DOMOV >KULINARIKA > LOKALI

Turistična kmetija Pri Živcovih


V srcu Krasa, kjer se celinski svet preveša v sredozemski, kjer v silni, a blagodejni burji šelesti živordeči ruj in zori slastni pršut, kjer se po goščavah bohoti snežno bela pesniška polževka - podresnica in se toplemu soncu nastavlja kraljeva teranova trta, kjer so pridni ljudje v stoletjih nenehnega boja z naravo krčili kamniti svet in širili površino plodne rdeče prsti, leži vas Skopo, čez 900 let stara naselbina s številnimi kraškimi znamenitostmi. Domačijo boste zlahka našli v samem središču vasi.

Mogočno poslopje priča o tem, da so pri Živcovih vselej živeli kremeniti, vztrajni in na zemljo prikovani ljudje, zapisani kmetovanju, vinogradništvu in tudi gostinstvu. Tej tradiciji se niso izneverili, kajti tako je ostalo do danes.

Pred skoraj tridesetimi leti sta se gospodar Bojan in žena Boža spoprijela z obnovo domačije. Kakor je rasla njuna družina, tako so se vedno bolj poznali sadovi trdega dela. Skupaj s sinom Andrejem in hčerko Majo ter z marsikaterim dobrim prijateljem jima je tudi uspelo.

Med obnavljanjem kmetije smo pridno obnavljali tudi vinograde - teh je sedaj 1,4 ha - tako da naša kmetija poleg več kot 200 let stare kleti in drugih hišnih znamenitostih slovi tudi po raznovrstnih domačih vinih.

Poleg tega njihovim gostom nudijo še prenočišča v treh lično opremljenih apartmajih. Vsak zase je lahko bivalna enota s svojim ločenim vhodom z "gankom", s kopalnico in wc-jem, dnevno sobo s tv-jem in spalnico. Največji apartma premore dve ločeni spalnici, kuhinjo z jedilnico, v kateri si lahko gostje tudi kaj sami pripravijo. V treh apartmajih je na voljo 12 osnovnih ležišč in 7 dodatnih ležišč.

Turistična kmetija Pri Živcovih
Skopo 24
6221 Dutovlje
www.pri-zivcovih.com
info@pri-zivcovih.com


Wednesday 19. March 2014

Povezave: