Pragerski upokojenci na izrednem občnem zboru

 Dodana: 2019-11-09

Novo vodstvo in veliko novih načrtov

V sredo, 25. septembra 2019 so se člani Društva upokojencev Gaj-Pragersko v gostišču Valentin v Gaju srečali na izrednem volilnem občnem zboru, kjer so izvolili novega predsednika in organe društva.

Glede na število udeleženih so po statutu društva za pravomočno odločanje počakali še 30 minut in v tem času sodelovali v predstavitvi projekta "Gibanje je življrnje in življenje je gibanje" gostje Sonje Černčič iz Du Duplek.Prikazala je vaje in povdarila pozitivne učinke le-teh na telesno in duševno zdravje, medgeracijsko povezovanje in druženja in s tem ohranjanje zdravja. Udeleženec zbora. Zuhdija Kaljun bo poskusil projekt izpeljati tudi v našem društvu.

Predsednik ustanovnega društva upokojencev Gaj-Pragersko Ivan Kovač je v uvodu pozdravil vse navzoče ter napovedal izvolitev novega odstva društva. V delovno predsedstvo je bil izvoljen Božo Virtnik, ki je odlično vodil zbor do konca. Za predsednika društva je bil izvoljen Zlatko Trebovšek, ki se je po izvolitvi zahvalil za zaupanje ter predstavil program dela. Želi si timsko delo vseh članov, povezovanje z vsemi ostalimi društvi v kraju in izven, sodelovanje z MZDU Slovenska Bistrica  in pokrajinsko zveza DU, ter ZDUS.

Sodelujoči člani na tokratnem zboru so z aplavzom nagradili sprejet sklep o imenovanju Ivana Kovača za častnega člana DU Gaj-Pragersko.

Karel Justinek Predsednik sekcije kegljačev DU Gaj-Pragersko,  je pod točko razno izrazil željo, da bi v programu društva upoštevali tudi delovanje sekcije kegljačev, ki v širšPodravski pokrajinski zvezi društev upokojencev dosegajo dobre rezultate in s tem promovirajo kraj Pragersko. Na turnirjih kegljači dosegajo najvišja mesta in prinašajo domov pokale, ki krasijo domače kegljišče. Sodelujejo tudi s športno zvezo Slovenska Bistrica in na vseh tekmovanjih višjega ranga.

Lončarič Franc je utemeljeno pripomnil,da si organi dosedanjega vodstva društva zaslužijo priznanje za dobro opravljeno delo. Pobuda je bila sprejeta z aplavzom.

Društvo ima veliko načrtov, za njihovo uresničitev pa potrebujejo veliko ustvarjalnih članov in seveda tudi nekaj denarja.

Po zaključnem uradnem delu občnega zbora je sledilo še dobro kosilo z odličnim domačim pecivom članic društva in ob tem prijetno druženje vseh prtsotnih.

Marinka Tramšek

Delovno predsedstvo

 Dodana: 2019-11-09

Srečanje DU Bledin DU Pragersko

 Dodana: 2015-05-11

Upokojenci ne mislimo na starostSorodstvene vezi dveh predsednikov so vzpostavile vezi dveh društev. V lepem sončnem vremenu so se povabljenci iz DU Bled odpeljali proti geogravsko drugačni, privlačni in pomladno lepi deželi štajerski. Prvi topel pozdrav in sprejem je bil na poti, pri odcepu na pragerski grad. Od tu naprej je ob počasni vožnji sledila predstavitev kraja Pragersko z vsemi pomembnosti in značilnostmi. Predstavitev je opravila Milena Furek, predsednica TD Breza, tista vedno dostpna, neločljivo povezana s krajem in živ dokaz pozitivne naravnanosti.Prvi in načrtovani postanek je bil na Strelskem centru Pragersko- Gaj. Pozdrav obeh predsednikov, stiski rok in že "taprava" komunikacija so potrdili, da se bomo imeli lepo.Po malici je bil ogled centra, največjega in najmodernejšega v Sloveniji. Vodja strelskega centra Nina Kocijan je navdušila s prijaznostjo in bogato razlago. Le povzetek predstavitve- ...Za nami je vrsto tekmovanj evropskega in svetovnega ranga. V vrhuncu sezone nas v nekaj dneh obišče več tisoč ljudi s celega sveta... Sledil je ogled Ptujske Gore, romarske cerkve, prave zakladnice gotskega kiparstva. Pritegnili so pogledi daleč na vse strani, naj omenim le sever- Dravsko polje, Ptuj, Slovenske Gorice, kamor smo se podali na pot. V starem mestu Ptuj smo si ogledali vinsko klet, pokusili vino in prisluhnili razlagi kulturnega pitja alkohola. V srednji popoldanski uri smo za nekaj ur pristali v gostišču Siva Čaplja v Trnovski vasi. Dobro kosilo, izmenjava mnenj, želje obeh predsednikov, rajanje in spoznavanje je prekinila odločitev ogleda slikovite vasice Zavrč v samem središču gričevnatih Slovenskih Goric. Staro vinogradniško naselje ponuja ogled viničarije z razstavo starega orodja in vzpon na 16m visoki kovinski stolp,posvečen generalu Rudolfu Majstru. Majstrovi borci iz Maribora sso ob njem postavili spominsko ploščo.Le nekaj časa je še ostalo za klepet, dobro večerjo in slovo z obljubo gostov, da se naslednjič vidimo na Bledu. Izvedba druženja in oghledov je bila na nivoju. Odborniki DU Pragersko-Gaj se znajo potrudditi in biti pozorni ne le do svojega članstva, ampak tudi do vseh povabljenih.Po vsakem druženju ostaja spoznanje, da upokojenci ne mislimo na starost.Marinka Tramšek

Računalniško opismenjevanje

 Dodana: 2012-03-23

16 članov društva se je udeležilo tečaja računalniškega opismenjevanja na ljudski univerzi v Slov. Bistrici. Vsi so uspešno opravili nalogo, predavatelj g. Boris Jurak je bil s skupino zelo zadovoljen. Upamo, da bo zdaj več članov obiskalo to našo stran.

 Dodana: 2011-11-13

Kegljanje 13.11.2011 na Devini

Kegljači smo se odločili da sodeljujemo na kegjaškem turnirju na Devini.

 Sodelovali smo s tremi ekipami in pri 5+5 metov dosgli 212, 211 in 192  podrtih kegljev.

Posebej je treba pohvaliti organizatorja za dobro organizacijo in postrežbo.

Del tega dogodka si lahko ogledate v galeriji.