DOMOV >ŽIVLJENJSKI STIL > KULTURA > Knjige

Trdobojec


Zgodba Dejana Zavca v dvanajstih rundah.

Dvanajst rund fragmentarne biografije izpod peresa pesnika in novinarja Esada Babačića nam omogoča vpogled v največje skrivnosti svetovnega boksarskega prvaka v velterski kategoriji.

Napeto branje najbolj vroče športne zgodbe pri nas vas bo popeljalo v svet haloškega heroja, ki je postal pravcati novodobni Martin Krpan.

Dejan Zavec je najboljši slovenski boksar vseh časov. V relativno kratki poklicni boksarski karieri (29 dvobojev, 28 zmag, 16 s KO, 1 poraz) se je povzpel na svetovni vrh, potem ko je 11. decembra 2009 postal svetovni prvak v velterski kategoriji (do 66,7 kg) po verziji IBF. Z zmago (TKO v 3. rundi) sredi
Johannesburga nad dotedanjim prvakom Isaacom Hlatshwayom (JAR) je še dokazal, da je boksar in športnik svetovnega formata.

Odlomek iz knjige:
"Že v amaterski konkurenci je bil znan kot velik prijatelj vseh boksarjev, s katerimi se je srečal v ringu ali ob njem. Dejan je preprosto želel biti prijazen in v tem je bil poseben. Med profesionalci ni bilo nič drugače in to so spoznali tudi njegovi nasprotniki. Nihče ni niti poskusil, da bi ga udaril umazano, saj so vedeli, da Dejan ni takšne vrste človek. Tudi tisti, ki jim je proti temu ali onemu ušel kakšen nizek udarec, ga simpatičnemu Haložanu niso namenili. Poljak Jackiewicz, recimo, ne bo nikdar pozabil njunega prvega dvoboja. Pa ne zgolj zato, ker mu je prinesel naslov evropskega prvaka. V spominu mu bo ostal tudi po tem, da se je prvič v karieri z nasprotnikom – po boksarsko, s prijateljskim udarcem v nasprotnikove rokavice – pozdravil pred prav vsako rundo. Prizor, ki ga v profesionalnem boksu morda ne bomo nikdar več videli."

Založba Sanje
Format 16 x 24 cm
Gibka (trda) vezava
240 strani - 64 celostranskih fotografij


Thursday 02. December 2010

Povezave: