DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > KULTURA > Film

Turist


Johnny Depp igra ameriškega turista, ki se zaradi uganjanja norčij s tujko zaplete v mrežo spletk, romance in nevarnosti. Na improviziranem potovanju po Evropi, med katerim naj bi si zacelil zlomljeno srce, borzni posrednik Frank (Depp) sreča spogledljivo tujko Elise (Angelina Jolie), izjemno žensko, ki mu namenoma prekriža pot. Njuna viharna romanca, ki se odvija v osupljivih Benetkah in Parizu, se hitro razvija, hkrati pa se nehote znajdeta sredi smrtonosne igre mačke z mišjo.

Igrajo:
Angelina Jolie, Johnny Depp, Paul Bettany, Timothy Dalton, Steven Berkoff, Rufus Sewell in Christian De Sica

O FILMU

Ko je Florian Henckel von Donnersmarck producentu Grahama Kingu predstavil svojo vizijo Turista, je slednji potreboval samo 30 minut za odločitev, da bo financiral Turista. “Želel sem posneti film, ki bi ponujal izkušnjo, ko se samo zlekneš na sedež in dve uri samo uživaš življenje,” pravi Henckel von Donnersmarck.

Joliejevo je projekt pritegnil zaradi potencialno močnega ženskega lika in zaradi priložnosti za sodelovanje s Hencklom von Donnersmarckom. Po enem od prvih sestankov je bilo jasno, da sta režiser in zvezda na isti valovni dolžini glede zvrsti filma, ki ga hočeta posneti. “The Lives of Others je prelep, inteligenten film, a tudi težak,” pravi Jolie. “Med prvim srečanjem je zelo jasno povedal, da hoče posneti zabaven in razkošen film, film, kakršnega ljudje pričakujejo, ki pa se ne bi jemal preresno. To je bila sijajna kombinacija.”

Režiser in producent sta potem začela iskati glavnega igralca. Henckel von Donnersmarck pravi: “Potrebovali smo nekoga, ki ga Angelina ne bi zasenčila. Ko smo razmišljali o tem, kdo bi bil pravi partner v več pogledih – privlačnosti, inteligence in igralskih sposobnosti – se je ves čas ponavljalo eno ime, Johnny Depp.”

Johnny Depp in producent Graham King sta že vrsto let prijatelja in v zadnjem času sta sodelovala pri več projektih. Donnersmarck in Depp sta se tako srečala in se pogovorila o Turistu: “Predstavil sem mu svojo podobo lika,” pravi Henckel von Donnersmarck. “Najin sestanek je namesto ene trajal tri ure. Tako veliko sva se smejala, da sem spoznal, da moram v scenarij vnesti veliko humorja, da bi dostojno prikazal Johnnyjevo očarljivost.”

Jolie in Depp sodita med najbolj privlačne, karizmatične in nadarjene igralce, a ker film narekuje, da se njuna lika takoj privlačita, se je vsem zdelo dobro, da se srečata in pogovorita pred podpisom pogodbe. Verjeli ali ne, tako sta se Angelina Jolie in Johnny Depp prvič srečala. Čeprav sodita med največje filmske zvezdnike, v orbito drug drugega nista vstopila do pogovora o Turistu z režiserjem in producentom. King je tiho sedel in opazoval njune interakcije, opazoval je, kako se bosta igralca ujela. Morda niti ne preseneča, da sta se ujela prvi trenutek. “Med njima je bila v trenutku kemija,” pravi King.


Tuesday 28. December 2010

Povezave: