POHOD PODLUBELA 2020

 Dodana: 2020-06-05

Prva večja aktivnost po "korona-pavzi" se je zgodila 4.6. s pohodom po obronkih Podlubele. Skoraj 40 se nas je podalo na dve uri in pol hoje po čudoviti naravi s krasnimi ragledi proti koroški, savinjski, Šaleško dolino smo pa itak imeli "na dlani". Vremenska napoved je grozila s popoldanskim dežjem, mi smo bili obdarjeni s soncem. G. Ivo nas je vodil preko severnega pobočja na Lubelo, kjer nas je čakal čaj (z dodano vrednostjo), pecivo in kava, ki so jo pripravili/postregli prijatelji LD Škale. 

Spust po stezi nazaj v Škale po južnem pobočju Lubele poteka delno tudi po "Jurčkovi poti", ki jo urejajo člani PD Škale. Pot je zanimiva, lepa, primerna za vse starosti in kondicijsko pripravljene. Na izhodišču pri GD v Škalah smo ob malici zaključili lep dan. Posebej veseli nas, da se nam na vseh pohodih pridružuje g. Henrik, pri devetdesetih nam je vzor in navdih vedrega, optimističnega, srčnega in srečnega človeka. Še na mnogo korakov Henrik, veselimo se s tabo!

Fotografije v galeriji pod "Pohod Podlubela 2020"

Tekst in foto: srecoc

VABIMO V JUNIJU 2020

 Dodana: 2020-05-28

UO društva je na 22.redni seji sprejel sklepe, da ob maksimalnih preventivnih ukrepih za zaščito pred okužbo s COVID-19 izvedemo aktivnosti na prostem, ki so z navodili pristojnih služb in organov devoljene. Poudarek med aktivnostmi bo tudi na zaščitnem in samozaščitnemm ravnanju. 

   1. V četrtek 4.6. vabimo na pohod po Podlubeli. Ob 9.00 zbor pri brunarici ob GD Škale, na Lubeli postanek za čaj, zaključek ob brunarici.

   2. V soboto 20.6. v sodelovanju z LD Škale vabimo na Lubelo, kjer bo ob 9.00 pričetek I. dela memoriala Ervina Uraneka st. v kegljanju s kroglo na vrvici, II. del bo naslednjo soboto, 27.6. ob 9.00 pri brunarici ob GD Škale. Memorial je namenjen vsem krajanom, tekmovanje je odprtega tipa, tekmuje se posamično v moški in ženski kategoriji, najboljša na obeh tekmah prejmeta prehodni pokal.

   3. V četrtek 25.6. vabimo na pohod po Škalah. Ob 9.00 zbor pri brunarici GD Škale, kjer bo tudi zaključek pohoda.

   4. Na prostem smo pričeli s treningi športne sekcije. reizkusite se lahko v več panogah: kegljanje s kroglo na vrvici, "kornholu", "prstometu", pikadu, metanju obročev ...

   5. Ob ponedeljkih in četrtkih so možni treningi balinanja. Balinarji iz Nove vasi so nam posodili balinišče, svoje znanje in spretnosti.

Aktivnosti, ki so bile začasno prekinjene so zelo dobrodošle; poleg fizične aktivnosti je naši generaciji v prid tudi druženje, preganjanje osamljenosti, socialni stiki in dobra volja, le-te na vseh aktivnostih ne manjka. ZATO ... VABLJENI, PRIDRUŽITE SE.

PROSTOVOLJNA POMOČ IN ZAŠČITNE MASKE

 Dodana: 2020-04-14

Spoštovani člani Društva upokojencev Škale.

V času, ko nas v zvezi s pandemijo COVID19 spremljajo razni ukrepi in predpisi, omejeni socilani stiki in gibanje, smo v upravnem odboru (korespondenčno) sklenili, da vam poskusimo vsaj malo olajšati življenje. Za vas smo nabavili zaščitne maske, da boste lažje nakupovali ali šli po nujnih opravkih. Vsak član bo po 16. aprilu prejel vsaj tri zaščitne maske (dostava odborniki).

Prav tako nudimo prostovoljno pomoč tistim, ki ne morete v trgovino, lekarno ali po nujnem opravku. Pokličite na telefon 041 579 309 ob ponedeljkih in sredah med 8.00 in  10.00, dogovorili se bomo kdaj in kaj potrebujete ter kako bomo željeno izvedli. 

Nadenimo si optimistična očala in ... ostanite zdravi.

 

Vaš upravni odbor

VSE AKTIVNOSTI DO PREKLICA ODPOVEDANE

 Dodana: 2020-03-18

Zaradi razglasitve epidemije in preprečevanja širjanja SARS-CoV-2 (COVID-19) vse aktivnosti in dogodki Društva upokojencev Škale do preklica odpadejo. 

Varujte sebe, svoje bližnje ter OSTANITE ZDRAVI.

23. REDNA LETNA SKUPŠČINA

 Dodana: 2020-03-09

V soboto, 7. marca 2020, smo izvedli redno letno skupščino. Predstavili smo realizacijo delovnega plana in finančnega poslovanja v 2019, članom smo predstavili vsa poročila sekcij, odborov in organov društva. Vsa so člani skupščine soglasno potrdili. 

Drugi del je bil namenjen vsebinskemu in finančnemu planu za delo v letu 2020, tudi ta sta soglasno potrjena s strani vseh 174 prisotnih članov.

Več si preberite v povezavah v zavihku "O NAS"