DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > HIŠNI LJUBLJENČKI

Zavetišče za živali Horjul


Zavetišče za živali Horjul, ki ga vodi Polona Samec, je po mnenju številnih ljubiteljev živali eno najboljših zavetišč v Sloveniji. Polona Samec je goreča zaščitnica živali in ena redkih, ki za neželjene, izgubljene, ranjene in mučene živali nesebično skrbi in jim poskuša omogočiti boljše življenje. Prav zato je prejela nagrado in priznanje Sončna osebnost leta 2008, za ozaveščevalni blog in odlično vodenje zavetišča.

V Zavetišču Horjul je trenutno več kot 100 živali, ki čakajo na priložnost za boljše življenje pri posvojiteljih. Dokler pa se prijazni ljudje, ki bi v svoj dom sprejeli novega štirinožnega prijatelja ne javijo, v Zavetišču Horjul vsak dan skrbijo, da so živali zdrave, site, na suhem in toplem ter, da jim kdo nameni prijazno besedo in nežen dotik. Oskrba živali pa je vse prej kot poceni, zato je naša in vaša pomoč še kako dobrodošla.

Kako lahko pomagamo?

Posvojitve živali
Najboljši način na katerega lahko pomagate je seveda posvojitev živali. Na spletni strani zavetišča www.facebook.com/PHDBigHug si lahko ogledate (pre)dolg seznam živali, ki čakajo na novega, prijaznega lastnika, ki si ga resnično zaslužijo.

Finančne donacije
Seveda so tudi vse finančne donacije (osebno ali na TRR račun: NLB 02027-0254948113) več kot dobrodošle, saj je treba poskrbeti za zdravje živali, poleg tega pa nahraniti številne lačne želodčke.

Donacije v materialu
Lahko pomagate z donacijami v materialu, kot so hrana, stare brisače, rjuhe, deke, pripomočki za osebno nego živali in podobno.

Povej naprej
Zavetišču Horjul pomagate tudi s tem, da poveste še komu za njih in štirinožne brezdomčke, ki iščejo nove, ljubeče domove.

Posvojitve na daljavo
www.zavetisce-horjul.net/pravila.php
Če imate radi živali, a vam način življenja, zdravje ali bivalni pogoji ne dopuščajo, da bi kakemu štirinožnemu brezdomčku ponudili svoj dom, lahko vseeno pomagate. Mačjega ali pasjega brezdomčka, ki je več kot 30 dni v zavetišču (in teh ni malo) lahko “posvojite na daljavo”.  Vaša pomoč je lahko v obliki finančnega prispevka, v pokritju veterinarskih storitev, v nakupu hrane, opreme in tako dalje.


V Zavetišču za živali Horjul se držijo načela, da gredo živali od njih le na enako dobro ali na bolje. Vsi kosmaatinčki, majhni in veliki, bodo vaše pomoči resnično veseli in zanjo neizmerno hvaležni, zato vas prosimo, vzamite si čas in pomagajte kakorkoli pač lahko.

Kontaktni podatki
Več informacij o dobrodelnem projektu PHD »Big Hug« in še bolj podrobne informacije o načinih pomoči štirinožnim brezdomčkom najdete na spletni strani www.facebook.com/PHDBigHug


Sunday 23. January 2011

Povezave: