DOMOV >KULINARIKA > OPREMA

Zdrav način priprave hrane v parni pečici


Za vse, ki prisegate na zdrav način prehranjevanja, v Gorenju predstavljajo novo vgradno kompaktno parno pečico, ki omogoča kuhanje s paro, vročim zrakom ali kombinacijo vročega zraka in pare – odvisno od vrste jedi in vaših želja.

Kompaktno kombinirano parno pečico Gorenje odlikuje edinstvena parna kopel SteamPower, pri kateri se tok pare samodejno prilagaja glede na izbrani prednastavljeni program priprave hrane, po želji pa lahko količino pare za posamezno jed določite tudi sami. Med argumenti za nakup omenimo še elektronsko upravljanje na dotik, energijski razred A, pa tudi kompaktne mere; v višino namreč meri le 45 cm, njena uporabna prostornina pa je kar 27 litrov. Pečica ponuja izbiro šestih funkcij kuhanja oziroma pečenja, samostojno ali v kombinaciji,  bogat nabor prednastavljenih programov ProfessionalCooking pa tudi neveščim kuhanja pomaga do odličnih rezultatov. Omogoča sočasno parno kuhanje na dveh nivojih, pri konvencionalni peki drobnega peciva z vročim zrakom pa uporabo kar treh nivojev hkrati!

Kuhanje v sopari je eden najbolj zdravih načinov priprave hrane in pravo odkritje za tiste, ki cenite zdrave in okusne jedi

Kuhanje v sopari je na Kitajskem že tisočletja nekaj povsem vsakdanjega. Pri nas pa se je bolj uveljavil način kuhanja v vodi, pri katerem hrana izgubi največ hranilnih snovi, ki se med kuhanjem izlužijo iz živil. Hranilne snovi, vitamini in beljakovine se izgubljajo tudi med pečenjem v pečici, nekaj manj med dušenjem. Najmanj hranil pa se izgubi, če kuhamo v sopari. Ker hrana ni v stiku z vodo, se rudninske snovi in vitamini skoraj v celoti ohranijo. Hrana ostane polnega, intenzivnega okusa ter naravnih, živih barv.

Kuharski mojster Jure Munda, učitelj kuharstva na SŠGT Ljubljana, o novi generaciji Gorenjevih kuhalnih aparatov pravi: »Predvsem sem navdušen nad tem, da je del profesionalne kuharske tehnike vstopil v gospodinjstva in je tako vsakdanja kuha resnično vse bolj prijetno in enostavno opravilo.

Eden težko pričakovanih in zelo dobrodošlih aparatov v sodobni kuhinji je zagotovo Gorenjeva kombinirana parna pečica, pri kateri najbolj navdušuje to, da se para in vroči zrak združita v eni napravi.

Tudi sam sem velik ljubitelj kuhanja s paro, saj je bolj zdravo, živila ohranijo sočnost, vitamine in naravne okuse, poleg tega pa lahko v parni pečici kuhamo več stvari hkrati in privarčujemo tako z energijo kot s časom. Gorenjevo kombinirano parno pečico sem tudi sam preizkusil in lahko rečem, da je najboljši približek profesionalni tehniki s paro. Izpostavil bi tudi možnost številnih nastavitev programov kuhanja in poseben sistem doziranja količine pare, ki se samodejno prilagaja nastavljenemu postopku kuhanja in tako omogoča resnično optimalno pripravo zdravega obroka.«


sreda 25. januar 2012

Povezave: