DOMOV >KULINARIKA > LOKALI

Turistična kmetija Vimpolšek


Turistična kmetija Vimpolšek v Brežicah premore 12 hektarov zemljišč, od tega dobrih 6 hektarov njiv v Vrbini, tri in pol v Šentlenartu, gozd v Črni mlaki in drugi v Dobravi. Na hribu med Sremičem in Bizeljskim pa v našem vinogradu raste 3000 trt, ki dajejo kvalitetno vino priznanega vinorodbega okoliša.

Bližnje Terme Čatež in grad Mokrice privabijo turiste iz vseh evropskih dežel in tudi domačih gostov ne manjka, predvsem z Gorenjske in Primorske. Sotočje Save in Krke ustvarja posebno vlažno klimo, ki jo varujejo na južni strani Gorjanci, na severozahodu in severu Pišeško hribovje in na vzhodu hrvaško Sljeme.

Bližina mesta je ponudila dobro prodajo kmetijsko vrtnarskih pridelkov. V mnogih letih "eksperimentiranja" proizvajajo in nudijo  zgodnji krompir in zelenjavo, kislo zelje in repo, pozimi pa iz domačih prašičev izdelujejo mesne dobrote.

Vinska kapljica, pridelana v njihovem vinogradu, ki se nahaja na Čelah, je bela in rdeča, sestavljena iz žlahtnih sort: modre frankinje, žametne črnine, laškega rizlinga, rumenega plavca, muškata in silvanca.

Nudijo vam idilično urejene prostore za praznovanja rojstnih dnevov, obletnic, porok in drugih pomembnih obletnic.

Jedi, katere ponujajo gostom so sestavljene iz domače zelenjave in mesa doma vzgojenih živali. Izogibajo se vseh instantnih dodatkov, zato imajo jedi pristen in naraven okus. Jedi pripravljajo na način, ki je bil značilen za naše kraje vse do takrat, ko še v trgovinah niso prodajali jušne kocke in podobnih dodatkov.

Doma izdelujejo jušne in široke rezance, ribano kašo, krpice, svaljke, spečejo mlince, vsakdanji in praznični kruh, drobno pecivo, pite, sirove jabolčne in višnjeve zavitke, skuhajo ali spečejo razne štruklje in še marsikaj ...

Posebej so ponosni izdelke iz mesa, katere pridelujejo od jeseni do pomladi. Izdelujejo domače klobase, salame, bržole, slanino, velikonočne šunke, pašetet in druge dobrote. Da so ti izdelki zares kakovostni nam dokazujejo z zlatom, srebrom in bronom ocenjeni izdelki na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju.

Sprejmejo lahko skupine do 120 oseb.

Obiščite družino Vimpolšek in se prepričajte sami, čaka vas kulinarična pestrost v domačnem in sproščujočem vzdušju.

Pa še to: članom kluba Po srcu mlad na kmetiji nudijo 15% popusta na njihove storitve.


KONTAKT:
Turistična kmetija Vimpolšek
Lenartova pot 22
8250 Brežice
kmetija.vimpolsek@gmail.com
www.kmetija-vimpolsek.com


torek 21. oktober 2014

Povezave: