DOMOV >KULINARIKA > LOKALI

Turistična kmetija Ancel


Kmetija ANCEL leži na nadmorski višini 965 m v tipični alpski dolini na Jezerskem na stičišču Kamniško – Savinjskih Alp in Karavank, s čudovitim razgledom na mogočne vrhove.
4 km izven naselja in proč od prometnih cest, je kmetija primerna za ljudi, ki se želijo sprostiti ter odpočiti od mestnega hrupa, kar velja še zlasti za čas izven glavne turistične sezone.

To je kraj, kjer še lahko poslušate ptičje petje in šepet vetra, kjer lahko ob jutrih in večerih z balkona opazujete divjad na bližnjem travniku.

Nudijo vam 6 dvoposteljnih sob, opremljenih s pohištvom iz masivnega lesa. Vsaka soba ima svojo kopalnico s straniščem in tušem. Z balkona lahko uživate v razgledu na okoliške hribe.
Da bi se vsi gostje dobro počutili, sprejemajo le nekadilce.

Hrana, ki vam jo nudijo je predvsem domača in biološko pridelana. Nudimo nočitev z zajtrkom in polpenzion (zajtrk in večerja).

V času izven glavne poletne turistične sezone sprejemajo po predhodnem dogovoru tudi zaključene skupine. V jedilnici je prostora za cca. 30 ljudi.

Tudi za goste, ki želijo dopust preživeti aktivno, je pri njih veliko možnosti. Kmetija je idealno izhodišče tako za lažje, kot tudi za zahtevnejše vzpone. Ogledate si lahko tudi najdaljši slovenski slap – Čedca (130 m). Na bližnjem Planšarskem jezeru lahko čolnarite, pozimi pa drsate.

Pozimi so v neposredni bližini kmetije urejene tekaške proge, za smučarje pa so odlične možnosti na smučiščih Pece in Krvavca, ki sta od kmetije oddaljeni od ½ do 1 ure vožnje z avtomobilom. V vasi si lahko izposodite tudi gorska kolesa in z njimi križarite po Jezerskem.
Obiščete lahko tudi druge slovenske kraje in ker kmetija leži tik ob slovensko - avstrijski meji, je možno obiskati tudi kraje na avstrijskem Koroškem: Železna Kapla, Celovec, koroška jezera (Vrbsko jezero, Klopinsko jezero…), Ostrovica, knežji kamen in Gospa sveta kot mejniki slovenstva.

Preko Pavličevega sedla pa lahko obiščete še sosednje Solčavsko (Matkov in Robanov kot, Logarska dolina,…).

Če ste aktivnega duha, boste imeli na Jezerskem kaj početi.

Turistična kmetija Ancel
Zgornje Jezersko 151
4206 Zgornje Jezersko
04 254 11 46
ancel@volja.net
www.ancel-muri.net


Thursday 20. June 2013

Povezave: