DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > LJUDJE

Vpliv lune na naše razpoloženje


Že pred več tisoč leti so odkrili povezave med luninim ritmom in naravo. Tako z luno povezujemo vreme, rast rastlin, plodnost ljudi in živali, zdravje, bolezni …

Največji vpliv na naše razpoloženje izmed vseh planetov ima zagotovo prav Luna. Astrološko gledano je Luna zelo povezana z našim čustvenim življenjem.  Lunin mesec je sestavljen iz 28-ih dni in včasih so koledar računali izključno po luninem ciklusu.


MLAJ ali PRAZNA LUNA
O prazni luni govorimo, ko se Luna nahaja točno med soncem in zemljo. V takšni fazi se ponavadi nahaja tri dni. Ta združena energija daje novo moč - ljudje smo nemirni, iščemo zabavo, vleče nas v družbo. Lažje začnemo z novim delom, kujemo nove načrte, ki bodo rasli in obrodili sadove.

Možno je, da se vpliv lune odrazi tudi negativno – razdražljivost ali agresivnost.
Zelo primeren čas za razstrupljanje našega telesa in pavze s postom. Vtem obdobju bomo lažje prenehali s kajenjem in pitjem alkoholnih pijač.

V času, ko Luna raste, je čas za čustva, duhovne in ljubezenske zadeve. V tem času je tudi priporočljivo striženje las.

PRVI KRAJEC
Ob prvem krajcu vso svojo energijo usmerjamo k zastavljenim ciljem. Pomembno je, da izkoristimo to pozitivno energijo.

Gre za ugoden čas za investicije.

Telesna moč samozdravljenja je v tem obdobju na zelo visokem nivoju – telo se lahko relaksira in krepi. Zelo lahko se zgodi, da pridobivamo kilograme
To je obdobje pozitivnega razmišljanja in jasnega namena.

ŠČIP ali POLNA LUNA
V treh dneh polne lune ali ščipa smo ljudje bolj občutljivi ter zelo dojemljivi. Vsa čutila so zelo občutljiva.

Telo je nemirno in nervozno, občutimo tudi motnje spanca, intenzivnejše so sanje. Privlačijo nas nevsakdanje aktivnosti in doživetja.

Rane krvavijo močneje kot ponavadi, povečajo se težave migrene in revme. Izognimo se operacijskim posegom in puljenju zob.

Ko Luna pada je dober čas za posel in druge materialne zadeve.

ZADNJI KRAJEC
Luna zaključuje svoj ciklus, krajec je iz dneva v dan ožji. To je obdobje, ko tehtamo in ocenjujemo situacijo, pregledujemo storjeno, popravljamo napake in si na koncu vzamemo zasluzeni počitek. Zdaj se lahko lažje osvobodimo strahov in dvomov. Razstrupljanje in znojenje telesa daje zelo dobre učinke. Operacijski posegi so uspešni in rane lepše celijo.

Olajšano bo hujšanje – izgubljanje telesne teže.
Tudi za prekinitev partnerstva je zdaj pravi trenutek.


sreda 11. maj 2016

Povezave: