DOMOV >KULINARIKA > LOKALI

Turistična kmetija Šeruga


Le streljaj od glavnih cest in mesta konec vseh poti leži s potokom in gozdom obdana domačija Šerugovih. Včasih je bil tu mlin, danes smo vrata gostoljubno odprli vsem, ki si želijo miru, čiste in neokrnjene narave in okusne domače hrane.

Glava družine je Slavko, ki se skozi vse leto trudi, da brbončice uživajo ob pristnem okusu doma na ekološki način pridelane hrane, ki jo poplakne prvovrstni cviček. Da so želodčki polni, da je v hiši vse postorjeno in da so gostje vedno zadovoljni, s svojim zanosom poskrbita nasmejani Lili in Eva, srce in duša doline. Tu sta še mlajša sinova Rok in Nejc, ki sta kjub svojim obveznostim vedno in ob vsakem delu pripravljena priskočiti na pomoč.

Zjutraj žganci, največkrat koruzni, z mlekom in pozimi s kislim zeljem, za kosilo se je v krušni peči kuhala pristava, juha iz krompirja, korenja in kolerabe, za večerjo pa je bil krompir v olupku in prosena kaša.

Na voljo imajo 10 dvoposteljnih sob I.kategorije (tuš/WC, balkon in TV s satelitskimi programi) s pomožnim ležiščem.


Bližnja okolica ne zaostaja z gostoljubjem: sprehodi, pohodništvo, ribolov, kolesarjenje, vožnja s kočijo, jahanje v konjeniškem centru, kopanje v bližnjih toplicah ali reki, čolnarjenje, rafting in še in še...

Za športne navdušence je v bližini golf igrišče na Otočcu ali pa 20 minut oddaljen golf v Mokricah. S konji, tudi lipicanci, se lahko ukvarjate na kmetiji Hosta blizu Šentjerneja, ali pa izkoristite možnost vožnje s kanujem raftom po Krki. Za ljubitelje pohodništva so tu mogočni Gorjanci, ali pa se odločite za lažji sprehod mimo zidanic na Trsko goro.
Ali pa enostavno, s kolesom čez drn in strn, tu nikoli ne zgrešite!

Na ogled vabi Kartuzija Pleterje z muzejem na prostem, podajte se v Kostanjeviško jamo, ali v Galerijo Bozidarja Jakca. Grajski gospodje lahko kar izbirajo med gradovi: Žužemberk, Soteska, Otočec, Mokrice, Hmelnjik, Stari grad, Brežice ... Okopajo pa se v bližnjih toplicah, Dolenjskih ali Šmarjeških.

Kmetija Šeruga zagotavlja vrhunsko kakovost turističnih storitev. S štirimi jabolki sodi v najvišjo kategorijo slovenskih turističnih kmetij. Šerugova kmetija je v zadnjih letih dobila več odmevnih državnih nagrad za kulinariko, arhitekturo in ohranjanje tradicije.
Turistična kmetija Šeruga je bila leta 2001 sprejeta v evropsko mrežo Hiše s tradicijo v Sloveniji. Na kmetiji tekoče govorimo angleško, nemško, italjansko in francosko.

Kmetija, kamor se resnično splača na kratek oddih ali celo počitnice!


Turistična kmetija Šeruga
Sela pri Ratežu 15
8222 Otočec
tel.: 07 33 46 900
info@seruga.si
www.seruga.si


sobota 16. april 2011

Povezave: