DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > WELLNESS

Welness - za zdravje


Wellness pomeni iskanje miru in notranje uravnoteženosti ter je prehranjevanje za dobro počutje telesa, duše in duha. Gre za uživanje pod budnimi očmi in mehkimi rokami strokovnjakov za wellness.

Ob klasičnih zdraviliških storitvah so v vseh slovenskih zdraviliščih razvili tudi programe za lepoto in sprostitev – t.i wellness programe.

Solariji, finske in turške savne, whirlpooli, beauty centri so del standardne ponudbe, ki jo v popestrijo še z raznovrstnimi masažami – od klasičnih ročnih masaž, limfnih drenaž, refleksnih masaž stopal do masaž. Vse te tehnike temeljijo na starodavnihvedah vzhoda:  shiatsu, reiki, ayurveda, sawadee, watsu, tui-na, scen tao, masaža z vročimi kamni in še kaj boste našli v teh zdraviliščih.

Za dobro počutje v wellness centrih najdemo tudi:
- talasoterapijo
- aromaterapijo
- obloge: fango, z algami, z zelišči ...

Sproščamo se lahko tudi ob tehnikah joge, meditacije in drugih sprostitvenih tehnik.

Slovenska zdravilišča in wellness centri ponujajo tudi programe zdrave prehrane, doseganja in ohranjanja najprimernejše telesne teže, zmanjševanja celulita, posebne managerske preglede in podobno.

V zdraviliščih so zaposleni številni zdravniki specialisti, ki pri svojem delu uporabljajo
najsodobnejše fizioterapevtske metode, elektro in kinezioterapijo, hipo in hiperbarično terapijo ter druge oblike zdravljenja.

Foto: www.slovenia.info


Tuesday 10. April 2012

Povezave: