DOMOV >ZDRAVJE > BOLEZNI

Uhajanje urina ne bo več problem


Pomagajte si pravočasno.

Kaj je urinska inkontinenca?


Uhajanje seča oz. urinska inkontinenca je nesposobnost kontrole mokrenja, pri čemer voda nekontrolirano uhaja po kapljicah ali v celoti, tudi ko jo poskusimo zadržati
http://www.alfaestetica.si/storitve/test.

S staranjem se pojavijo določene spremembe, ki lahko vplivajo na nastanek urinske inkontinence. To so zmanjšana elastičnost stene mehurja, zmanjšana raztezljivost mišice mehurja, ki vodi k nepopolnem praznjenju, zmanjšanje števila spontanih stiskanj mehurja in druge.

Najpomembnejše so spremembe pri ženskah, ki nastanejo kot posledica hormonskega usihanja. Pomanjkanje estrogenov v postmenopavzalnem obdobju ima pomembno vlogo pri nastanku inkontinernce.

Težave z uhajanjem vode pa imajo lahko tudi mlajše ženske. Pri teh so vzroki v slabljenju mišic medeničnega dna, kot posledica zaporednih porodov ali pa prekomerne telesne teže.

Najpogostejša je stresna inkontinenca. Ta je posledica oslabelosti mišic medeničnega dna z nezmožnostjo notranje mišice zapiralke, da ostane stisnjena, ko se poveča pritisk v trebuhu (kašljanje, kihanje, smeh, hoja po stopnicah, dvigovanje težkih predmetov). Običajno uide manjša količina urina.

Kako poteka zdravljenje?

Najnovejša metoda zdravljenja blažjih oblik stresne urinske inkontinence je laserska terapija, ki jo samo za Vas nudi center za lepoto telesa Alfaestetica (www.alfaestetica.si). To je minimalno invazivna metoda.

Laserska svetloba s toplotnim učinkom povzroči krčenje kolagenskih vlaken v sprednji steni nožnice. Zato se spremeni elastičnost tkiv nožnice in urogenitalne prepone. Ker pa se mehur drži sprednje stene nožnice, se povečana elastičnost tkiv kaže tudi na sečnem mehurju. Poenostavljeno povedano, organom, ki so bili prej povešeni, vrnemo prvotno anatomsko lego in s tem kontinenco.Poseg opravlja specialist ginekolog.

Za vsa dodatna vprašanja in osebni posvet z ginekologom Vas vabimo, da nas pokličete na telefonsko številko 0599 41 304 oz  041 60 64 77 ali pa nas obiščete na lokaciji

AlfaEstetica, center za lepoto telesa
KRUMPERŠKA C.11
1230 DOMŽALE

http://www.alfaestetica.si/storitve/test

 

PR članek


četrtek 18. oktober 2012

Povezave: