DOMOV >PROSTI ČAS > IZLETI IN POTOVANJA > Po svetu
Foto: traumstrande.net

Foto: traumstrande.net

Ujemite last minute


Si želite ujeti počitnice v zadnji minuti (t.i. "last minute")?
Niso vse last minute ponudbe resnično ugodnejše od npr. pavšalnih potovanj. Pred rezervacijo zato svetujemo natančno primerjavo ponudb.

Le redki ljudje dandanes že novembra rezervirajo počitnice za naslednje poletje. Več fleksibilnosti dopuščajo danes tako imenovana last minute potovanja, ki jih lahko rezerviramo npr. Nekaj dni ali celo samo dan pred potovanjem. A pozor: ni nujno, da so le-ta najugodnejša. Nujno preverite ceno in ponudbo iz rednega kataloga drugih ponudnikov in ga primerjajte z last minute ponudbo. Včasih namreč ponudniki v last minute ponudbi pri istem potovanju enostavno npr. črtajo storitev polpenziona ali npr. transferja in je cena pri istem potovanju zato lahko kar nekaj nižja. Pri takšnih potezah ponudnikov je to že lahko zadeva, ki jo bi morali prijaviti ustanovam za varstvo potrošnikov.

V last minute sodijo potovanja, ki jih po pravilu rezerviramo največ 14 dni pred začetkom potovanja in bi naj bila cenejša kot potovanja iz redne ponudbe. Tudi za last minute potovanja velja, da mora ponudnik izpolniti vse navedene storitve podane v ponudbi. Zato je pomembno, da natančno preberemo pogodbo (rezervacijo) in jo primerjamo z vsemi detajli napisanimi v ponudbi. Prav pogodbe o last minute potovanjih vsebujejo le okvirne podatke in npr. podatek o kategoriji hotela nam lahko pove zelo malo, saj se hoteli s štirimi zvezdicami razlikujejo v kakovosti po različnih državah.

Pri last minute potovanjih, ki jih rezerviramo manj kot sedem dni pred potovanjem, nam mora ponudnik posredovati pisno potrdilo in najbolje še vse pogoje poslovanja. Včasih dokumente prejmemo šele na letališču tik pred nastopom potovanja. V tem primeru je še toliko pomembneje, da se v naprej informiramo o potovanju, pridobitvi vize ali morda potrebnem cepljenju, da bi v primeru pritožbe lahko bili zaščiteni.

Nikakor pa naj nas ti napotki ne odvrnejo od tega, da ne bi iskali najugodnejših potovanj v zadnji minuti. Velikokrat se izplača!


Wednesday 01. August 2012

Povezave: