društva prevzel Zlatko Trebovšek.

Še naprej bodo delovali na trdnih temeljih dolgoletnega prejšnjega vodenja predsednika Franca Drameta in njegovega upravnega odbora in se jim ob začetku mandata še posebej zahaljujejo za njihov prispevek na vseh področjih delovanja, tudi pri pridobivanju novega članstva v domačem okolju in tudi od drugod. Prvo družabno srečanje članov po občnem zboru je bil kostanjev piknik v Gostišču Valentin v Gaju. Vsi so bili zadovoljni z dobro hrano, pečenimi kostanji in dobro kapljico. Predsednik Zlatko Trebivšek je na vse člane društva naredil pozitiven in spoštljiv vtis in povabil tudi že na naslednje druženje, martinovanje. Jesen je tukaj in z njo čas, ko se mošt prelevi v vino in martinovanje je zahvala za dobro letino. Tej zahvali smo se z vesejem pridružili tudi mi iz društva upokojencev Gaj-Pragersko. Srečali smo se vRančah nad Framom na turistični domačiji Stanke Meglič. Ob dobrodošlicigostišča smo nnapolnili prostor, saj nas je bilo 65. Podpredsednica Milica Kaljun je tokrat opravičila odsotnost predsednika in vsem zaželela prijetno druženje. In bilo je res lepo! Po dobri martinovi pojedini smo nazdravili z žlahtno kapljico, bili smo veselo razpoloženi in tudi zapeli in zaplesali. Za posebej prijetno vzdušje je poskrbel Ivan Brumec s harmoniko. Z glazbo in petjem je polnil plesišče in bogatil veselo druženje.

Tako je nastal da velikegan, zapisan v naših spominih. In ob teh spominih še misel v razmislek:"Će narediš nekaj zase, nekaj za družino,za svoje bližnje in okolje, v katerem živiš, je to nekaj velikega."

Marinka Tramšek fotografije Frenc Lončarič

Pragerski upokojenci na izrednem občnem zboru

 Dodana: 2019-11-09

Novo vodstvo in veliko novih načrtov

V sredo, 25. septembra 2019 so se člani Društva upokojencev Gaj-Pragersko v gostišču Valentin v Gaju srečali na izrednem volilnem občnem zboru, kjer so izvolili novega predsednika in organe društva.

Glede na število udeleženih so po statutu društva za pravomočno odločanje počakali še 30 minut in v tem času sodelovali v predstavitvi projekta "Gibanje je življrnje in življenje je gibanje" gostje Sonje Černčič iz Du Duplek.Prikazala je vaje in povdarila pozitivne učinke le-teh na telesno in duševno zdravje, medgeracijsko povezovanje in druženja in s tem ohranjanje zdravja. Udeleženec zbora. Zuhdija Kaljun bo poskusil projekt izpeljati tudi v našem društvu.

Predsednik ustanovnega društva upokojencev Gaj-Pragersko Ivan Kovač je v uvodu pozdravil vse navzoče ter napovedal izvolitev novega odstva društva. V delovno predsedstvo je bil izvoljen Božo Virtnik, ki je odlično vodil zbor do konca. Za predsednika društva je bil izvoljen Zlatko Trebovšek, ki se je po izvolitvi zahvalil za zaupanje ter predstavil program dela. Želi si timsko delo vseh članov, povezovanje z vsemi ostalimi društvi v kraju in izven, sodelovanje z MZDU Slovenska Bistrica  in pokrajinsko zveza DU, ter ZDUS.

Sodelujoči člani na tokratnem zboru so z aplavzom nagradili sprejet sklep o imenovanju Ivana Kovača za častnega člana DU Gaj-Pragersko.

Karel Justinek Predsednik sekcije kegljačev DU Gaj-Pragersko,  je pod točko razno izrazil željo, da bi v programu društva upoštevali tudi delovanje sekcije kegljačev, ki v širšPodravski pokrajinski zvezi društev upokojencev dosegajo dobre rezultate in s tem promovirajo kraj Pragersko. Na turnirjih kegljači dosegajo najvišja mesta in prinašajo domov pokale, ki krasijo domače kegljišče. Sodelujejo tudi s športno zvezo Slovenska Bistrica in na vseh tekmovanjih višjega ranga.

Lončarič Franc je utemeljeno pripomnil,da si organi dosedanjega vodstva društva zaslužijo priznanje za dobro opravljeno delo. Pobuda je bila sprejeta z aplavzom.

Društvo ima veliko načrtov, za njihovo uresničitev pa potrebujejo veliko ustvarjalnih članov in seveda tudi nekaj denarja.

Po zaključnem uradnem delu občnega zbora je sledilo še dobro kosilo z odličnim domačim pecivom članic društva in ob tem prijetno druženje vseh prtsotnih.

Marinka Tramšek

Delovno predsedstvo

 Dodana: 2019-11-09